Twee apps tegelijk weergeven op een Pixel-telefoon

Afhankelijk van de app kunt u soms meer dan één app tegelijk gebruiken. U kunt ook een video in een klein venster bekijken terwijl u andere taken uitvoert.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

De batterij van de Pixel leert je gedrag continu en optimaliseert zichzelf op basis van je meest recente app-gebruik. Als je een nieuw apparaat instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, kan het een paar weken duren voordat de optimalisatie helemaal is doorgevoerd. Laat Aangepast batterijgebruik en Batterijoptimalisatie aanstaan voor de beste resultaten.

Het is normaal dat de batterij van je Pixel na een software-update wat sneller leegraakt dan normaal. Dit komt omdat de telefoon hard bezig is om de nieuwe software te downloaden en te optimaliseren en om alles in gebruik te nemen.

Als je na een paar dagen nog steeds een ongebruikelijk hoog batterijverbruik hebt, kun je ons dit laten weten. We helpen je graag verder.

Twee apps tegelijk gebruiken ('gesplitst scherm')

Belangrijk: Als u een Pixel 2 of Pixel (2016) heeft, schakelt u 'Omhoog vegen over de startknop' in. U vindt deze optie in de app Instellingen, onder Systeem En dan Gebaren En dan Omhoog vegen over de startknop.

1. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm.
  2. Open een app.
  3. Veeg vanaf de onderkant van het scherm omhoog, houd vast en laat los.
  4. Tik op het pictogram van de app en houd vast.
  5. Tik op Gesplitst scherm.
  6. Er worden twee schermen weergegeven. Tik in het tweede scherm op een andere app.

Weer één app weergeven: Sleep de balk tussen de apps naar de boven- of onderkant van het scherm.

Eén app bekijken terwijl u een andere gebruikt ('scherm-in-scherm')

1. Open een app op je telefoon en speel een video af.
  2. Afhankelijk van de video-app veeg je omhoog of tik je op Scherm-in-scherm Scherm-in-scherm. Als je omhoog veegt en de app wordt gesloten, of als je het pictogram voor Scherm-in-scherm niet ziet, werkt deze functie niet met die app.
  3. Open de andere app die je wilt gebruiken.
  4. Sleep de video weg van de onderkant van het scherm om de video te sluiten.
Tip: U kunt het videovenster naar elke locatie op het scherm slepen. Als u de video weer groter wilt maken, tikt u op de videoEn dan Volledig scherm Volledig scherm.

Scherm-in-scherm uitschakelen voor een app

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen En dan Geavanceerd En dan Speciale app-toegang En dan Scherm-in-scherm.
  3. Tik op een app.
  4. Schakel Scherm-in-scherm toestaan uit.