Lås opp Pixel-telefonen med ansiktet

Slik fungerer ansiktslåsen

Du kan lage en unik modell av ansiktet ditt for å låse opp Pixel-telefonen med ansiktslåsen. Ansiktslåsen er tilgjengelig på Pixel 4 og Pixel 7 eller nyere Pixel-telefoner, inkludert Pixel Fold. For å opprette denne ansiktsmodellen under konfigureringen tar du bilder av ansiktet ditt fra forskjellige vinkler.

Når du bruker ansiktslåsen, brukes ansiktsbilder til å oppdatere ansiktsmodellen, slik at telefonen over tid kan gjenkjenne ansiktet ditt bedre i flere scenarioer. Ansiktsbildene som brukes til å lage ansiktsmodellen, lagres ikke, men ansiktsmodellen lagres trygt på telefonen og forlater aldri telefonen. All behandling skjer på en sikker måte på telefonen.

Når du registrerer deg for ansiktslåsen, brukes ansiktsmodellen bare for ansiktslåsen og deles ikke med andre Google-tjenester eller -apper.

For å slette ansiktsmodellen som er lagret på telefonen, følg veiledningen nedenfor for Pixel-telefonmodellen din.

Viktig:
  • I noen virkekretser kan ansiktsmodeller anses som biometriske data.
  • Når du ser på telefonen, kan du låse den opp selv om det ikke er meningen.
  • Ansiktslås kan være mindre sikkert enn en sterk PIN-kode eller et sterkt mønster eller passord.
  • Telefonen kan låses opp av noen som ligner veldig på deg, for eksempel en tvilling.
  • Telefonen kan også låses opp av andre hvis den holdes mot ansiktet ditt. Oppbevar telefonen på et trygt sted, for eksempel i en veske eller en lomme foran på klærne. For å forberede deg på utrygge situasjoner, finn ut hvordan du slår på låsing.
  • Ansiktslås fungerer kanskje ikke hvis det ikke er nok lys, eller hvis du har ansiktet tildekket eller bruker solbriller. Vi anbefaler at du også registrerer opplåsing med fingeravtrykk for å få en mer sømløs opplåsingsopplevelse.

Pixel 7 og nyere, inkludert Pixel Fold

Hvis du har Pixel 7 eller nyere, inkludert Pixel Fold, kan du bruke ansiktslåsen til å låse opp telefonen. Finn ut hvordan du konfigurerer ansiktslås på Pixel-telefoner, ved å følge den trinnvise veiledningen vår.

Finn ut hvordan du konfigurerer ansiktslåsen.

Viktig: Bare på Pixel 8 og Pixel 8 Pro kan du også bruke ansiktslåsen til å bekrefte at det er deg, for eksempel når du logger på apper eller godkjenner kjøp.

Konfigurer ansiktslåsen
  1. Åpne Innstillinger-appen på Pixel-telefonen.
  2. Trykk på Sikkerhet og personvern og så Enhetslås og så Opplåsing med ansikt og fingeravtrykk.
  3. Legg inn PIN-koden, mønsteret eller passordet.
  4. Trykk på Ansiktslås og så Konfigurer ansiktslås.
  5. Gå gjennom informasjonen på skjermen.
  6. Trykk på Godta og så Start.
  7. Følg veiledningen på skjermen.
  8. Trykk på Ferdig.
Endre innstillingene for ansiktslåsen eller ansiktsmodellen

Du kan endre innstillingene for hvordan ansiktslåsen fungerer. Disse to innstillingene er slått på automatisk:

• Øynene må være åpne
  • Hopp over låseskjermen

Slik slår du av disse standardinnstillingene:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Sikkerhet og personvern og så Enhetsopplåsing.
  3. Trykk på Opplåsing med ansikt og fingeravtrykk og så Ansiktslås.
  4. Legg inn PIN-koden, mønsteret eller passordet.
  5. Trykk på Ansiktslås.
  6. Slå av innstillingen du vil endre, under «Når du bruker ansiktslås».
  7. Hvis du vil bytte ansiktsmodell, må du først slette den gamle.
Krev alltid bekreftelse (bare for Pixel 8 og 8 Pro)

Du kan kreve bekreftelse når du bruker ansiktslåsen til å logge på apper eller godkjenne betalinger.

