Zorgen dat je klaar bent om een kwijtgeraakte Pixel-telefoon te zoeken

Als je wilt weten of je je telefoon kunt vinden als je deze kwijtraakt, controleer je of 'Vind mijn apparaat' de telefoon kan vinden. Als je het apparaat al bent kwijtgeraakt, vind je hier meer informatie over hoe je het apparaat kunt zoeken, vergrendelen of wissen.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.0 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Zorgen dat je apparaat kan worden gevonden

Als je een Android-apparaat wilt beveiligen of wissen, moet het aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Het krijgt stroom.
  • Het is verbonden met mobiele data of wifi.
  • Het is ingelogd op een Google-account.
  • Vind mijn apparaat staat aan.
  • Het is zichtbaar op Google Play.
Stap 1: Check of je bent ingelogd op een Google-account
  1. Open Instellingen en dan Google op je apparaat.
    • Als het goed is, staan je accountnaam en e-mailadres hier.
  2. Laat je e-mailadres verifiëren.
Stap 2: Controleren of Locatie is ingeschakeld
  1. Open Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Locatie.
  3. Zet Locatie aan.
Stap 3: Check of Vind mijn apparaat aanstaat
Belangrijk: Als u een apparaat verbergt op Google Play, wordt het niet in 'Vind mijn apparaat' weergegeven.
  1. Open Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Google en dan Alle services (als er tabbladen zijn) en dan Vind mijn apparaat.
  3. Check of Vind mijn apparaat gebruiken aanstaat.
Stap 4: Controleren of het apparaat kan worden gevonden

Belangrijk: Als je een apparaat verbergt op Google Play, vind je het niet in Vind mijn apparaat.

1. Open https://play.google.com/library/devices.
  2. Vink linksboven het selectievakje Tonen in menu's aan.

De app installeren

Installeer de app Vind mijn apparaat app 'Vind mijn apparaat' zodat je met een Android-telefoon of -tablet een andere Android-telefoon of -tablet kunt zoeken.