Pixel-puhelimen lukituksen avaaminen kasvoilla

Miten kasvojentunnistusavaus toimii

Voit luoda yksilöllisen kasvomallin avataksesi Pixel-puhelimen lukituksen kasvojentunnistusavauksella. Kasvojentunnistusavaus on saatavilla Pixel 4- ja Pixel 7 ‐puhelimilla ja uudemmilla, myös Pixel Foldilla. Voit luoda kasvomallin käyttöönoton aikana ottamalla kasvoistasi kuvia eri kuvakulmista.

Kun käytät kasvojentunnistusavausta, kasvokuvia käytetään kasvomallin päivittämiseen, jotta puhelin voi ajan mittaan tunnistaa kasvosi paremmin eri tilanteissa. Kasvomallin luontiin käytettäviä kasvokuvia ei säilytetä, mutta itse kasvomalli säilytetään suojatusti puhelimella, eikä se poistu puhelimelta. Kaikki käsittely tapahtuu turvallisesti puhelimellasi.

Kun otat kasvojentunnistusavauksen käyttöön, kasvomallia käytetään vain kasvojentunnistusavaukseen, eikä sitä jaeta muille Googlen palveluille tai sovelluksille.

Jos haluat poistaa puhelimeen tallennetun kasvomallin, seuraa alla olevia Pixel-puhelinmallillesi tarkoitettuja ohjeita.

Tärkeää:
  • Joillakin oikeudenkäyttöalueilla kasvomalleja voidaan pitää biometrisenä datana.
  • Kun katsot puhelinta, voit avata sen lukituksen haluamattasi.
  • Kasvojentunnistusavaus ei välttämättä ole yhtä turvallinen kuin vahva PIN-koodi, kuvio tai salasana.
  • Joku muu voi avata puhelimesi lukituksen, jos hän näyttää sinulta (esim. identtinen kaksonen).
  • Joku muu voi myös avata lukituksen pitämällä puhelinta kasvojesi edessä. Säilytä puhelinta turvallisessa paikassa, kuten etutaskussa tai käsilaukussa. Katso, miten voit laittaa lukitustilan päälle, niin osaat valmistautua riskialttiisiin tilanteisiin.
  • Jos valoa ei ole riittävästi tai kasvosi ovat esim. aurinkolasien peitossa, kasvojentunnistusavaus ei välttämättä toimi. Suosittelemme myös ottamaan sormenjälkiavauksen käyttöön, jotta lukituksen avaaminen olisi saumattomampaa.

Pixel 7 ja uudemmat (myös Pixel Fold)

Jos sinulla on Pixel 7 tai uudempi puhelin (myös Pixel Fold), voit avata puhelimen lukituksen kasvojentunnistusavauksella. Katso ohjeet kasvojentunnistusavauksen käyttöönottoon Pixel-puhelimella.

Näin voit ottaa kasvojentunnistusavauksen käyttöön.

Tärkeää: Voit käyttää kasvojentunnistusavausta myös henkilöllisyytesi vahvistamiseen esim. kirjautuessasi sovelluksiin tai hyväksyessäsi ostoksen (vain Pixel 8 ja Pixel 8 Pro).

Kasvojentunnistusavauksen käyttöönotto
  1. Avaa Pixel-puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tietoturva ja yksityisyys ja sitten Laitteen lukitus ja sitten Kasvojentunnistus- ja sormenjälkiavaus.
  3. Lisää PIN-koodi, kuvio tai salasana.
  4. Valitse Kasvojentunnistusavaus ja sitten Ota kasvojentunnistusavaus käyttöön.
  5. Tarkista näytöllä olevat tiedot.
  6. Valitse Hyväksyn ja sitten Aloita.
  7. Seuraa näytön ohjeita.
  8. Valitse Valmis.
Kasvojentunnistusavauksen asetusten tai kasvomallin muuttaminen

Voit muuttaa kasvojentunnistusavauksen toiminta-asetusta. Nämä kaksi asetusta ovat automaattisesti päällä:

• Edellytä avoimia silmiä
  • Ohita lukitusnäyttö

Näin laitat oletusasetukset pois päältä:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tietoturva ja yksityisyys ja sitten Laitteen lukituksen avaus.
  3. Valitse Kasvojentunnistus- ja sormenjälkiavaus ja sitten Kasvojentunnistusavaus.
  4. Lisää PIN-koodi, kuvio tai salasana.
  5. Valitse Kasvojentunnistusavaus.
  6. Laita haluamasi asetus pois päältä kohdassa "Kun kasvojentunnistusavaus on käytössä".
  7. Jos haluat vaihtaa kasvomalliasi, sinun on ensin poistettava vanha malli.
Vahvistuksen pyytäminen aina (vain Pixel 8 ja 8 Pro)

Voit edellyttää vahvistusta, kun kirjaudut sovelluksiin tai hyväksyt maksun kasvojentunnistusavauksella.

