Komentojen luominen verkkopalvelujen ja ‑laitteiden ohjaamista varten

Voit luoda omia äänikomentoja Google Assistantia varten käyttämällä IFTTT:tä. Katso, mitä palveluja ja laitteita voit ohjata.

IFTTT ja Google ovat erillisiä yrityksiä. IFTTT:n nimi tarkoittaa "If this, then that" (Jos tämä, niin sitten tuo).

Jos esimerkiksi sanot:

• "On aika herätä", automatisoitu kahvinkeittimesi käynnistyy.
  • "Kerro kavereilleni, että lähden purjehtimaan", sosiaalisessa mediassasi julkaistaan siitä kertova postaus.

Luomasi äänikomento ja toiminto muodostavat yhdessä sovelman. Jos haluat luoda IFTTT-sovelman tai käyttää muiden luomia sovelmia, seuraa alla olevia ohjeita.

Aloita

1. Siirry osoitteeseen IFTTT.com.
  2. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy, jos et ole vielä tehnyt sitä.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Search (Haku). Tee haku "Google Assistant".
  4. Valitse Google Assistant Assistant ja sitten Connect (Yhdistä).
  5. Valitse Google-tili, jolle IFTTT saa pääsyn. Valitse sama tili, jolla otit Google Homen tai Google Assistantin käyttöön puhelimellasi.

Sovelmien selaaminen, luominen tai muokkaaminen

Muiden tekemien sovelmien selaaminen

Toisen käyttäjän luoman sovelman käyttö:

1. Siirry osoitteeseen IFTTT.com.
  2. Valitse yläreunasta Search (Haku). Tee haku "Google Assistant".
  3. Valitse Google Assistant Assistant.
  4. Löydät muiden luomia sovelmia. Voit lisätä sovelman luetteloosi klikkaamalla sitä ja valitsemalla ja sitten Turn on (Ota käyttöön).
  5. IFTTT voi pyytää sinua antamaan käyttöoikeuksia toiselle palvelulle ennen sovelman käyttöä. Tarkista pyyntö ennen käyttöoikeuden antamista.
  6. Valinnainen: Muokkaa sovelmaa.
  7. Klikkaa Save (Tallenna). Sovelma lisätään My Applets (Omat sovelmat) ‑luetteloon.
Sovelman luominen

Vaihe 1: Luo äänikomento

Luo vähintään yksi äänikomento, jonka perusteella haluat Google Assistantin tekevän toiminnon.

1. Siirry osoitteeseen IFTTT.com.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta käyttäjänimesi ja sitten New (Uusi) Applet (sovelma).
  3. Valitse this (tämä).
  4. Tee haku "Google Assistant".
  5. Valitse Google Assistant Assistant.
  6. Valitse triggeri.
  7. Täytä triggerikentät:
    • Lisää enintään kolme tapaa äänikomennon sanomiseen.
    • Lisää viimeiseen kenttään vastaus, jonka haluat Assistantin sanovan äänikomennon perusteella.
  8. Valitse Create trigger (Luo triggeri).

Vaihe 2: Luo toiminto

Luo toiminto, jonka haluat Google Assistantin tekevän äänikomennon perusteella.

1. Valitse that (tuo).
  2. Hae toimintopalvelua.
  3. Yhdistä tilisi tarvittaessa seuraamalla ohjeita.
  4. Valitse toiminto ja täytä sitten pakolliset kentät.
  5. Valitse Create action (Luo toiminto).
  6. Tarkista sovelmasi. Jos haluat tehdä muutoksia sovelmaan, valitse vasemmasta yläkulmasta Back (Takaisin). Kun olet valmis, valitse Finish (Valmis).
Sovelmien etsiminen ja muokkaaminen
  1. Siirry osoitteeseen IFTTT.com.
  2. Valitse yläreunasta My Applets (Omat sovelmat).
  3. Valitse Google Assistant Assistant.
  4. Valitse sovelma My Applets (Omat sovelmat) ‑kohdasta. Tämän jälkeen voit tehdä seuraavia:
    • Ottaa sovelman käyttöön tai pois käytöstä.
    • Tarkistaa sovelman: Tarkista, toimiiko sovelma oikein, valitsemalla Check now (Tarkista nyt). Jos sovelma toimii oikein, näkyviin tulee ilmoitus "Applet checked" (Sovelma tarkistettu).
    • Muokata sovelmaa: Valitse Configure Settings (Määritä). Tee haluamasi muutokset ja valitse lopuksi Save (Tallenna).
    • Etsiä toimintalokin: Valitse Configure (Määritä) Settings ja sitten View activity log (Näytä toimintaloki).
    • Poistaa sovelman: Valitse Configure Settings (Määritä). Vieritä alas ja valitse Delete (Poista).

Väärin toimivan sovelman korjaaminen

Jos sovelma ei toimi, ongelma on todennäköisesti laitteen asetuksissa.

Näin voit korjata ongelman:

• Sano äänikomento uudelleen. Puhu selkeästi ja luonnollisesti.
  • Tarkista, käytätkö sovelmaan lisäämääsi äänikomentoa. Jos sovelmasi sisältää vain yhden äänikomennon, lisää vaihtoehtoisia tapoja saman komennon sanomiseen. Näiden ohjeiden avulla voit etsiä sovelmia ja muokata niitä.
  • Jos käytät Google Assistantia puhelimella, varmista, että olet kirjautuneena samalle tilille, jota käytit sovelman luomiseen.
    • Katso, mille tilille olet kirjautunut puhelimella:
      1. Sano Android-puhelimelle tai ‑tabletille "Ok Google, avaa Assistantin asetukset" .
      2. Valitse oikeasta yläreunasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Tili.

IFTTT:n poistaminen Google-tililtä

1. Avaa Google-tiliisi yhdistettyjen sovellusten luettelo.
  2. Kirjaudu tilillesi, jos et ole vielä kirjautuneena.
  3. Valitse IFTTT ja sitten Poista.
  4. Toista nämä vaiheet kaikkien tiliisi yhdistettyjen IFTTT-palvelujen kohdalla.