Säkerhet och föreskrifter (Pixel och Pixel XL 2016)

1  Information om säkerhet och föreskrifter

2  Riktlinjer för säkerhet

3  Föreskrifter

USA

KANADA

EU

AUSTRALIEN

INDIEN

4  Varumärken

1  Information om säkerhet och föreskrifter

Den här detaljerade handboken innehåller de grundläggande riktlinjerna för säkerhet som finns i den tryckta broschyren Säkerhet och garanti som följde med Pixel eller Pixel XL. Handboken innehåller också föreskrifter och fler tips om hälsa och säkerhet.

Här hittar du fullständig information om telefonen:

• Fullständig användarinformation: g.co/pixelphonefullinfo
  • Information om hälsa, säkerhet och regelverk: g.co/pixelphonesafety ELLER Inställningar Följt av Om telefonen Följt av Säkerhet och föreskrifter.
  • Information om vilken garanti som gäller i landet där du köpte produkten, t.ex. hur du gör ett garantianspråk: g.co/pixelphonewarranty
  • Elektroniska föreskriftsetiketter och värden för specifik absorptionsnivå (SAR) för din telefon: Inställningar Följt av Om telefonen Följt av Föreskriftsetiketter
  • Omfattande onlinehjälp: g.co/pixelcare

2  Riktlinjer för säkerhet

Du hittar mer säkerhetsinformation här: g.co/pixelphonefullinfo

Grundläggande säkerhet

Genom att följa säkerhetsråden nedan undviker du att skada mobilen, tillbehören eller eventuella anslutna enheter, samt minskar risken för eld, brännskador och elektriska stötar:

• Ta bort all skyddsplast före användning.
  • Försök inte öppna eller ta isär mobilen, adaptern eller tillbehören.
  • Stick inte hål på eller krossa mobilen, adaptern eller tillbehören.
  • Kortslut inte externa kontakter eller kretsar, utsätt inte mobilen eller adaptern för öppen eld eller tända tobaksprodukter och släng dem inte i eld eller vatten.
  • Använd inte mobilen eller adaptern nära vatten och ta inte i dem med fuktiga händer.
  • Om mobilen eller adaptern skulle bli blöt får den inte torkas i ugn, i mikrovågsugn eller med hårtork eftersom det kan skada enheten.
  • Mobilen eller adaptern får inte tappas, kastas eller böjas.
  • Använd inte mobilen eller adaptern om de inte fungerar som de ska eller om de har skadats.
  • Skydda USB-kabeln från att bli klämd eller kraftigt böjd.
  • Denna produkt är avsedd att användas med en certifierad, begränsad spänningskälla av klass 2 märkt 5 V DC max 3 A, 9 V DC max 2 A eller både och.

Avståndet mellan kroppen och mobilen ska alltid vara minst 1,0 cm.

Risken för olyckor minskar när du inte använder mobilen medan du kör (det är dessutom olagligt i de flesta länder) eller när du använder maskiner. Använd den inte heller när du utför andra uppgifter som kan få allvarliga följder.

På flygplan och inför ombordstigning får mobilen bara användas i enlighet med flygbolagets instruktioner. Användning av en trådlös enhet i ett flygplan kan störa trådlösa nätverk och utgöra en fara för flygplanets manövrering. Det kan också vara olagligt. Det kan vara tillåtet att använda telefonen i flygplansläge.

Säkerhet när det gäller radiofrekvent strålning: Din telefon avger radiofrekvensenergi när du använder den. USA Federal Communications Commission (FCC) säger följande: ”Vissa intressegrupper för hälsa och säkerhet har tolkat det som att vissa rapporter tyder på att användning av trådlösa enheter kan kopplas till cancer och andra sjukdomar och att detta potentiellt utgör större risker för barn än vuxna. Även om dessa påståenden har fått ökad uppmärksamhet finns det för närvarande inte några vetenskapliga bevis på ett orsakssamband mellan att använda trådlösa enheter och cancer eller andra sjukdomar.” Du hittar mer information från FCC på www.fcc.gov/encyclopedia/radio-frequency-safety.

