Ta reda på när du får Android-uppdateringar på Google Pixel-telefoner och Nexus-enheter

När uppdateringarna skickas ut varierar beroende på enhet, tillverkare och mobiloperatör.

Obs! Det går inte alltid att köra nya Android-versioner på äldre enheter.

När får jag Android-uppdateringar?

Pixel-telefoner

Efter den tid som anges nedan kan vi inte längre garantera att du får uppdateringar eller support.

Uppdateringar av Android-versioner

Pixel-telefoner får den senaste versionen av Android direkt från Google.

Om du köpte enheten på Google Store brukar uppdateringarna nå enheten inom två veckor. Om du köpte enheten från en annan återförsäljare kan uppdateringar dröja längre.

Pixel-telefoner får Androids versionsuppdateringar i åtminstone tre år från det att enheten först började säljas på Google Store.

Säkerhetsuppdateringar

Pixel-telefoner får även uppdateringar vid säkerhetsproblem som dokumenterats i vårt offentliga nyhetsbrev, Säkerhetsmeddelande för Android.

Pixel-mobiler får säkerhetsuppdateringar i åtminstone tre år från det att enheten först började säljas på Google Store i USA.

Pixel 3, Pixel 2 och Pixel (2016) får säkerhetsuppdateringar i minst 18 månader efter det att enheten senast fanns att köpa på Google Store, om denna tidsperiod räcker längre än ovanstående.

Telefon- eller onlinesupport

Du har tillgång till telefon- eller onlinesupport för Pixel-mobiler åtminstone så länge de får säkerhetsuppdateringar.

Minsta uppdaterings- och supportperiod

Telefon

Uppdateringar av Android-versioner garanteras inte efter

Säkerhetsuppdateringar garanteras inte efter Ingen garanterad telefon- eller onlinesupport efter

Pixel 5

oktober 2023 oktober 2023 oktober 2023

Pixel 4a (5G)

november 2023 november 2023 november 2023

Pixel 4a

augusti 2023 augusti 2023 augusti 2023

Pixel 4 XL

oktober 2022 oktober 2022 oktober 2022

Pixel 4

oktober 2022 oktober 2022 oktober 2022

Pixel 3a XL

maj 2022 maj 2022 maj 2022

Pixel 3a

maj 2022 maj 2022 maj 2022

Pixel 3 XL

oktober 2021 oktober 2021 oktober 2021

Pixel 3

oktober 2021 oktober 2021 oktober 2021

Pixel 2 XL

oktober 2020 oktober 2020 oktober 2020*

Pixel 2

oktober 2020 oktober 2020 oktober 2020*

Pixel XL

oktober 2018 oktober 2019 oktober 2019

Pixel

oktober 2018 oktober 2019 oktober 2019

*Kunder som har Pixel 2 med Preferred Care har telefonsupport till april 2021.

På den här sidan finns information om uppdateringar av Android-versioner, säkerhetsversioner och online- och telefonsupport. Om du vill ha information om garantier besöker du vårt garanticenter.

Nexus-enheter

Uppdateringar av Android-versioner

Nexus-enheter får den senaste versionen av Android direkt från Google.

Om du köpte enheten på Google Store brukar uppdateringarna nå enheten inom två veckor. Om du köpte enheten från en annan återförsäljare kan uppdateringar dröja längre.

Nexus-enheter får Androids versionsuppdateringar i åtminstone två år från det att enheten först började säljas på Google Store. Efter två år kan vi inte längre garantera fler uppdateringar.

Säkerhetsuppdateringar

Nexus-enheter får även uppdateringar vid säkerhetsproblem som dokumenterats i vårt offentliga nyhetsbrev, Android Security Bulletin.

Nexus-enheter får säkerhetsuppdateringar i minst tre år från det att enheten först började säljas på Google Store eller i 18 månader från det att den sista enheten såldes på Google Store, beroende på vilket som är längst. Därefter kan vi inte längre garantera fler uppdateringar.

Telefon- eller onlinesupport

Du har tillgång till telefon- eller onlinesupport för Nexus-enheter åtminstone så länge de får säkerhetsuppdateringar. Därefter kan vi inte längre garantera support.

Minsta uppdaterings- och supportperiod

Enhet

Uppdateringar av Android-versioner garanteras inte efter

Säkerhetsuppdateringar garanteras inte efter Ingen garanterad telefon- eller onlinesupport efter

Nexus 6P

september 2017 november 2018 november 2018

Nexus 5X

september 2017 november 2018 november 2018

Nexus 9

oktober 2016 oktober 2017 oktober 2017

Nexus 6

oktober 2016 oktober 2017 oktober 2017

Nexus 5

oktober 2015 oktober 2016 oktober 2016

Nexus 7 (2013)

juli 2015 augusti 2016 augusti 2016

Nexus 4

november 2014 november 2015 november 2015

Nexus 10

november 2014 november 2015 november 2015

Nexus 7 (2012)

juni 2014 juni 2015 juni 2015

På den här sidan finns information om uppdateringar av Android-versioner, säkerhetsversioner och online- och telefonsupport. Om du vill ha information om garantier besöker du vårt garanticenter.

Så här ser du vilken Android-version du har och uppdaterar den

I appen Inställningar visas vilken version av Android du har på enheten och vilken nivå av säkerhetsuppdatering som används. Du får en avisering när en uppdatering är tillgänglig. Det går också att söka efter uppdateringar. Läs mer om hur du ser vilken Android-version du har och uppdaterar den.