Gjør dette når ansiktslåsen er slått på:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Sikkerhet og personvern og så Enhetsopplåsing.
  3. Trykk på Opplåsing med ansikt og fingeravtrykk og så Ansiktslås.
  4. Legg inn PIN-koden, mønsteret eller passordet.
  5. Trykk på Ansiktslås.
  6. Slå av innstillingen du vil endre, under «Når du bruker ansiktslås».
Slå av eller slett ansiktslåsen

Følg trinn 1 til 4, og gjør deretter følgende:

1. Trykk på Slett ansiktsmodellen og så Slett.
  2. Konfigurer ansiktslåsen.
Løs problemer med ansiktslåsen

Ansiktslåsen har problemer med å gjenkjenne ansiktet mitt

1. Sjekk at du har aktivert at du vil låse opp enheten med ansiktet og fingeravtrykket.
    1. Åpne Innstillinger-appen på Pixel-telefonen.
    2. Trykk på Sikkerhet og personvern og så Enhetslås og så Opplåsing med ansikt og fingeravtrykk og så Ansiktslås.
    3. Legg inn PIN-koden, mønsteret eller passordet.
  2. Sjekk at du ikke er på et sted med lite lys, for eksempel i et mørkt rom.
  3. Fjern alt som dekker til ansiktet ditt, for eksempel solbriller eller munnbind, og prøv på nytt.
  4. Sørg for at du har konfigurert ansiktslåsen for slik du vanligvis ser ut. Eksempelvis med eller uten sminke, med eller uten sjal og med eller uten briller. Hvis utseendet ditt endres mye, kan du registrere ansiktet ditt på nytt.

Ansiktslåsen aktiveres for ofte

Som standard er «Trykk for å sjekke telefonen» og «Løft for å sjekke telefonen» slått på. For å redusere sjansen for at telefonen låses opp ved et uhell, kan du slå av disse alternativene. Når disse alternativene er av, må du trykke på av/på-knappen for å vekke skjermen og aktivere ansiktslåsen.

Ansiktslåsen aktiveres ikke i det hele tatt

1. Bekreft at «Trykk for å sjekke telefonen» og «Løft for å sjekke telefonen» er slått på.
  2. Trykk på skjermen og sjekk om du kan se en animasjon (eller ring) rundt kameraet. Dette er en indikasjon på at ansiktet skannes.
  3. Bekreft at du har slått på opplåsing med ansikt og fingeravtrykk:
    1. Åpne Innstillinger-appen på Pixel-telefonen.
    2. Trykk på Sikkerhet og personvern og så Enhetslås og så Opplåsing med ansikt og fingeravtrykk og så Ansiktslås.
    3. Legg inn PIN-koden, mønsteret eller passordet.
    4. Under «Måter å låse opp på» ser du Ansiktet er lagt til for «Ansiktslås».
    5. Sjekk at Lås opp telefonen er slått på.

Pixel 4

Hvis du har Pixel 4, kan du bruke ansiktet til
  • å låse opp telefonen
  • å bekrefte betalinger
  • å logge på enkelte apper
Konfigurer ansiktslås
  1. Åpne Innstillinger-appen på Pixel-telefonen.
  2. Trykk på Sikkerhet Og så Ansiktslås.
  3. Skriv inn PIN-koden, mønsteret eller passordet.
  4. Nede på skjermen trykker du på Konfigurer ansiktslås Og så Godta Og så Start.
  5. Plasser ansiktet i rammen. Beveg nesen sakte mot hver av de blå rutene.
  6. Trykk på Ferdig.
Tips: Hvis du har problemer med konfigureringen, kan du gå til feilsøkingstrinnene for ansiktslås.
Endre innstillingene for ansiktslåsen

