Meldingen beheren op je Pixel-telefoon

U kunt de instellingen voor bepaalde apps of voor uw volledige telefoon wijzigen, afhankelijk van de door u gewenste meldingen. Meldingen worden weergegeven wanneer u vanaf de bovenkant van uw scherm omlaag veegt. Sommige meldingen kunnen ook op uw vergrendelingsscherm en startscherm worden weergegeven.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 11 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Meldingen gebruiken op je telefoon

Belangrijk: Niet storen kan meldingen blokkeren. Meer informatie over hoe je Niet storen gebruikt

Meldingen wissen
  • Als je één melding wilt wissen, swipe je deze naar links of rechts.
  • Als je alle meldingen wilt wissen, scroll je omlaag in uw meldingen en tik je op Alles wissen.
  • Als je alle stille meldingen wilt wissen, tik je naast 'Stille meldingen' op Sluiten Sluiten.

Tip:

• Je kunt sommige meldingen pas wissen als ze klaar zijn. Je kunt bijvoorbeeld een melding van een muziekspeler wissen nadat je de muziek hebt gestopt.
  • Als je een melding niet kunt sluiten op het vergrendelscherm of via de optie Alles wissen, kun je de melding afzonderlijk sluiten.
Meldingen snoozen

Snoozen inschakelen

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Meldingen.
  3. Zet Snoozen van meldingen toestaan aan.

Een melding snoozen

Als je een melding wilt snoozen, tik je op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en daarna op Snoozen . Als je de snoozetijd wilt wijzigen, tik je op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.

Beantwoorden, archiveren, uitvouwen en meer
  • Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om een melding uit te vouwen. Als je daarna rechtstreeks vanuit een melding actie wilt ondernemen, tik je op een actie, zoals Beantwoorden of Archiveren.
  • Voor sommige apps wordt een stipje getoond als je een melding krijgt. Houd je vinger op de app met het stipje om de oudste melding te bekijken. Wis daarna elke melding om de volgende te tonen.
Je recente en gesnoozede meldingen weergeven

Als je je melding wist of snoozet, kun je deze opnieuw bekijken in de meldingsgeschiedenis.

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Meldingen en dan Meldingsgeschiedenis.
  3. Zet Meldingsgeschiedenis gebruiken aan of uit.
Meldingen voor noodberichten beheren

Je kunt meldingstypen aan- of uitzetten, eerdere meldingen bekijken en de instellingen voor geluid en trillen beheren.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Meldingen en dan Noodmeldingen.
  3. Kies hoe vaak je meldingen wilt krijgen en welke instellingen je wilt aanzetten.

Kiezen hoe je meldingen wilt krijgen op je telefoon

Meldingen voor je apparaat wijzigen
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Meldingen en dan Meldingen op vergrendelscherm.
    • Kies de standaardinstellingen voor meldingen:
      • Toon gesprekken (standaard en stil)
      • Verberg stille gesprekken en meldingen
      • Toon geen meldingen
    • Als je meer voorkeuren voor meldingen wilt updaten, zet je meldingen onder Algemeen aan of uit:
      • Stille meldingen in statusbalk verbergen
      • Snoozen van meldingen toestaan
      • Meldingsstipje op app-icoon
      • Verbeterde meldingen

Tip: Op sommige telefoons kunt u uw scherm laten activeren als u een melding krijgt. Meer informatie over hoe u 'Inactief scherm' inschakelt.

Meldingen voor bepaalde apps in- of uitschakelen

Optie 1: In de app Instellingen

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Meldingen en dan App-instellingen.
  3. Bekijk bij Meest recent welke apps jou onlangs meldingen hebben gestuurd.
    • Tik in het dropdownmenu op Alle apps als je meer apps wilt vinden.
  4. Tik op de app.
  5. Zet de meldingen van de app aan of uit.
    • Je kunt alle meldingen voor een vermelde app uitzetten of een keuze maken uit specifieke categorieën.

Optie 2: In een melding

1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm om je meldingen te vinden.
  2. Houd je vinger op de melding en tik op Instellingen Instellingen.
  3. Kies je instellingen:
    • Zet Alle meldingen uit als je alle meldingen wilt uitzetten.
    • Zet de meldingen die je wel of niet wilt krijgen aan of uit.
    • Zet Meldingsstipje toestaan aan als je meldingsstipjes wilt toestaan.

Optie 3: In de betreffende app

Je kunt veel app-meldingen beheren via een menu Instellingen in de app. Zo kan een app een instelling hebben voor het geluid van de meldingen van de app. Als je deze wijzigingen wilt aanbrengen, open je de app en ga je naar het menu Instellingen.

Meldingsstipjes in- of uitschakelen
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Meldingen.
  3. Zet Meldingsstipje op app-icoon aan of uit.

Kiezen of meldingen je mogen storen of stil blijven

Je kunt kiezen wat voor meldingen een app je stuurt:

• Waarschuwen: Je hoort een geluid, krijgt een bericht op het vergrendelscherm en vindt het icoon van een app in de statusbalk.
  • Stil: Je hoort geen geluid . De melding wordt wel getoond als je vanaf de bovenkant van het scherm omlaag swipet.

Optie 1: In de app Instellingen

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Meldingen En dan App-instellingen.
  3. Bekijk bij Meest recent welke apps jou onlangs meldingen hebben gestuurd.
    • Tik in het dropdownmenu op Alle apps als je meer apps wilt vinden.
  4. Tik op de app.
  5. Tik op een type melding.
  6. Kies de gewenste opties. Verschillende apps hebben bepaalde typen meldingen die je kunt aan- of uitzetten.

Optie 2: In een melding

1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant.
  2. Houd je vinger op de melding.
  3. Zet Standaard of Stil aan.
  4. Tik op Toepassen.

Bubbels in- of uitschakelen

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Meldingen en dan Bubbels.
  3. Zet Toestaan dat apps bubbels tonen aan.

Bubbels in- of uitschakelen voor een specifieke app of een specifiek gesprek

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Apps.
  3. Tik op Alle apps bekijken. Tik daarna op de app die je wilt wijzigen.
  4. Tik op Meldingen en dan Extra instellingen in de app en dan Bubbels.
  5. Kies je instellingen voor meldingen:
    • Alle gesprekken kunnen als bubbel worden getoond.
    • Geselecteerde gesprekken kunnen als bubbel worden getoond: Tik op een persoon en zet dan Bubbel aan.
    • Niets kan als bubbel worden getoond.

Beheren hoe meldingen worden getoond op het vergrendelscherm van je telefoon

Belangrijk: Als je deze optie selecteert als standaardinstelling, is de instelling van toepassing op alle apps. Als je alleen meldingen van bepaalde apps wilt blokkeren, check je .

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Meldingen en dan Meldingen op vergrendelscherm.
  3. Selecteer een optie:
    • Toon gesprekken (standaard en stil): Alle meldingen tonen op het vergrendelscherm.
    • Verberg stille gesprekken en meldingen: Waarschuwingen tonen op het vergrendelscherm.
    • Toon geen meldingen: Alle meldingen blokkeren op het vergrendelscherm. Je krijgt alleen meldingen als je je apparaat ontgrendelt.

Gevoelige content tonen op het vergrendelscherm van je telefoon

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Meldingen.
  3. Zet onder Privacy de optie Gevoelige meldingen aan of uit.

Tip: Als je deze optie uitzet, kun je nog steeds bepaalde apps beperken tot Toon geen meldingen op het vergrendelscherm.