Onderbrekingen beperken met Niet storen op een Pixel-telefoon

Je kunt je telefoon dempen met 'Niet storen'. Deze modus kan geluid dempen, trillen stoppen en visuele onderbrekingen blokkeren. Je kunt zelf kiezen wat je blokkeert of toestaat.

Kom meer te weten over hoe je meldingen op je Pixel-telefoon beperkt via onze stapsgewijze tutorial.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 11 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Onderbrekingen snel uitschakelen of weer inschakelen

Dit zijn enkele manieren om je telefoon te dempen:

Je instellingen voor onderbrekingen wijzigen

Instellen wat je wilt blokkeren
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Geluid en trillen En dan Niet storen.
  3. Kies onder 'Waardoor Niet storen mag worden onderbroken' wat je wilt blokkeren of toestaan.
    • Mensen: (Telefoon)gesprekken of berichten blokkeren of toestaan.
    • Apps: Kiezen welke apps je meldingen mogen sturen.
    • Wekkers en andere onderbrekingen: Wekkers, media, aanraakgeluiden, herinneringen of agenda-afspraken blokkeren of toestaan.

Tip: Kritieke meldingen worden altijd weergegeven, ongeacht de instellingen. Je kunt bijvoorbeeld geen systeembeveiligingsmeldingen blokkeren.

Instellen wie jou mag onderbreken
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Geluid en trillen En dan Niet storen.
  3. Tik op Mensen onder Waardoor Niet storen mag worden onderbroken.
  4. Kies wat je wilt toestaan:
    • Gesprekken:
      • Iedereen, contacten of contacten met ster.
      • Geen.
      • Terugkerende bellers. Als je een gesprek wilt toestaan als dezelfde persoon binnen vijftien minuten terugbelt, zet je Terugkerende bellers toestaan aan.
    • Berichten:
      • Iedereen, contacten, contacten met ster of prioriteitsgesprekken.
      • Geen.

Tip: Je contacten met ster worden bovenaan in de app Contacten Contacten-app weergegeven. Meer informatie over hoe je contacten toevoegt aan je favorieten

Instellen hoelang 'Niet storen' duurt
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Geluid en trillen En dan Niet storen En dan Duur voor Snelle instellingen.
  3. Als je Niet storen aanzet, kun je kiezen hoelang deze instelling aan moet blijven.
    • Totdat je de instelling uitzet
    • Een bepaalde tijd, zoals 2 uur of 15 minuten
    • Altijd vragen
  4. Tik op OK.
Instellingen voor verborgen meldingen kiezen
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Geluid en trillen en dan Niet storen.
  3. Tik op Weergaveopties voor verborgen meldingen.
  4. Kies wat je wilt blokkeren of toestaan:
    • Geen geluid van meldingen: Als je deze instelling blokkeert, krijg je meldingen maar geen geluid.
    • Geen zichtbare of hoorbare meldingen: Als je deze instelling blokkeert, krijg je geen geluid en visuele elementen.
    • Aangepast: Je kunt aanpassen wat er wordt getoond als je scherm aanstaat (zoals meldingsstipjes) en wat er gebeurt als je scherm uitstaat (zoals een knipperend lampje).

Onderbrekingen automatisch stoppen

Tijdens afspraken en vergaderingen in je Google-agenda
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Geluid en trillen En dan Niet storen En dan Schema's.
  3. Tik op een schema dat al wordt vermeld.
    • Je kunt een schema aanpassen, bijvoorbeeld de dagen waarop je Niet storen wilt aanzetten terwijl je slaapt.
  4. Tik op Meer toevoegen Toevoegen om je eigen schema te maken.
  5. Tik op Gebeurtenis, Tijd of Rijden.
  6. Bewerk de naam van het schema, wanneer dit moet worden aangezet en andere opties.
  7. Check of je schema aanstaat.
    • Als je een schema wilt verwijderen, tik je erop En dan Verwijderen Verwijderen.
Voorafgaand aan bedtijd ('Bedtijdstand')
Je kunt de bedtijdstand gebruiken om Niet storen automatisch aan te zetten terwijl je je voorbereidt om je apparaat een tijdje niet te gebruiken, bijvoorbeeld als je slaapt.
Tijdens het autorijden
  • Pixel 3 en hoger: Je kunt 'Niet storen' of Android Auto inschakelen tijdens het rijden. Meer informatie over de rijstand
  • Pixel 2: Je kunt 'Niet storen' laten inschakelen tijdens het rijden.