Lås opp Pixel-telefonen med fingeravtrykket

Hvis telefonen din har en fingeravtrykkssensor – enten på skjermen eller på baksiden av enheten – kan du bruke fingeravtrykket ditt til å låse opp telefonen, autorisere kjøp og låse opp visse apper.

Finn ut hvordan du konfigurerer opplåsing med fingeravtrykk på Pixel-telefoner, ved å følge den trinnvise veiledningen vår.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 9 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Pixel-batteriet lærer seg kontinuerlig atferden din og optimaliserer seg selv basert på hvordan du har brukt apper nylig. Når du konfigurerer en ny enhet, eller etter en tilbakestilling til fabrikkstandard, kan det ta noen uker før optimaliseringen når full effektivitet. For best mulig resultat bør du la Tilpasset batteri og batterioptimalisering være på.

Det er normalt at Pixel-telefonen har høyere batteriforbruk enn vanlig etter en programvareoppdatering. Dette skyldes at telefonen jobber hardt med å laste ned og optimalisere den nye programvaren og få alt i gang.

Hvis du fortsatt opplever uvanlig høyt batteriforbruk etter noen dager, kan du gi oss beskjed, så hjelper vi deg gjerne.

Konfigurer et fingeravtrykk

Du kan bruke simulatoren for Pixel-telefoner for å få en trinnvis veiledning om hvordan du konfigurerer opplåsing med fingeravtrykk.

Tips: Alle personene du legger til fingeravtrykkene til, kan låse opp telefonen din og autorisere kjøp med kontoen din. Hvis flere personer deler telefonen din, bør hver person legge til fingeravtrykkene fra sin egen profil. Finn ut mer om bruker- og gjesteprofiler.
Følg denne fremgangsmåten på Pixel 6 eller nyere telefoner, inkludert Fold:
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Sikkerhet og personvern og så Enhetslås og så Opplåsing med ansikt og fingeravtrykk og så Opplåsing med fingeravtrykk.
  3. Følg instruksjonene på skjermen. Hvis du ikke allerede har en skjermlås, blir du bedt om å legge til en reserve-PIN-kode, et reservemønster eller et reservepassord.
  4. Skann det første fingeravtrykket.
    • Fingeravtrykkssensoren er plassert nede på skjermen på telefonen. Legg fingeren på fingeravtrykkikonet, og vent til fingeravtrykkssensoren lyser og vibrerer.
    • Trykk og hold fingeren godt på skjermen. Begynn med å holde midten av fingeren over sensoren. Følg veiledningen for å justere fingerposisjonen, slik at du kan registrere kantene og endene av fingeravtrykket.
Følg denne fremgangsmåten på Pixel 5a (5G) eller eldre telefoner:
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Sikkerhet.
  3. Trykk på Sikkerhet og personvern og så Enhetslås og så Opplåsing med ansikt og fingeravtrykk og så Opplåsing med fingeravtrykk.
  4. Følg instruksjonene på skjermen. Hvis du ikke allerede har en skjermlås, blir du bedt om å legge til en reserve-PIN-kode, et reservemønster eller et reservepassord.
  5. Skann det første fingeravtrykket.
    • Hold fingeren på telefonens sensor (ikke på skjermen).
    • Hold telefonen på samme måte som du vanligvis holder den når du låser den opp. Hold for eksempel telefonen med skjermen vendt mot deg.

Om sikkerhet ved bruk av fingeravtrykk

Vi anbefaler på det sterkeste at du låser skjermen for å beskytte telefonen. Med fingeravtrykkssensoren får du et praktisk alternativ for å låse opp telefonen.

Du bør imidlertid være oppmerksom på et par ting:

• Fingeravtrykk kan være mindre sikkert enn en sterk PIN-kode eller et sterkt mønster eller passord.
  • En kopi av fingeravtrykket ditt kan brukes til å låse opp telefonen. Du etterlater fingeravtrykk på mange av tingene du tar på – inkludert telefonen.
  • Du blir bedt om å legge til en reserve-PIN-kode, et reservemønster eller et reservepassord. Du må huske dette reservevalget fordi du må bruke det innimellom, for eksempel når du starter telefonen på nytt, eller hvis fingeravtrykket ditt ikke gjenkjennes.
  • Du kan legge til opptil fem fingeravtrykk.

Lagring av fingeravtrykksdata

Fingeravtrykksdataene lagres sikkert og sendes aldri fra telefonen din. Dataene dine deles ikke med Google eller apper på telefonen. Finn ut mer om hvordan fingeravtrykksdata sikres.

Bruk fingeravtrykket

Lås opp telefonen din
  1. Hold fingeren på telefonens fingeravtrykkssensor – på enten skjermen, av/på-knappen eller baksiden av enheten – til telefonen låses opp. På noen telefoner må du først trykke på av/på-knappen for å vekke skjermen.
  2. Av sikkerhetsmessige årsaker må du av og til bruke reserve-PIN-koden, reservemønsteret eller reservepassordet i stedet. Dette kreves når
    • fingeravtrykket ditt ikke gjenkjennes etter noen forsøk
    • du starter telefonen på nytt
    • du bytter til en annen bruker
    • det har gått mer enn 48 timer siden du sist låste opp skjermen med en reservemetode

Etter hvert som du bruker fingeravtrykkssensoren, tilpasser den seg fingeren og forbedres over tid. Under bruk behandles bilder av fingeravtrykket ditt på en sikker måte på telefonen.

Godkjenn betalinger eller lås opp apper
Følg veiledningen hvis du ser en melding der du blir bedt om å skanne fingeravtrykket ditt. Fingeravtrykksdataene dine deles ikke med appen.

Administrer fingeravtrykkinnstillinger

Fjern eller gi nytt navn til fingeravtrykkene dine
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Sikkerhetog såTap Fingerprint unlock or Pixel Imprint.
  3. Skann det nåværende fingeravtrykket ditt, eller bruk reservemetoden til å låse opp skjermen.
  4. Utfør endringen du ønsker.
    • For å slette et fingeravtrykk, trykk på Slett Slett ved siden av fingeravtrykket.
    • For å endre navnet til et fingeravtrykk, trykk på et eksisterende fingeravtrykk, skriv inn et nytt navn, og trykk på OK.
Slutt å bruke og slett fingeravtrykk

Alternativ 1: Bruk bare PIN-kode, mønster eller passord for å låse opp

For å bruke PIN-koden eller mønsteret som reservemetode for å låse opp skjermen, slett fingeravtrykket ditt:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Sikkerhet.
  3. Tap Fingerprint unlock or Pixel Imprint.
  4. Skann fingeravtrykket ditt, eller bruk PIN-koden, mønsteret eller passordet.
  5. Trykk på Slett Slett ved siden av et fingeravtrykk. Gjenta for alle fingeravtrykk.
Tips: Du kan slå av opplåsing med fingeravtrykk midlertidig ved å slå på låsing. Finn ut hvordan du bruker låsing.

Alternativ 2: Fjern skjermlåsbeskyttelsen på telefonen

Av sikkerhetsmessige årsaker anbefaler vi at du fortsetter å låse skjermen. Hvis du likevel ikke vil bruke verken fingeravtrykk, PIN-kode, mønster, passord eller Smart Lock, går du frem slik:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Sikkerhet og så Skjermlås.
  3. Velg Ingen eller Sveip. Dette sletter fingeravtrykkene dine.