Kun kasvojentunnistusavaus on päällä:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tietoturva ja yksityisyys ja sitten Laitteen lukituksen avaus.
  3. Valitse Kasvojentunnistus- ja sormenjälkiavaus ja sitten Kasvojentunnistusavaus.
  4. Lisää PIN-koodi, kuvio tai salasana.
  5. Valitse Kasvojentunnistusavaus.
  6. Laita haluamasi asetus pois päältä kohdassa "Kun kasvojentunnistusavaus on käytössä".
Kasvojentunnistusavauksen poistaminen käytöstä tai poistaminen

Suorita vaiheet 1–4 ja tee sitten näin:

1. Valitse Poista kasvomalli ja sitten Poista.
  2. Ota kasvojentunnistusavaus käyttöön.
Kasvojentunnistusavauksen ongelmien korjaaminen

Kasvojentunnistusavauksella on vaikeuksia tunnistaa kasvojani

1. Varmista, että olet ottanut kasvojentunnistus- ja sormenjälkiavauksen käyttöön.
    1. Avaa Pixel-puhelimen Asetukset-sovellus.
    2. Valitse Tietoturva ja yksityisyys ja sitten Laitteen lukitus ja sitten Kasvojentunnistus- ja sormenjälkiavaus ja sitten Kasvojentunnistusavaus.
    3. Lisää PIN-koodi, kuvio tai salasana.
  2. Varmista, ettet ole hämärässä, esim. pimeässä huoneessa.
  3. Poista kasvojasi peittävät asiat, kuten aurinkolasit tai hengityssuojain, ja yritä uudelleen.
  4. Varmista, että näytit samalta kuin yleensä, kun otit kasvojentunnistusavauksen käyttöön. Tähän voi vaikuttaa esimerkiksi meikkaaminen tai huivin tai silmälasien käyttäminen. Jos ulkonäkösi muuttuu merkittävästi, voit lisätä kasvosi uudelleen.

Kasvojentunnistusavaus käynnistyy liian usein

"Tarkista puhelimen ilmoitukset napauttamalla" ja "Tarkista nostamalla" ovat oletuksena käytössä. Voit vähentää vahinkoavausten mahdollisuutta laittamalla nämä asetukset pois päältä. Kun asetukset on laitettu pois päältä, sinun on aktivoitava näyttö ja kasvojentunnistusavaus painamalla virtapainiketta.

Kasvojentunnistusavaus ei käynnisty ollenkaan

1. Varmista, että "Tarkista puhelimen ilmoitukset napauttamalla" ja "Tarkista nostamalla" ovat päällä.
  2. Napauta näyttöä ja tarkista, onko kameran ympärillä animaatio (tai rengas), joka ilmaisee, että kasvoja skannataan.
  3. Varmista, että Kasvojentunnistus- ja sormenjälkiavaus on käytössä näin:
    1. Avaa Pixel-puhelimen Asetukset-sovellus.
    2. Valitse Tietoturva ja yksityisyys ja sitten Laitteen lukitus ja sitten Kasvojentunnistus- ja sormenjälkiavaus ja sitten Kasvojentunnistusavaus.
    3. Lisää PIN-koodi, kuvio tai salasana.
    4. "Lukituksen avaustavat" ‐kohdassa näkyy kasvojentunnistusavauksen kohdalla Kasvot lisätty.
    5. Varmista, että Avaa puhelimen lukitus on päällä.

