Ta opp lyd på Pixel-telefonen din

Du kan ta opp og lagre lyd, gjøre det du sier, om til ord du kan søke etter på skjermen, og søke etter lydfiler du har tatt opp. Lydopptaker-appen fungerer på Pixel 3 og nyere Pixel-telefoner.

Tilgjengelige språk for transkripsjon i sanntid

• Pixel 3 til Pixel 5a: amerikansk engelsk, australsk engelsk, britisk engelsk, fransk, irsk engelsk, japansk, singaporsk engelsk, tysk
  • Pixel 6 eller nyere, inkludert Fold: amerikansk engelsk, australsk engelsk, britisk engelsk, fransk, indisk engelsk, irsk engelsk, japansk, kanadisk fransk, latinamerikansk spansk, singaporsk engelsk, spansk, tysk, spansk, tysk Kinesisk (mandarin) og hindi.

Lag eller slett et opptak på telefonen

1. Åpne Lydopptaker-appen Lydopptaker-appen på enheten din.
  2. Trykk på Ta opp Ta opp.
    • Enheten tar opp lyd, selv om skjermen går i hvilemodus.
    • Mens du tar opp lyd, ser du meldingen «Tar opp nå» i varslene dine.
    • Du kan ta opp opptil 18 timer i ett enkelt opptak.
  3. Når du er ferdig, trykker du på Sett på pause Sett på pause .
  4. Trykk på Lagre eller Slett.
  5. For å gi navn til et opptak, trykk på opptaket og så Meny Mer og så Gi nytt navn.
Rediger opptak
Du kan trimme opptaket i lyden eller via transkripsjonen.

Lagre deler

1. Trykk på opptaket du vil redigere og så Rediger .
  2. Velg lyden eller transkripsjonen du vil beholde.
  3. Trykk på Beskjær og så Lagre en kopi.
  4. Gi filen et navn.
  5. Trykk på OK.

Fjern en del

1. Trykk på opptaket du vil redigere og så Rediger .
  2. Velg lyden eller transkripsjonen du vil fjerne.
  3. Trykk på Fjern og så Lagre en kopi.
  4. Gi filen et navn.
  5. Trykk på OK.
Sett etikett på ulike personer som snakker i et opptak (Pixel 6 eller nyere, inkludert Fold)
Viktig: Etiketter for personer som snakker, er bare tilgjengelige på engelsk.
Du kan sette på etikett når forskjellige personer snakker i en transkripsjon av et opptak. Lydopptaker-appen oppdager automatisk forskjellige personer som snakker, og merker dem som taler 1, 2, 3 osv.

Slå etiketter for personer som snakker, av og på

1. Åpne Lydopptaker-appen Lydopptaker-appen på enheten din.
  2. Trykk på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din.
  3. Trykk på Lydopptaker-innstillinger og så Etiketter for personer som snakker.
  4. Trykk på Ja, slå på når du blir bedt om det.
  5. Du kan gå tilbake og slå av Etiketter for personer som snakker, i Lydopptaker-innstillingene.

Oppdater etiketter for personer som snakker

1. I «Transkripsjonsvisning» velger du Endre etikettene for personer som snakker rediger notatet.
  2. Velg rullegardinmenyen ved siden av etiketten for personen som du vil endre.
  3. For å bruke endringene for det gjeldende avsnittet, trykk på Gi nytt navn, Opprett en ny person som snakker eller andre etiketter.
  4. Trykk på Lagre for å utføre endringen.
Tips: Hvis du endrer en etikett for en person som snakker, i ett enkelt avsnitt i transkripsjonen, endres ikke de samme etikettene for personen i andre avsnitt.

Del opp et avsnitt for å oppdatere etiketter for personer som snakker

1. For hvilket som helst opptak trykker du på Endre rediger notatet og så Del opp her.
  2. Du kan opprette to deler fra ett enkelt avsnitt og gjøre flere endringer i etiketter for personer som snakker.

Søk i etiketter for personer som snakker

Du kan søke etter personer i transkripsjoner ved å bruke søkefunksjonen på Lydopptaker-startskjermen:

1. Trykk på Søk .
  2. Skriv inn navnet på personen du leter etter.
  3. Rull gjennom listen over alle søkeresultater.

Du kan også søke etter navn på personer som snakker, i et bestemt opptak:

1. Trykk på et eksisterende opptak.
  2. Trykk på Transkripsjon nede til høyre.
  3. Trykk på Søk .
  4. Skriv inn navnet på personen du leter etter.

