Endre skjermfargen om natten på Pixel-telefoner

Juster skjermfargene for å spare batteri på telefonen og gjøre det enklere å bruke skjermen i svak belysning. Med mørkt tema, nattlys og gråtoner på telefonen kan det bli enklere for deg å bruke den om natten og sovne.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 9 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Gjør bakgrunnen og appene på telefonen automatisk mørkere

Bytt til mørkt tema for å gjøre bakgrunnen på telefonen mørkere. Du kan planlegge at mørkt tema skal slås på hver kveld.

Viktig: Når du bruker apper som fungerer med Mørkt tema, kan det forlenge telefonens batterilevetid. Apper som ikke fungerer med mørkt tema, kan ikke forlenge batterilevetiden. Dessuten fungerer ikke tidsplanen fra solnedgang til soloppgang hvis du slår av posisjonstjenester.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Skjerm og så Mørkt tema.
  3. Trykk på Planlegg.
  4. Velg Egendefinerte tidspunkt, Fra solnedgang til soloppgang eller Slås på ved sengetid.

I Android 13 eller nyere versjoner kan du planlegge at mørkt tema skal slås på automatisk når sengetidsmodus er på.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Skjerm og så Mørkt tema.
  3. Trykk på Tidsplan og så Slås på ved sengetid.

Tips: For å hindre mørkt tema i å bli slått på automatisk, trykk på Tidsplan og så Ingen.

Viktig: Slik sikrer du at sengetidsmodus fungerer riktig:

1. Oppdater til den nyeste versjonen av Digital balanse-appen.
  2. I Innstillinger-appen på telefonen slår du på varsler for Digital balanse.

Finn ut mer om Digital balanse-kontroller.

Tips: Mørkt tema, nattlys og sengetidsmodus er tilgjengelige som hurtiginnstillinger på telefonen.

Ton ned telefonbakgrunnen automatisk

Viktig: Bakgrunnen tones ned når batterisparing er på.

I Android 13 eller nyere versjoner kan du tone ned telefonbakgrunnen ved sengetid.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Digital balanse og foreldrekontroll.
  3. Trykk på Sengetidsmodus.
  4. Slå på Sengetidsmodus.
  5. Trykk på Tilpass og så Skjermalternativer ved sengetid.
  6. Slå på Ton ned bakgrunnen.

Endre skjermfargen automatisk til nattlys eller ravgul

For å gjøre det mer komfortabelt å bruke telefonen i svakt lys kan du redusere skjermens blåfarge. Blått lys kan gjøre det vanskeligere å sovne. Med Nattlys kan du gjøre skjermen rød eller ravgul, noe som kan gjøre det enklere for øynene dine å omstille seg til nattsyn.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Skjerm Og så Nattlys.
  3. For å velge start- og sluttid, trykk på Tidsplan.
    • For å aktivere på et tilpasset tidspunkt, trykk på Aktiveres på angitt tidspunkt. Angi deretter «Starttid» og «Sluttid».
    • For å slå på fra solnedgang til soloppgang, trykk på Slås på fra solnedgang til soloppgang. Tidsplanen fra solnedgang til soloppgang fungerer ikke hvis du slår av posisjonstjenester.

For å hindre nattmodus i å bli slått på automatisk, trykk på Tidsplan Og så Ingen.

Tips: For å endre skjermfargen til gråtoner, finn ut mer om sengetidsmodus.

Endre skjermen automatisk til gråtoner

For å gjøre det enklere å slappe av om natten, slå på Gråtoner for å endre telefonskjermen til svart-hvitt.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Digital balanse og foreldrekontroll.
  3. Trykk på Sengetidsmodus.
  4. Slå på Sengetidsmodus
    1. I Android 13 eller nyere versjoner trykker du på Tilpass og så Skjermalternativer ved sengetid.
  5. Slå på Gråtoner.

Tips: Mørkt tema, nattlys og sengetidsmodus er tilgjengelige som hurtiginnstillinger på telefonen.

Endre temaet selv

Hvis du vil endre innstillingene på egen hånd, kan du når som helst slå temaene på eller av.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Skjerm.
  3. Trykk på et alternativ for skjermfarge:
    • Slå på Mørkt tema under «Utseende».
    • Slå på Nattlys under «Farge».