Løsninger for meldingene «Koble fra laderen» eller «Væske eller rusk»

Hvis telefonens USB-C-port eller ladekabel blir for varm, eller hvis telefonen registrerer væske eller rusk i USB-C-porten, ser du en av disse meldingene:
  • «Koble fra laderen»
  • «Væske eller rusk i USB-porten»

Trinn 1: Koble fra laderen og eventuelle hodetelefoner

Viktig: Vær forsiktig. Ladekabelen kan være veldig varm.

Hvis telefonen lades:

1. Koble strømadapteren fra stikkontakten.
  2. La telefonen ligge i noen minutter for å kjøle den ned.
  3. Koble ladekabelen fra telefonen.

Hvis du bruker USB-C-hodetelefoner, kobler du dem fra USB-C-porten.

Trinn 2: Sjekk USB-C-porten og -kabelen

Se etter fuktighet eller rusk inni USB-C-porten og -kabelen. Ikke stikk noe inn i dem.

• Slå av telefonen hvis porten eller ladekabelen er våt. Sett den på et flatt underlag og la den tørke i romtemperatur.
  • Hvis det er rusk i porten eller ladekabelen, slår du den forsiktig mot hånden med porten ned for å fjerne rusket.

Hvis USB-C-porten ser ren og tørr ut

Hvis du ser meldingen «Koble fra laderen», må du slå av telefonen. La den ligge og kjøle seg ned i noen minutter før du slår den på igjen.

Hvis du ser meldingen «Væske eller rusk», venter du i noen minutter til du ser meldingen «Trygt å bruke USB-porten».

Hvis USB-C-porten ser skadet ut

Hvis telefonens USB-C-port ser brent, smeltet eller korrodert ut, kan du finne ut hvordan du sender inn et garantikrav eller finne en autorisert reparasjonspartner.

Hvis ladekabelen ser skadet ut

Slutt å bruke den, og kjøp en erstatningskabel fra Google Store.

Viktig: Bruk kabelen som følger med telefonen i esken.

Hvis telefonen er for varm til å bli berørt

Bruk en annen telefon, et annet nettbrett eller en annen datamaskin for å kontakte oss.

Hvis du ser meldingen igjen, eller hvis den ikke forsvinner

• «Koble fra laderen»: Hvis du ser denne meldingen mer enn én gang, kan du følge trinnene for å kontakte oss.
  • «Væske eller rusk»: Hvis denne meldingen vises i to timer eller mer, kan du følge trinnene for å kontakte oss.