Del etiketter for personer som snakker, med transkripsjonen

Etiketter for personer som snakker, er synlige når du deler transkripsjonen av et opptak via et videoklipp, en tekstfil eller et Google-dokument. Finn ut hvordan du deler opptak.

Slik håndterer Lydopptaker dataene dine for etiketter for personer som snakker

Hvis du slår på etiketter for personer som snakker, analyserer Lydopptaker lydopptakene dine for å registrere og sette etikett på forskjellige personer som snakker i transkripsjonene. For å gjøre dette, gjør Lydopptaker dette:

• Den beregner modeller av stemmene som registreres i opptaket, på enheten.
  • Hver stemme som registreres, får en generisk tekstetikett (for eksempel taler 1 eller taler 2).
  • Appen sammenligner stemmene i opptaket, slik at transkripsjonen kan gjenspeile hva hver stemme har sagt, og når.

Trinnene ovenfor utføres på telefonen eller nettbrettet, og deretter lagres de genererte tekstetikettene for personer som snakker, i transkripsjonen. Vær oppmerksom på at stemmemodellene det vises til ovenfor, kan regnes som biometriske data i enkelte land eller regioner.

Retningslinjer for oppbevaring og sletting av stemmemodeller

Stemmemodellene som brukes til å generere etiketter for personer som snakker, lagres midlertidig på enheten til prosessen med å sette etikett på personene som snakker, i transkripsjonen er ferdig, og deretter slettes de (vanligvis i løpet av noen minutter).

Søk i opptak eller les transkript

Du kan søke etter ord, setninger eller lyder (for eksempel musikk eller applaus). Du kan også finne ut nøyaktig når ord ble sagt, eller når du hørte lyder.

Slik søker du i opptak:

• Trykk på et opptak og så Søk Søk.

Slik leser du transkripsjonen av et opptak:

• Trykk på opptaket og så trykk på Transkripsjon.
Få et sammendrag av de transkriberte opptakene dine

Du kan få et sammendrag av samtaler, intervjuer og presentasjoner du har tatt opp. Dette sammendraget er AI-generert. Finn ut mer om Googles retningslinjer for generativ AI.

Viktig:

• Denne funksjonen er bare tilgjengelig for Pixel 8 Pro og engelske transkripsjoner.
  • Denne funksjonen bruker en stor språkmodell til å oppsummere innholdet i transkripsjonen. Du blir bedt om å laste ned modellen for å fortsette.
  1. Når du har et lagret opptak, vises Lag sammendrag-knappen i transkripsjonsdelen.
  2. Følg veiledningen på skjermen for å registrere deg.
  3. Trykk på Lag sammendrag.
  4. For å vise eller minimere sammendraget, trykk på Vis .
  5. Hvis du får en feilmelding, kan du følge den for å prøve med et annet opptak. Funksjonen fungerer best med opptak som har middels lengde, og den bruker begrensningene i sikkerhetsfunksjonene for å blokkere skadelig innhold.

Tips: Når du har registrert deg, kan du trykke på Lag sammendrag for å generere et sammendrag av transkripsjonen. Du kan når som helst vise eller minimere sammendraget.

Del opptak
Opptakene dine er bare tilgjengelige på Pixel-telefonen eller -nettbrettet du bruker, med mindre du
  • slår på sikkerhetskopiering
  • deler opptakene
  • kopierer opptakene til en annen app
  • lagrer dem et annet sted, for eksempel i Google Disk

Tips: Hvis du slår på tillatelser, kan andre apper bruke opptakene dine. Finn ut hvordan du kontrollerer apptillatelser.

Del opptakslinker med andre målgrupper

Viktig: Som standard er opptak og linker som sikkerhetskopieres, private for Google-kontoen din. Hvis du velger å dele et opptak offentlig, kan alle med linken få tilgang til det.

1. Åpne Lydopptaker Lydopptaker-appen på enheten din.
  2. Trykk og hold på et opptak.
  3. Trykk på Del Del og så Link.
  4. Velg målgruppen du vil dele linken med:
    • Offentlig
    • Del med bestemte personer
    • Hold privat og bare tilgjengelig for kontoen din

Tips:

• Du kan bare dele opptak med e-postadresser som er tilknyttet Google-kontoer.
  • Når du deler et opptak med noen, får vedkommende et e-postvarsel.