Nödsamtal

• Mobilen fungerar med hjälp av radiosignaler, vilket inte kan garantera en anslutning under alla omständigheter.
  • Förlita dig aldrig enbart på en mobil för nödkommunikation.

Förvaring och rengöring

Följ dessa riktlinjer när du använder, förvarar eller rengör mobilen:

• Använd inte mobilen eller adaptern vid lägre temperatur än 0 °C eller högre temperatur än 40 °C. Idealisk förvaringstemperatur är mellan 0 °C och 40 °C.
  • Dra ur kontakten innan du rengör mobilen och adaptern, vid åska och om de inte ska användas under en längre period.
  • Använd en ren, mjuk och torr trasa när du rengör enheten och dess tillbehör.
  • Använd inte kemiska rengöringsmedel, pulver eller andra kemiska medel (som alkohol eller bensen) när du rengör mobilen eller dess tillbehör.
  • Mobilen och laddaren alstrar värme under normal användning. Undvik långvarig direkt eller indirekt hudkontakt eftersom det kan leda till obehag eller brännskador.

Försiktighetsåtgärder för pacemakers och medicinska implantat

Mobilen tar emot och sänder via LTE, WCDMA, GSM, Wi-Fi och Bluetooth och innehåller komponenter som utsänder elektromagnetiska fält, vilket kan störa pacemakers och andra medicinska implantat. Om du har en pacemaker eller annat medicinskt implantat följer du dessa försiktighetsåtgärder:

• Avståndet mellan den del av kroppen där pacemakern eller det medicinska implantatet sitter och mobilen med tillhörande laddare måste alltid vara minst 16 cm.
  • Håll mobilen på motsatt sida av kroppen från pacemakern eller implantatet.
  • Förvara inte mobilen i bröstfickan eller i en annan ficka nära pacemakern eller andra medicinska implantat.
  • Rådfråga din vårdgivare om du har frågor om hur du använder mobilen med en pacemaker eller ett medicinskt implantat.
  • Om du misstänker att enheten stör pacemakern eller något annat medicinskt implantat stänger du av enheten och ber din läkare om information om vad som gäller för din medicinska utrustning.

Säker användning av nätadaptern

• Håll i själva nätadaptern när du drar ur kontakten. Dra aldrig i sladden.
  • Enheten får bara användas med en växelströmsadapter som är certifierad för en begränsad spänningskälla enligt IEC 60950-1 och som har kvalificerats enligt CTIA:s certifieringskrav för batterisystem i enlighet med IEEE 1725. Enheten levereras med en växelströmsadapter med rätt certifiering. Separata växelströmsadaptrar som säljs via Google Store och utvalda leverantörer och återförsäljare har också rätt certifiering. Använd bara adaptrar eller tillbehör som har blivit godkända för användning med den här mobilen av Google.
  • När du laddar mobilen måste nätadaptern vara lättåtkomlig och ansluten till ett uttag nära mobilen.
  • Mobilen ska bara anslutas till adaptrar som har märkts med USB-IF-logotypen eller som har godkänts enligt USB-IF:s efterlevnadsprogram.

Säker användning och kassering av batteri

• Den här mobilen innehåller ett litiumjonpolymerbatteri eller litiumjonbatteri som uppfyller kraven för IEEE 1725-standarden. Försök inte att ta ut batteriet själv. Om batteriet behöver bytas gör du detta hos en Google-auktoriserad serviceverkstad. Om du använder ett batteri som inte uppfyller kraven kan det innebära en risk för brand, explosion, läckage eller andra olyckor.
  • Låt inte batterivätska komma i kontakt med ögon, hud eller kläder om batteriet läcker. Gnugga dig inte ögonen om du redan har fått batterivätska i dem. Skölj genast ögonen med rent vatten och sök medicinsk rådgivning.
  • Håll läckande batterier borta från eld eftersom de kan antändas eller explodera.
  • Kassera mobilen, batteriet och alla tillbehör enligt lokala bestämmelser. Kasta dem inte i vanliga hushållssopor. Felaktig kassering kan leda till brand, explosion och/eller andra risker.
  • Batteriet ska förvaras oåtkomligt för barn.

