Skaffa ett SIM-kort och sätta i det i Pixel-telefonen

Du kan ansluta telefonen till ett mobilnätverk med ett aktivt nano-SIM-kort eller eSIM. Om du inte har det visas meddelandet Inget SIM-kort. Läs mer om hur du sätter i SIM-kortet steg för steg i vår guide.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 11 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Obs! Vissa äldre SIM-kort stöds inte på Pixel 8 eller senare telefoner. Om du sätter i ett SIM-kort som inte stöds visas följande meddelande: SIM-kortet stöds inte längre. Kontakta din operatör för att få ett nytt SIM-kort.

Skaffa ett SIM-kort

Alla Pixel-telefoner kan användas med nano-SIM-kort. På vissa Pixel-telefoner kan du även använda eSIM.

Om du köper en Pixel-telefon på Google Store:

• I USA kan du välja mellan inget SIM-kort eller ett redan ditsatt SIM-kort från Verizon. Om du använder mobiloperatören Verizon aktiverar du SIM-kortet på deras webbplats.
  • I andra länder medföljer inget SIM-kort när du köper telefonen.

Använda ett nano-SIM-kort

• Om du behöver ett nano-SIM-kort kontaktar du mobiloperatören. Om du behöver uppge telefonens IMEI-nummer kan du läsa mer om var du hittar IMEI-numret här.
  • I stället för att skaffa ett nytt kort kan du flytta nano-SIM-kortet från din nuvarande telefon till den nya.

Använda eSIM

eSIM kan användas på vissa telefoner, beroende på modell och mobiloperatör. Kontakta den aktuella operatören för information.

• Pixel 4 och senare: Alla telefoner fungerar med eSIM.
  • Pixel 3a: Telefoner som har köpts med Verizon-abonnemang eller i Japan fungerar inte med eSIM.
  • Pixel 3: Telefoner som har köpts i USA eller Kanada med tjänsten från andra operatörer än Sprint och Google Fi fungerar inte med eSIM. Telefoner som har köpts i Australien, Taiwan och Japan fungerar inte heller med eSIM.
  • Pixel 2: Endast telefoner som har köpts med tjänsten Google Fi fungerar med eSIM.
  • Pixel (2016): Inga telefoner fungerar med eSIM.

Sätta i ett SIM-kort

Stäng av telefonen och gör så här:

1. Sätt i SIM-utmatningsverktyget i det lilla hålet på telefonens vänstra sida.
    Tips! På Pixel 3 (2018) sitter SIM-kortsfacket på telefonens underkant.
  2. Tryck försiktigt men bestämt tills facket skjuts ut.
  3. Lossa facket och sätt in nano-SIM-kortet.
  4. Skjut försiktigt tillbaka facket.

Du kan behöva starta om telefonen för att få mobiltäckning. Starta om en påslagen telefon genom att hålla strömbrytaren nedtryckt i cirka tre sekunder. Tryck sedan på Starta om Starta om.

Sätt i SIM-kortet

Hitta telefonens identifieringsnummer

När du pratar med operatören kan du behöva uppge något av Pixel-telefonens id-nummer, till exempel IMEI1, IMEI2 eller EID. Läs mer om hur du hittar en Pixel-telefons id-nummer.

Relaterade resurser

Sök
Rensa sökning
Stäng sökrutan
Huvudmeny
true
Sök i hjälpcentret