Del opptaksfiler med andre apper eller som tekstfiler

1. Åpne Lydopptaker Lydopptaker-appen på enheten.
  2. Trykk og hold på et opptak.
  3. Trykk på Del Del og så Fil.
  4. Velg et alternativ:
    • Lyd
    • Transkripsjon
  5. Velg appen du vil bruke til å dele filen.

Generer et videoklipp for opptaket

Du kan bruke opptaket til å opprette et videoklipp på opptil 5 minutter.

1. Åpne Lydopptaker Lydopptaker-appen på enheten din.
  2. Trykk på opptaket du vil dele.
  3. Trykk på Mer Mer og så Opprett et videoklipp.
  4. For å tilpasse et videoklipp, trykk på
    • Innhold og så Transkripsjon og bølgeform eller Bølgeform.
    • Oppsett og så Kvadrat, Stående eller Liggende.
    • Tema og så Mørkt tema eller Lyst tema.
  5. Når du er ferdig, trykker du på Opprett.
  6. For å lagre videoklippet, trykk på Lagre på enheten.
  7. For å dele videoklippet, trykk på Del og velg appen du vil bruke.
  8. Hvis du ikke vil lagre eller dele klippet, trykker du på Ferdig.

Del eller lagre transkripsjoner i Google Dokumenter

1. Åpne Lydopptaker Lydopptaker-appen på enheten din.
  2. Trykk på et opptak du vil kopiere.
  3. Trykk på Mer Mer og så Kopier transkripsjonen til Google Dokumenter.
  4. Velg Google-kontoen du vil kopiere en transkripsjon til.

Tips: For å justere delingsinnstillingene, trykk på Del og så Endre.

Del eller lagre en transkripsjon som en tekstfil

1. Åpne Lydopptaker Lydopptaker-appen på enheten.
  2. Trykk og hold på et opptak.
  3. Trykk på Del Del og så Transkripsjon (.txt).
Registrer språk for transkripsjon (Pixel 6 eller nyere)

Du kan angi at Lydopptaker skal gjenkjenne og transkribere et språk.

1. Åpne Lydopptaker-appen Lydopptaker-appen på enheten din.
  2. Trykk på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din.
  3. Trykk på Lydopptaker-innstillinger.
  4. Velg transkripsjonsspråk.
  5. Trykk på Gjenkjenn språk.

Når du starter et opptak, gjenkjenner Lydopptaker automatisk språket du har valgt.

Tips:

• For å bytte fra «Lyd» til «Transkripsjon», trykk på Transkripsjon. På transkripsjonsskjermen ser du meldingen «´ Automatisk registrering» og språket du har valgt.
  • Hvis du tar opp mer enn ett språk i en økt, transkriberer Lydopptaker språket som snakkes mest.
Transkriber opptak på nytt

Du kan bruke Lydopptaker-appen til å transkribere eksisterende opptak på nytt.

1. Åpne Lydopptaker-appen Lydopptaker-appen på enheten din.
  2. Trykk på opptaket du vil transkribere på nytt.
  3. Trykk på Mer Mer og så Transkriber på nytt.
  4. Velg et språk.

Tips: Ved å transkribere på nytt kan du behandle lydfiler på Google-tjenere.

Språk du kan velge

Disse språkene støttes for Lydopptaker:

• bengali (Bangladesh)
  • bulgarsk (Bulgaria)
  • kinesisk, mandarin (forenklet, Kina)
  • kinesisk, mandarin (tradisjonell, Taiwan)
  • tsjekkisk (Tsjekkia)
  • dansk (Danmark)
  • nederlandsk (Nederland)
  • engelsk (Australia)
  • engelsk (India)
  • engelsk (Singapore)
  • engelsk (Storbritannia)
  • engelsk (USA)
  • finsk (Finland)
  • fransk (Canada)
  • fransk (Frankrike)
  • tysk (Tyskland)
  • hindi (India)
  • ungarsk (Ungarn)
  • indonesisk (Indonesia)
  • italiensk (Italia)
  • japansk (Japan)
  • kannada (India)
  • khmer (Kambodsja)
  • koreansk (Sør-Korea)
  • malayalam (India)
  • marathi (India)
  • portugisisk (Brasil)
  • russisk (Russland)
  • njaruanda (Rwanda)
  • svati (Sør-Afrika)
  • sørsotho (Sør-Afrika)
  • spansk (Spania)
  • spansk (USA)
  • svensk (Sverige)
  • tamil (India)
  • telugu (India)
  • setswana (Sør-Afrika)
  • tyrkisk (Tyrkia)
  • tsonga (Sør-Afrika)
  • venda (Sør-Afrika)
  • vietnamesisk (Vietnam)
  • isiXhosa (Sør-Afrika)
Fest favorittopptak