Skydda hörseln

Långvarig exponering för höga ljud (till exempel musik) kan orsaka nedsatt hörsel. Minska risken för hörselskador genom att sänka volymen i hörlurar eller headset till en säker och behaglig nivå, och undvik att lyssna på hög volym under en längre tid.

Skydda hörseln

Barnsäkerhet

Mobilen (eller medföljande tillbehör) innehåller smådelar, plastdelar och delar med vassa kanter som kan orsaka skador eller utgöra en kvävningsrisk. Lämna inte mobilen och tillbehören inom räckhåll för små barn och låt dem inte leka med den. De kan skada sig själva eller andra och de kan oavsiktligt skada mobilen. Om ett barn sväljer smådelar måste ni omedelbart uppsöka läkarvård.

Miljöbegränsningar

• För att förhindra att mobilens delar eller inre kretsar skadas ska mobilen och dess tillbehör inte förvaras i närheten av magnetiska fält eller på platser där det är dammigt, fuktigt eller smutsigt.
  • Håll mobilen borta från värmekällor och direkt solljus. Lämna inte mobilen i ett fordon eller på platser där temperaturen kan överstiga 60 °C, till exempel på instrumentbrädan i en bil, fönsterbrädan, nära en värmekälla eller bakom glas som är utsatt för direkt solljus eller starkt ultraviolett ljus under långa tidsperioder. Det kan skada produkten, överhetta batteriet eller utgöra en risk för brand eller explosion.
  • Använd, förvara eller transportera inte mobilen där brandfarliga eller explosiva ämnen förvaras (till exempel på bensinmackar, bränsledepåer eller kemiska verk). Använd inte mobilen på platser där sprängning pågår eller i miljöer med explosionsrisk som tankningsområden, bränslelager, under däck på fartyg eller på anläggningar för transport eller förvaring av kemikalier eller på platser där luften innehåller kemikalier eller partiklar, till exempel spannmål, damm eller metallspån. På sådana platser kan gnistor orsaka explosioner eller brand, eller till och med dödsfall.

3  Föreskrifter

USA

Batteriladdningssystem

Efterlevnad av FCC-reglerna

Obs! Utrustningen har testats och visat sig följa gränserna för en digital enhet av klass B, i enlighet med avsnitt 15 i FCC-reglerna. Dessa gränser är avsedda att ge ett skäligt skydd mot skadliga störningar i bostadsinstallationer. Utrustningen genererar, använder och kan sända ut radiofrekvensenergi och kan, om den inte installeras och används i enlighet med anvisningarna, orsaka skadliga störningar i radiokommunikation. Det finns dock inga garantier för att störningar inte kan förekomma i en viss installation.

Om utrustningen orsakat skadliga störningar i radio- eller tv-mottagningen (vilket du kan kontrollera genom att stänga av och slå på utrustningen) testar du att åtgärda störningen genom att göra något av följande:

• Placera mottagarantennen på ett annat ställe.
  • Öka avståndet mellan utrustningen och mottagaren.
  • Anslut utrustningen till ett uttag i en annan krets än den som mottagaren är ansluten till.
  • Ta hjälp av återförsäljaren eller en erfaren radio-/tv-tekniker.

Alla ändringar eller modifieringar som inte uttryckligen har godkänts av Google kan upphäva din rätt att använda utrustningen.

Pixel och Pixel XL uppfyller kraven enligt avsnitt 15 i FCC-reglerna. Användning sker på följande två villkor:

1. Enheterna får inte orsaka skadlig störning.
  2. Enheterna måste tåla eventuella störningar, inklusive störningar som kan orsaka oönskad drift.

