Een simkaart aanvragen en toevoegen aan je Pixel-telefoon

Je kunt je telefoon met een actieve nano-simkaart of een e-simkaart verbinden met een mobiel netwerk. Als er geen kaart is geplaatst, wordt het bericht 'Geen simkaart' getoond. In onze stapsgewijze tutorial leer je hoe je een simkaart plaatst.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 11 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Belangrijk: Sommige oudere simkaarten worden niet ondersteund op de Pixel 8 en hoger. Als je een niet-ondersteunde sim plaatst, krijg je het bericht 'Deze simkaart wordt niet meer ondersteund. Neem contact op met je provider voor een nieuwe simkaart.'

Een simkaart aanvragen

Op alle Pixel-telefoons kunnen nano-simkaarten worden gebruikt. Op sommige Pixel-telefoons kan ook een e-simkaart worden gebruikt.

Als je een Pixel-telefoon koopt in de Google Store:

• In de Verenigde Staten kun je geen simkaart of vooraf geplaatste Verizon-simkaart kiezen. Als Verizon je mobiele provider is, activeer je de simkaart op hun site.
  • In andere landen wordt je telefoon zonder simkaart geleverd.

Een nano-simkaart gebruiken

• Voor een nano-simkaart neem je contact op met je mobiele provider. Als je wordt gevraagd naar het IMEI-nummer van je telefoon, vind je hier meer informatie over waar je het IMEI-nummer vindt.
  • Je kunt de nano-simkaart van je huidige telefoon gebruiken. Je hoeft dus geen nieuwe nano-simkaart aan te vragen.

E-simkaart gebruiken

Sommige telefoons kunnen e-simkaarten gebruiken, afhankelijk van de telefoon en mobiele provider. Neem contact op met je provider voor meer informatie.

• Pixel 4 en hoger: Alle telefoons werken met e-simkaarten.
  • Pixel 3a: Telefoons die zijn gekocht met een Verizon-abonnement of in Japan werken niet met e-simkaarten.
  • Pixel 3: Telefoons die zijn gekocht met een abonnement van andere Amerikaanse of Canadese providers dan Sprint of Google Fi, werken niet met e-simkaarten. Telefoons die zijn gekocht in Australië, Taiwan en Japan werken ook niet met e-simkaarten.
  • Pixel 2: Alleen telefoons die zijn gekocht met een Google Fi-abonnement werken met e-simkaarten.
  • Pixel (2016): Er zijn geen telefoons die werken met e-simkaarten.

Een simkaart plaatsen

Als je telefoon is uitgeschakeld:

1. Plaats de pin om de simkaart mee te verwijderen in het kleine gaatje in de linkerrand van je telefoon.
    Tip: Op de Pixel 3 (2018) bevindt de sleuf voor de simkaart zich aan de onderrand van de telefoon.
  2. Druk stevig maar voorzichtig totdat de houder tevoorschijn komt.
  3. Verwijder de houder en plaats de nano-simkaart in de houder.
  4. Druk de houder voorzichtig weer in de sleuf in je telefoon.

Je moet de telefoon mogelijk opnieuw opstarten om het netwerksignaal te kunnen ontvangen. Als je een telefoon die al is ingeschakeld opnieuw wilt opstarten, druk je ongeveer drie seconden op de aan/uit-knop. Tik daarna op Opnieuw opstarten Opnieuw opstarten.

Simkaart plaatsen

De identificatienummers van je telefoon vinden

Als je met je provider praat, moet je misschien je Pixel-ID's opgeven, zoals het IMEI 1-, IMEI 2- of EID-nummer. Meer informatie over waar je de ID's van je Pixel-telefoon vindt