Du kan feste opptak øverst på Lydopptaker-startskjermen, slik at det blir lettere å finne dem.

1. Åpne Lydopptaker-appen Lydopptaker-appen på enheten din.
  2. Trykk på et opptak.
  3. Øverst på skjermen trykker du på Merk som favoritt
    Tips: Nederst i opptaket ser du meldingen « Merket som favoritt».
  4. «Favoritter» er gruppert i en mappe øverst på Lydopptaker-startskjermen.
    Tips: Du finner det totale antallet favorittopptak til høyre for denne mappen.

For å vise alle de festede favorittene dine, trykk på Favoritter.

Blokker e-poster fra noen som har sendt deg en link til et opptak

Blokker folk som sender deg opptak

Hvis du vil blokkere noen som sender deg opptak, må du blokkere vedkommende fra å sende e-poster til Gmail-kontoen din. Finn ut hvordan du blokkerer brukere i Gmail.

Dette skjer når du blokkerer en person

• Du mottar ikke e-postvarsler fra den blokkerte personen lenger.
  • Den blokkerte personen kan bare dele opptak med deg manuelt.
  • Personen som er blokkert, kan ikke kontakte deg via visse andre Google-tjenester, for eksempel Foto.

Finn folk du har blokkert

Du kan hvilke kontoer du har blokkert, i blokkeringslisten.
Slik opphever du en blokkering:
  1. Åpne listen over blokkerte brukere på en datamaskin.
  2. Ved siden av kontoen du vil oppheve blokkeringen for, klikker du på Fjern Fjern.
Sikkerhetskopier og se opptak på Google-kontoen din (Pixel 3 eller nyere, inkludert Fold)

Sikkerhetskopiering og synkronisering lagrer automatisk opptakene dine til Google-kontoen din på recorder.google.com. Hvis du logger på kontoen, kan du få opptakene fra alle enheter. Du kan velge å sikkerhetskopiere og synkronisere noen opptak, og du kan også velge at andre opptak skal være private på Pixel-telefonen. Finn ut hvordan du bruker Lydopptaker uten konto.

Viktig: Lagringsplassen deles på Foto, Disk, Gmail og andre tjenester. Hvis du bruker all lagringsplassen din, kan du ikke sikkerhetskopiere nye filer. Du kan få mer lagringsplass eller frigjøre plass med Google One. Finn ut hvordan du kjøper mer lagringsplass.

Slå sikkerhetskopiering og synkronisering på eller av

Viktig: Hvis du velger å sikkerhetskopiere og synkronisere, blir opptakene dine sikkerhetskopiert utenfor enheten. Som standard er sikkerhetskopierte opptak private for Google-kontoen din. Finn ut mer om personvernreglene for Google-kontoer.

1. Åpne Lydopptaker Lydopptaker-appen på enheten din.
  2. Trykk på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din.
    • Konfigurer Google-kontoen du vil sikkerhetskopiere opptak med: Velg kontonavnet.
      • Viktig: Når du oppretter et opptak, knyttes opptaket til den valgte Google-kontoen. Du kan ikke endre denne kontoen senere.
  3. Trykk på Lydopptaker-innstillinger og så Sikkerhetskopiering og synkronisering.
  4. Slå Sikkerhetskopiering og synkronisering på eller av.

Endre innstillingene for sikkerhetskopiering

Se og synkroniser sikkerhetskopierte opptak

For å finne alle opptakene som er sikkerhetskopiert til Google-kontoen din, gå til recorder.google.com.

Slik synkroniserer du opptak i Google-kontoen din som ikke er på enheten:

1. Åpne Lydopptaker Lydopptaker-appen på enheten.
  2. Dra ned fra hvor som helst på skjermen for å laste inn på nytt.