Bruk ansiktet til å logge på apper og bekrefte betalinger

1. Åpne Innstillinger-appen på Pixel-telefonen.
  2. Trykk på Sikkerhet And then Ansiktslås.
  3. Skriv inn PIN-koden, mønsteret eller passordet.
  4. Slå på App-pålogging og betalinger.
Tips: Du kan forhindre utilsiktede kjøp ved å endre innstillingene dine slik at du må oppgi PIN-koden, mønsteret eller passordet for telefonen hver gang du kjøper noe. Trykk på Krev alltid bekreftelse under «Krav for ansiktslås».

Slett ansiktsdata

1. Åpne Innstillinger-appen på Pixel-telefonen.
  2. Trykk på Sikkerhet And then Ansiktslås.
  3. Skriv inn PIN-koden, mønsteret eller passordet.
  4. Nede på skjermen trykker du på Slett ansiktsdata And then Slett.

Slå av ansiktslåsen

Slik låser du opp telefonen med PIN-koden, mønsteret eller passordet uten å bruke ansiktslåsen:
  1. Åpne Innstillinger-appen på Pixel-telefonen.
  2. Trykk på Sikkerhet And then Ansiktslås.
  3. Skriv inn PIN-koden, mønsteret eller passordet.
  4. Under bruk «Bruk ansiktslås til dette» slår du av Å låse opp telefonen.

Selv om du har slått av «Å låse opp telefonen», kan du fortsatt bruke ansiktlåsen til å logge på apper og betale for varer. For å slå ansiktslåsen helt av, slett ansiktsdataene.

Krever at øynene er åpne

For å sørge for at telefonen ikke låses opp når du har øynene lukket, kan du kreve at øynene er åpne for ansiktslåsen.
Gjør dette med ansiktslåsen slått på:
  1. Åpne Innstillinger-appen på Pixel-telefonen.
  2. Trykk på Sikkerhet og så Ansiktslås.
  3. Skriv inn PIN-koden, mønsteret eller passordet.
  4. Slå på Øynene må være åpne under «Krav for ansiktslås».
Løs problemer med ansiktslåsen

Jeg har problemer med konfigureringen

• Når du konfigurerer ansiktslåsen, bør du ha på et antrekk som er typisk for deg, og være på et sted du typisk bruker telefonen. Hvis du for eksempel bruker briller eller et sjal på jobb hver dag, bør du ha på dette og konfigurere funksjonen på jobben.
  • Hvis du har problemer med å bevege hodet, kan du konfigurere med begrenset mobilitet. Start konfigureringen av ansiktslåsen, og trykk på Oppsett for nedsatt syn eller hodemobilitet.
  • Sørg for at det er nok lys.

Jeg har problemer med ansiktslåsen

Av sikkerhetsårsaker går det ikke alltid an å låse opp telefonen med ansiktet. Da kan du låse opp telefonen slik:
  • Mens telefonen er låst, sveiper du opp.
  • Skriv inn PIN-koden, mønsteret eller passordet.
Hvis du ofte har problemer med ansiktslåsen på telefonen, kan du prøve dette:
  • Hvis du bruker ansiktsdekke, for eksempel en maske eller mørke solbriller, bør du ta det av.
  • Hvis du er på et mørkt sted, bør du flytte deg til et sted med nok belysning.
  • Hvis telefonen er i sterkt, direkte sollys, bør du flytte deg i skyggen.
  • Hold telefonen loddrett, rett foran ansiktet og på ca. 40 cm avstand.
  • Rengjør den øverste delen av skjermen med en myk og tørr klut.
  • Hvis utseendet ditt er endret, kan du slette ansiktsdataene og konfigurere ansiktslåsen på nytt.