Användning nära kroppen

Pixel följer specifikationerna för radiofrekvens när den används vid örat eller på ett avstånd av 1 cm från kroppen. Pixel XL följer specifikationerna för radiofrekvens när den används vid örat eller på ett avstånd av 1 cm från kroppen. Enhetens tillbehör, till exempel fodral och hållare, får inte vara gjorda av metall. Håll enheten på avstånd från kroppen för att följa avståndskravet.

Information om specifik absorptionsnivå (SAR)

Pixel och Pixel XL är också utformade för att följa kraven för radiovågor som fastställts av Federal Communications Commission (USA).

Gränsvärdet för specifik absorptionsnivå (SAR) i USA är 1,6 W/kg i genomsnitt över ett gram vävnad. Det högsta SAR-värde som rapporterats till FCC för den här enhetstypen följer denna gräns.

Högsta SAR-värden för Pixel enligt rapporten till FCC är:

• 0,92 W/kg när du håller den mot örat
  • 0,58 W/kg när den bärs korrekt på kroppen
  • 0,58 W/kg när trådlös Wi-Fi-surfzon används

Högsta SAR-värden för Pixel XL enligt rapporten till FCC är:

• 0,89 W/kg när du håller den mot örat
  • 0,56 W/kg när den bärs korrekt på kroppen
  • 0,56 W/kg när trådlös Wi-Fi-surfzon används

Laserprodukt klass 1

Pixel och Pixel XL är laserenheter av klass 1.

Produkterna innehåller optik och ett skyddande hölje så att det inte går att komma åt laserstrålning över klass 1. Produkterna följer FDA-standarderna 21 CFR 1040.10 och 1040.11, med undantag för avvikelser enligt Laser Notice nr 50, daterad den 24 juni 2007.

Varning! Om du använder andra kontroller eller utför andra justeringar eller handlingar än de som anges här kan det leda till att du utsätts för farlig strålning.

Kompatibilitet med hörapparat (HAC)

Pixel och Pixel XL har utvärderats och certifierats för att vara kompatibla med hörapparater enligt teknisk specifikation ANSI C63.19.

Det finns två mått på kompatibilitet med hörapparater:

• M-klassning, som är ett mått på immunitet mot radiofrekvent störning för hörapparater med akustisk koppling.
  • T-klassificering, som är ett mått på prestanda när enheten används med en hörapparat med induktiv koppling (telespole).

Pixel är klassad M4/T4 och Pixel XL är klassad M4/T4 enligt FCC:s regler för kompatibilitet med hörapparater för trådlösa enheter.

Enligt FCC:s regler är en mobiltelefon kompatibel med hörapparater om den har klassningen M3 eller M4 för akustiska kopplingar respektive T3 eller T4 för induktiva kopplingar.

Mobilerna har testats och klassats för användning med hörapparater för vissa av de trådlösa tekniker som används i mobilerna. Det kan dock finnas vissa nyare trådlösa tekniker som mobilerna ännu inte har testats för med hörapparater. Det är viktigt att testa de olika funktionerna i mobilen ordentligt och på olika platser med din hörapparat eller ditt cochleaimplantat för att se om du hör några störningar. Fråga leverantören eller Google om du vill veta mer om kompatibilitet med hörapparater. Om du har några frågor om policyer för retur eller byte frågar du leverantören eller mobilåterförsäljaren.

Enheterna har inte klassats för kompatibilitet med hörapparater med avseende på Wi-Fi-användning.

Kalifornien

Den här produkten eller dess förpackning innehåller Bisfenol A (BPA), ett ämne som är känt i delstaten Kalifornien för att skada fertiliteten.

KANADA

Industry Canada, klass B

Den här digitala apparaten av klass B uppfyller kraven i kanadensiska ICES-003.

Obs! Enligt Industry Canada-föreskrifterna kan alla ändringar eller modifieringar som inte uttryckligen har godkänts av Google upphäva din rätt att använda utrustningen.

