Pixel-puhelimelle asennetun sovelluksen toimintaongelmien korjaaminen

Kokeile seuraavia ohjeita, jos puhelimellesi asennetulla sovellus

Käynnistä puhelin uudelleen jokaisen vaiheen jälkeen nähdäksesi, korjautuiko ongelma.

Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.1:tä tai uudempaa versiota. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Vaihe 1: Käynnistä laite uudelleen ja asenna päivitykset

Puhelimen uudelleenkäynnistys
  1. Käynnistä puhelin uudelleen.
    • Pixel 5a ja vanhemmat: Paina virtapainiketta noin 30 sekuntia tai kunnes puhelin käynnistyy uudelleen.
    • Pixel 6 ja uudemmat, myös Fold: Paina virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta muutaman sekunnin ajan.
  2. Valitse Käynnistä uudelleen Käynnistä uudelleen.
Android-päivitysten tarkistaminen
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse alareunasta Järjestelmä ja sitten Järjestelmäpäivitys.
  3. Kun päivityksen tila näkyy näytöllä, seuraa ohjeita.
Päivitä sovellus

Tarkista, onko Kamera-sovellukseen saatavilla päivitys:

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Hallinnoi sovelluksia ja laitteita.
  4. Asenna kaikki Pixel-kameralle saatavilla olevat päivitykset kohdasta "Päivityksiä saatavilla".

Näin tarkistat, onko Android-järjestelmäpäivitys saatavilla:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä.
  3. Valitse Ohjelmistopäivitykset.
  4. Valitse Järjestelmäpäivitys.
  5. Valitse Tarkista päivitykset.

Vaihe 2: Tarkista, onko kyseessä laajempi sovellusongelma

Sovelluksen lopetuksen pakottaminen
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Valitse sovellus ja sitten Pakota lopetus ja sitten OK

Vinkki: Jos sovelluksen ongelmat jatkuvat myös pakotetun lopetuksen jälkeen, sinun täytyy ehkä ottaa yhteyttä sovelluksen kehittäjään. Näin saat yhteyden kehittäjään.
Tyhjennä sovelluksen välimuisti

Välimuistin tyhjentäminen voi vapauttaa tarpeellista tallennustilaa poistamalla laitteelta väliaikaisia tiedostoja. Tämä on vain väliaikainen ratkaisu. Välimuistiin tallennetaan ajan mittaan lisää tietoja.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Valitse sovellus.
  4. Valitse Tallennustila ja välimuisti ja sitten Tyhjennä välimuisti.
Vinkki: Jos sovelluksen ongelmat jatkuvat myös pakotetun lopetuksen jälkeen, sinun täytyy ehkä ottaa yhteyttä sovelluksen kehittäjään. Näin saat yhteyden kehittäjään.
Tyhjennä sovelluksen tiedot

Varoitus: Kaikki tähän sovellukseen tallennetut tiedot poistetaan.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Valitse sovellus.
  4. Valitse Tallennustila ja välimuisti ja sitten Tyhjennä välimuisti tai Tyhjennä tiedot ja sitten OK.
Vinkki: Jos sovelluksen ongelmat jatkuvat myös pakotetun lopetuksen jälkeen, sinun täytyy ehkä ottaa yhteyttä sovelluksen kehittäjään. Näin saat yhteyden kehittäjään.
Yhteyden ottaminen sovelluskehittäjään
Sovelluksen poistaminen

Varoitus: Kaikki tähän sovellukseen tallennetut tiedot poistetaan.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Valitse sovellus.
  4. Valitse Poista asennus ja sitten OK.

Vinkki: Jos haluat käyttää sovellusta uudelleen, kokeile asentaa se uudelleen. Lue lisää sovellusten asentamisesta uudelleen.

Muita lähteitä