Pixel 4

Jos käytössäsi on Pixel 4, voit käyttää kasvojentunnistusta
  • puhelimen lukituksen avaamiseen
  • maksujen vahvistamiseen
  • joihinkin sovelluksiin kirjautumiseen.
Kasvojentunnistusavauksen käyttöönotto
  1. Avaa Pixel-puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus Ja sitten Kasvojentunnistusavaus.
  3. Lisää PIN-koodi, kuvio tai salasana.
  4. Valitse alareunasta Ota kasvojentunnistusavaus käyttöön Ja sitten Hyväksy Ja sitten Aloita.
  5. Kohdista kasvosi kehykseen. Käännä nenääsi hitaasti sinisiä ruutuja kohti.
  6. Valitse Valmis.
Vinkki: Jos käyttöönoton kanssa on ongelmia, tutustu kasvojentunnistusavauksen vianetsintäohjeisiin.
Kasvojentunnistusavauksen asetusten muuttaminen

Kasvojentunnistuksen käyttäminen sovelluskirjautumiseen ja maksujen vahvistamiseen

1. Avaa Pixel-puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus And then Kasvojentunnistusavaus.
  3. Lisää PIN-koodi, kuvio tai salasana.
  4. Ota Sovelluskirjautuminen, maksut käyttöön.
Vinkki: Jos haluat estää tahattomat ostokset, voit valita asetuksista, että jokaisen ostoksen yhteydessä on lisättävä PIN-koodi, kuvio tai salasana. Siirry kohtaan Kasvojentunnistusavauksen vaatimukset ja valitse Pyydä aina vahvistusta.

Poista kasvodata

1. Avaa Pixel-puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus And then Kasvojentunnistusavaus.
  3. Lisää PIN-koodi, kuvio tai salasana.
  4. Valitse alareunasta Poista kasvodata And then Poista.

Kasvojentunnistusavauksen laittaminen pois päältä

Jos haluat avata puhelimen lukituksen PIN-koodilla, kuviolla tai salasanalla käyttämättä kasvojentunnistusavausta:
  1. Avaa Pixel-puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus And then Kasvojentunnistusavaus.
  3. Lisää PIN-koodi, kuvio tai salasana.
  4. Siirry kohtaan "Käytä kasvojentunnistusavausta:" ja poista Lukituksen avaaminen käytöstä.

Kun laitat Lukituksen avaaminen ‑asetuksen pois päältä, voit edelleen kirjautua sovelluksiin ja vahvistaa maksuja kasvojentunnistusavauksen avulla. Jos haluat laittaa kasvojentunnistusavauksen kokonaan pois päältä, poista kasvodatasi.

Edellytä avoimia silmiä

Jos haluat varmistaa, ettei puhelimen lukitus avaudu silmiesi ollessa kiinni, voit edellyttää, että kasvojentunnistusavausta voidaan käyttää vain silmiesi ollessa auki.
Kun kasvojentunnistusavaus on päällä:
  1. Avaa Pixel-puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus ja sitten Kasvojentunnistusavaus.
  3. Lisää PIN-koodi, kuvio tai salasana.
  4. Siirry kohtaan Kasvojentunnistusavauksen vaatimukset ja laita Edellytä avoimia silmiä päälle.
Kasvojentunnistusavauksen ongelmien korjaaminen

Määrityksen kanssa on ongelmia

• Kun otat kasvojentunnistusavausta käyttöön, pukeudu kuten yleensäkin ja tee käyttöönotto paikassa, jossa tavallisesti käytät puhelintasi. Jos esimerkiksi käytät töissä päivittäin silmälaseja tai huivia, tee käyttöönotto työpaikalla työvaatteissasi.
  • Voit tehdä käyttöönoton, vaikka sinulla olisi niskan liikerajoitusta. Aloita kasvojentunnistusavauksen käyttöönotto ja valitse sitten Näkö- tai päänliikerajoitukset.
  • Varmista, että valaistus on riittävä.

Ongelmia kasvojentunnistusavauksen kanssa

Joissakin tapauksissa puhelimen lukitusta ei voi avata kasvojentunnistuksella turvallisuussyistä. Tällöin voit kuitenkin avata puhelimen lukituksen näin:
  • Pyyhkäise ylös, kun puhelimesi on lukittuna.
  • Lisää PIN-koodi, kuvio tai salasana.
Jos puhelimella ilmenee säännöllisesti ongelmia kasvojentunnistusavauksen käytössä:
  • Jos jokin peittää kasvoja, esim. maski tai tummat silmälasit, ota ne pois.
  • Jos olet pimeässä ympäristössä, siirry paikkaan, jossa on riittävän valoisaa.
  • Jos olet kirkkaassa auringonvalossa, siirry varjoon.
  • Pidä puhelinta pystyasennossa suoraan kasvojesi edessä noin 40 cm:n etäisyydellä.
  • Pyyhi näytön yläosa puhtaaksi pehmeällä, kuivalla liinalla.
  • Jos ulkonäkösi muuttuu, poista kasvodata ja ota kasvojentunnistusavaus uudelleen käyttöön.