Information om specifik absorptionsnivå (SAR)

Effekten av strålningen från Pixel och Pixel XL understiger Industry Canadas gränsvärden för exponering för radiofrekvensstrålning. Enheterna har utvärderats för och visat sig klara IC:s gränsvärden för exponering för radiofrekvensstrålning. Enheterna ska användas på ett sådant sätt att risken för mänsklig kontakt vid normal användning minimeras.

När du använder enheten nära kroppen (på annat sätt än i handen eller mot huvudet) bör du ha enheten på minst 1,0 cm avstånd från kroppen för Pixel och 1,0 cm avstånd från kroppen för Pixel XL för att följa bestämmelserna för radiofrekvensstrålning som enheten testats för. Enhetens tillbehör, till exempel fodral och hållare, får inte vara gjorda av metall.

Högsta SAR-värden för Pixel enligt rapporten till IC är:

• 0,92 W/kg när du håller den mot örat
  • 0,58 W/kg när den bärs korrekt på kroppen
  • 0,58 W/kg när trådlös Wi-Fi-surfzon används

Högsta SAR-värden för Pixel XL enligt rapporten till IC är:

• 0,89 W/kg när du håller den mot örat
  • 0,56 W/kg när den bärs korrekt på kroppen
  • 0,56 W/kg när trådlös Wi-Fi-surfzon används

Meddelanden angående Industry Canada (IC)

Enheterna uppfyller IC:s (Industry Canadas) licensundantag för RSS-standarder. Användningen är underställd följande två villkor: (1) enheterna får inte orsaka störningar och (2) enheterna måste acceptera alla störningar, inklusive störningar som kan orsaka att enheten inte fungerar på önskat sätt.

Varning!

(i) Enheten är endast avsedd att användas i band 5150–5250 MHz inomhus för att minska risken för skadliga störningar på mobila satellitsystem i gemensamma kanaler,

(ii) Den högsta tillåtna antennförstärkningen för enheter i banden 5250–5350 MHz och 5470–5725 MHz ska följa gränsen för isotrop strålning.

(iii) Den högsta tillåtna antennförstärkningen för enheten i banden 5725–5825 MHz ska följa gränserna för isotrop strålning som anges för användning från punkt till punkt eller ej från punkt till punkt så som är tillämpligt.

(iv) Användare ska även vara medvetna om att radarsystem med hög effekt tilldelas som primära användare (dvs. prioriterade användare) av banden 5250–5350 MHz och 5650–5850 MHz och att dessa radarsystem kan orsaka störningar och/eller skada LE-LAN-enheter.

EU

Frekvensband

EU, Förenade kungariket, Australien, Indien

Enheterna fungerar i följande frekvensband inom EU:

GSM/GPRS/EDGE: 880–915 MHz, 1 710–1 785 MHz (GSM 900, GSM 1 800)
UMTS:1 920–1 980 MHz, 880–915 MHz (band I, VIII)
LTE: 1 920–1 980 MHz, 1 710–1 785 MHz, 2 500–2 570 MHz, 880–915 MHz,  832–862 MHz, 2 570–2 620 MHz (band 1, 3, 7, 8, 20, 38)
Bluetooth:2 402–2 480 MHz
WLAN: 2 412–2 472 MHz, 5 180–5 240 MHz, 5 260–5 320 MHz , 5 500–5 700 MHz

Maximal radiofrekvens som sänds för Pixel:

GSM: 2,07 W (GSM 900), 0,96 W (GSM 1 800)
WCDMA: 205 mW (B I), 217 mW (B VIII)
LTE: 197 mW (B1), 185 mW (B3), 223 mW (B7), 214 mW (B8), 260 mW (B20), 207 mW (B38)
Bluetooth: 5,64 mW (EDR), 1,97 mW (Low Energy)
WLAN: 64 mW (2,4 GHz), 41 mW (5 GHz)