Hvis du bruker Lydopptaker med forskjellige Google-kontoer, kan du bytte mellom kontoer for å se opptaksbiblioteket som er lagret i hver konto. Du kan bare se opptaksbiblioteket til én Google-konto om gangen.

1. Åpne Lydopptaker Lydopptaker-appen på enheten.
  2. Trykk på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din.
  3. Trykk på Vis mer Nedoverpil ved siden av Google-kontoinformasjonen din.
  4. Trykk på Google-kontoen med opptakene du vil se.

Finn manglende opptak

Hvis et opptak ikke ble sikkerhetskopiert til en konto, kan det ha blitt opprettet og lagret før en konto ble lagt til. Slik finner du et opptak som ikke er sikkerhetskopiert:

Viktig: Du kan ikke overføre opptak til en annen konto.

1. Åpne Lydopptaker Lydopptaker-appen på enheten.
  2. Trykk på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din.
  3. Trykk på Vis mer Nedoverpil ved siden av Google-kontoinformasjonen din.
  4. Trykk på Bruk uten konto.
Korriger tekst i transkripsjoner
Du kan endre eller fjerne ett ord om gangen i transkripsjoner.
  1. Trykk på et opptak du vil endre og så Transkripsjon.
  2. Trykk og hold på ordet du vil endre.
  3. Trykk på Rediger ord.
  4. Endre ordet til det du vil bruke.
  5. Trykk på Lagre.
Bruk Lydopptaker uten Google-konto (Pixel 3 eller nyere, inkludert Fold)

Du kan bruke Lydopptaker uten Google-konto, slik at bestemte opptak kan holdes private på enheten. Hvis sikkerhetskopiering og synkronisering er slått på, bytter enheten til og bruker Lydopptaker-appen til å lagre opptak – selv om enheten ikke er koblet til noen Google-konto.

Slik bruker du Lydopptaker uten konto:

1. Åpne Lydopptaker Lydopptaker-appen på enheten.
  2. Trykk på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din.
  3. Trykk på Vis mer Nedoverpil ved siden av Google-kontoinformasjonen din.
  4. Trykk på Bruk uten konto.
Finn og administrer opptakene dine i en nettleser

Gå til recorder.google.com for å finne og administrere opptakene dine i en nettleser.

Når du bruker en nettleser, kan du endre tittelen på opptak, spille dem av og søke i dem.

Slett en lydfil på recorder.google.com

Viktig: Slettede opptak fjernes permanent fra recorder.google.com og alle synkroniserte enheter.

Slik sletter du opptak:

Gå til recorder.google.com, og logg på Google-kontoen din.

Velg opptaket du vil slette.

Velg Slett Slett og så Slett.

Del en opptakslink med en annen målgruppe via recorder.google.com
Viktig: Som standard er sikkerhetskopierte opptak og linkene til dem private og bare tilgjengelige for Google-kontoen din. Hvis du velger å dele et opptak offentlig, kan alle som har linken, se det og spille det av.
  1. Gå til recorder.google.com, og logg på Google-kontoen din.
  2. Trykk på Del Del.
  3. Velg målgruppen du vil dele en link til filen med:
    • Offentlig
    • Del med bestemte personer
    • Hold privat og bare tilgjengelig for kontoen din
    Tips:
    • Du kan skrive inn kontaktnavn i søkefeltet.
    • Du kan bare dele opptak med e-postadresser som er tilknyttet Google-kontoer.
    • Når du deler et opptak med bestemte personer, får de et e-postvarsel.

Finn ut hvordan Lydopptaker håndterer dataene dine

Lydopptaker sender lyd til en Google-tjeneste eller -app på enheten for å transkribere den. Lyden forlater aldri enheten. Når lyden er transkribert, forkastes den av Google-tjenesten eller -appen.

Følg lokale regler når du tar opp

Mange steder har regler eller lover som forbyr eller begrenser opptak av lyd. Disse stedene kan også fastslå hvorvidt du må få samtykke fra andre eller eieren av eiendommen før du tar opp. Sørg for at du følger alle gjeldende regler og lover, og at du får tillatelse fra andre før du starter opptak av dem. Ikke ta opp opphavsrettsbeskyttet materiale uten tillatelse.