Statische elektriciteit voorkomen op telefoons en accessoires

Op apparaten zoals uw oordopjes of telefoon kan zich statische elektriciteit opbouwen. U voelt dan een soort kleine elektrische schok.

Statische elektriciteit voorkomen

• Draag natuurlijke vezels, zoals katoen. Probeer te voorkomen dat uw apparaten tegen synthetische stoffen wrijven, zoals nylon of polyester.
  • Gebruik een luchtbevochtiger als u binnen bent.
  • Breng vochtinbrengende crème aan als u een droge huid heeft.

Waardoor wordt statische elektriciteit veroorzaakt?

Statische elektriciteit kan zich in de volgende omstandigheden opbouwen en een schok veroorzaken:

• De omgeving is droog, het is koud of er is veel wind.
  • Uw oordopjes of telefoon wrijven tegen bepaald materiaal aan.

Statische elektriciteit is heel normaal. Het betekent niet dat er iets mis is met uw apparaten of accessoires.