Maximal radiofrekvens som sänds för Pixel XL:

GSM: 1,92 W (GSM 900), 0,93 W (GSM 1 800)
WCDMA: 212 mW (UMTS B I), 225 mW (UMTS B VIII)
LTE: 221 mW (B1), 199 mW (B3), 275 mW (B7), 216 mW (B8), 257 mW (B20), 210 mW (B38)
Bluetooth: 6,73 mW (EDR), 2,15 mW (Low Energy)
WLAN: 64 mW (2,4 GHz), 41 mW (5 GHz)

Nordamerika

Enheterna fungerar i följande frekvensband inom EU:

GSM/GPRS/EDGE: 880–915 MHz, 1 710–1 785 MHz (GSM 900, GSM 1 800)
UMTS:1 920–1 980 MHz, 880–915 MHz (band I, VIII)
LTE: 1 920–1 980 MHz, 1 710–1 785 MHz, 2 500–2 570 MHz, 880–915 MHz,  832–862 MHz (band 1, 3, 7, 8, 20)
Bluetooth:2 402–2 480 MHz
WLAN: 2 412–2 472 MHz, 5 180–5 240 MHz, 5 260–5 320 MHz, 5 500–5 700 MHz

Maximal radiofrekvens som sänds för Pixel:

GSM: 1,54 W (GSM 900), 0,91 W (GSM 1 800)
WCDMA: 207 mW (UMTS B I), 242 mW (UMTS B VIII)
LTE: 195 mW (B1), 200 mW (B3), 226 mW (B7), 218 mW (B8), 220 mW (B20)
Bluetooth: 5,11 mW (EDR), 1,91 mW (Low Energy)
WLAN: 63 mW (2,4 GHz), 41 mW (5 GHz)

Maximal radiofrekvens som sänds för Pixel XL:

GSM: 1,87 W (GSM 900), 0,98 W (GSM 1 800)
WCDMA: 205 mW (UMTS B I), 248 mW (UMTS B VIII)
LTE: 197 mW (B1), 218 mW (B3), 258 mW (B7), 218 mW (B8), 236 mW (B20)
Bluetooth: 6 mW (EDR), 1,91 mW (Low Energy)
WLAN: 63 mW (2,4 GHz), 41 mW (5 GHz)

Begränsningar i 5 GHz-bandet

Enheternas WLAN-funktion är begränsad till inomhusbruk i frekvensområdet 5150–5350 MHz. Detta för att minska risken för skadliga störningar på mobila satellitsystem i gemensamma kanaler.

Radiofrekvent störning

Google är inte ansvariga för eventuella radio- eller tv-störningar som orsakats av obehöriga ändringar av enheterna eller tillbehören, av byte eller montering av anslutningskablar och annan utrustning annat än den som Google har angett. Åtgärder av störningar som orsakats av sådana obehöriga ändringar, byten eller kopplingar är användarens ansvar. Google och dess auktoriserade återförsäljare eller distributörer är inte ansvariga för skador eller överträdelser mot myndighetsbestämmelser som kan uppstå om användaren inte följer dessa riktlinjer.

CE-meddelande

Härmed intygar Google att Pixel och Pixel XL följer kraven och andra relevanta bestämmelser i direktivet 2014/53/EG (direktivet om radioutrustning). Hela försäkran om överensstämmelse finns på g.co/pixelphonefullinfo.

Enheterna kan användas i alla medlemsstater i EU.

Följande märkning återfinns på produkten:

Europeisk överensstämmelse

Information om specifik absorptionsnivå (SAR)

Enheterna är klassificerade för användning i typiska bostadsmiljöer av klass B.

