Toelichting bij waarschuwing over veiligheid van besturingssysteem

Als u een Android-apparaat inschakelt, wordt gecontroleerd of het besturingssysteem veilig kan worden gebruikt. Dit betekent dat de code afkomstig is van een betrouwbare bron en niet is gewijzigd of beschadigd.

Als er mogelijk een probleem met uw besturingssysteem is, kunt u een waarschuwingsbericht krijgen dat u naar deze pagina brengt (g.co/ABH).

Als u het besturingssysteem opzettelijk heeft gewijzigd

U kunt uw apparaat blijven gebruiken. U erkent dan wel dat uw apparaat mogelijk niet goed werkt en dat uw gegevens kunnen worden beschadigd of blootgesteld aan beveiligingsrisico's.

We raden u aan het besturingssysteem van uw apparaat te herstellen. Als u een Pixel- of Nexus-apparaat heeft, bekijkt u meer informatie over hoe u uw apparaat kunt flashen met de nieuwste fabrieksimage.

Als u het besturingssysteem niet zelf heeft gewijzigd

Neem contact met ons op als je nog support nodig hebt.