Pixel följer specifikationerna för radiofrekvens när den används vid örat eller på ett avstånd av 0,5 cm från kroppen. Pixel XL följer specifikationerna för radiofrekvens när den används vid örat eller på ett avstånd av 0,5 cm från kroppen. Enhetens tillbehör, till exempel fodral och hållare, får inte vara gjorda av metall. Håll enheten på avstånd från kroppen för att följa avståndskravet. För Pixel är det högsta värdet för specifik absorptionsnivå (SAR) som rapporterats för enhetstypen under testning vid örat 0,33 W/kg och korrekt buren på kroppen 0,61 W/kg. För Pixel XL är det högsta värdet för specifik absorptionsnivå (SAR) som rapporterats för enhetstypen under testning vid örat 0,25 W/kg och korrekt buren på kroppen 0,44 W/kg.

WEEE-direktivet (Waste Electrical and Electronic Equipment)

Släng inte batterier i soporna

Enligt WEEE-direktivet måste all elektronikutrustning, inklusive din enhet och dess tillbehör, vara märkt med symbolen med det överkryssade avfallskärlet. Symbolen innebär att utrustningen inte får slängas som osorterat, brännbart avfall. Att slänga elektroniskt avfall tillsammans med vanligt avfall kan skada miljön och människors hälsa på grund av ämnen som används i elektronisk utrustning.

Enligt WEEE-direktivet ska varje EU-medlemsstat ansvara för att så stor del av all elektronikutrustning som möjligt samlas in för behandling, återvinning och miljövänlig avfallshantering. Innan du slänger enheten bör du fundera på hur du skulle kunna minska mängden elektronikavfall som skapas. Du kan till exempel återanvända den, återvinna den eller göra om den till ett konstverk. Genom att förlänga enhetens livslängd har du minskat mängden avfall och hjälpt EU att uppfylla målen.

Framgången för denna EU-policy beror på hur aktivt du bidrar med att lämna in elektronikprodukter på rätt återvinningsstation för den typen av avfall. Kontakta lokala myndigheter eller återförsäljaren om du vill ha mer information om retur- och insamlingsställen.

Efterlevnad av RoHS-förordningen

Denna produkt följer Europeiska parlamentets och rådets direktiv 2011/65/EU från 8 juni 2011 angående begränsning av användning av vissa farliga ämnen i elektrisk och elektronisk utrustning (RoHS) och dess tillägg.

REACH-förordningen

REACH-förordningen (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals, EG nr 1907/2006) är EU:s regelverk för kemiska ämnen. Google följer REACH-förordningen och enheten innehåller inga ämnen som inger mycket stora betänkligheter (SVHC-ämnen) som överskrider gränserna i denna förordning. Vi arbetar för att våra kunder ska få den information om kemiska ämnen i våra produkter som krävs för att följa juridiska bestämmelser.

Kontakta Google Commerce Limited, 70 Sir John Rogerson's Quay, Dublin 2, Irland för frågor som gäller regler och föreskrifter inom EU.

AUSTRALIEN

Information om specifik absorptionsnivå (SAR)

Pixel följer specifikationerna för radiofrekvens när den används vid örat eller på ett avstånd av 0,5 cm från kroppen. Pixel XL följer specifikationerna för radiofrekvens när den används vid örat eller på ett avstånd av 0,5 cm från kroppen. Enhetens tillbehör, till exempel fodral och hållare, får inte vara gjorda av metall. Håll enheten på avstånd från kroppen för att följa avståndskravet. För Pixel är det högsta värdet för specifik absorptionsnivå (SAR) som rapporterats för enhetstypen under testning vid örat 0,50 W/kg och korrekt buren på kroppen 0,61 W/kg. För Pixel XL är det högsta värdet för specifik absorptionsnivå (SAR) som rapporterats för enhetstypen under testning vid örat 0,29 W/kg och korrekt buren på kroppen 0,44 W/kg.

Enheternas WLAN-funktion är begränsad till inomhusbruk i frekvensområdet 5 150–5 350 MHz. Detta för att minska risken för skadliga störningar på mobila satellitsystem i gemensamma kanaler.

INDIEN

Information om specifik absorptionsnivå (SAR)

Mobilen är en radiosändare och radiomottagare. Den följer de internationella riktlinjerna för begränsning av exponering för människor för elektromagnetiska fält, och har utformats särskilt för att uppfylla riktlinjerna för exponering för radiovågor från Department of Telecommunications, Ministry of Communications and Information Technology, Government of India (DoT). I riktlinjerna används en mätenhet som kallas specifik absorptionsnivå (SAR). SAR är en enhet för mängden kroppsabsorberad radiofrekvens när telefonen används. Gränsvärdet för SAR för mobila enheter i Indien är 1,6 W/kg per gram mänsklig vävnad.

Pixel följer dessa riktlinjer när den används nära örat eller på ett avstånd av 1,0 cm från kroppen. Pixel XL följer dessa riktlinjer när den används nära örat eller på ett avstånd av 1,0 cm från kroppen. Enhetens tillbehör, till exempel fodral och hållare, får inte vara gjorda av metall. Håll enheten på avstånd från kroppen för att följa avståndskravet. För Pixel är det högsta värdet för specifik absorptionsnivå (SAR) som rapporterats för enhetstypen under testning vid örat 0,59 W/kg och korrekt buren på kroppen 0,62 W/kg. För Pixel är det högsta värdet för specifik absorptionsnivå (SAR) som rapporterats för enhetstypen under testning vid örat 0,46 W/kg och korrekt buren på kroppen 0,45 W/kg.

SAR-värden finns också på webbplatsen för DoT/Telecommunication Engineering Centre.

De flesta laboratoriestudier har inte funnit någon direkt koppling mellan exponering för radiofrekvent strålning och hälsa, men DoT har föreskrivit följande försiktighetsåtgärder när det mobila headsetet används:

• Använd ett trådlöst handsfree-system (hörlurar, headset) med en Bluetooth-sändare med låg effekt.
  • Försäkra dig om att telefonen har låg SAR.
  • Ring korta samtal eller skicka sms i stället. Detta råd gäller särskilt för barn, ungdomar och gravida kvinnor.
  • Använd telefonen när signalstyrkan är god.
  • Personer med aktiva medicinska implantat bör hålla mobiltelefonen minst 15 cm från implantatet.

Meddelande om återvinning och hantering av elektroniskt avfall

Släng inte batterier i soporna

I Indien betyder denna symbol att produkten inte får kastas i hushållssopor. Den bör lämnas in på en lämplig anläggning för återvinning.

Google tillkännager att mobilen har utformats och tillverkats i enlighet med reglerna för hantering av elektroniskt avfall från 2016 (hädanefter Reglerna) och att den specifikt följer regel 16 (1) om minskad användning av farliga ämnen vid tillverkning av elektrisk och elektronisk utrustning, samt de gällande begränsningarna av koncentration per vikt i homogena material (förutom undantagen i tabell II).

Felaktig hantering, kassering, oavsiktliga skador, andra skador eller felaktig återvinning av elektroniskt avfall kan utgöra risker, inklusive men utan begränsning till brand, explosion och andra faror, och okontrollerad kassering som kan skada miljön eftersom det förhindrar återanvändning av resurserna. Visst elektroniskt avfall kan innehålla farliga kemikalier som kan förgifta vatten, jord och andra naturtillgångar om det kasseras på fel sätt. Felaktig kassering kan skada växter, djur och människor.

4  Varumärken

Google och Android, G-logotypen, Pixel, Pixel XL och andra märken är varumärken som tillhör Google Inc.

LTE är ett varumärke som tillhör ETSI.

Wi-Fi®, Wi-Fi CERTIFIED-logotypen och Wi-Fi-logotypen är varumärken som tillhör Wi-Fi Alliance.

Bluetooth®-ordmärket och tillhörande logotyper är registrerade varumärken som tillhör Bluetooth SIG, Inc.

N-Mark är ett varumärke som tillhör NFC Forum, Inc.

Alla andra varumärken tillhör deras respektive ägare.