Voorkomen dat je Pixel-telefoon te warm of te heet aanvoelt

Als je telefoon soms warm aanvoelt, hoef je je niet meteen zorgen te maken. Je telefoon kan bij deze activiteiten warm worden:

• Video's of andere media afspelen of games spelen.
  • Een back-up van gegevens op je telefoon overzetten of terugzetten.
  • HD-video's opnemen.
  • Verbinding maken met een wifi-hotspot.
  • Je telefoon tetheren of gebruiken als wifi-hotspot.
  • Veel gegevens downloaden of uploaden via een mobiele data- of wifi-verbinding.
  • De telefoon instellen.
  • Je telefoon herstellen vanuit een back-up.
  • Een van de bovenstaande handelingen uitvoeren terwijl je telefoon wordt opgeladen.

Hoe je telefoon zichzelf beschermt

Je telefoon kan bepaalde functies beperken als deze te heet wordt. Je telefoon kan het volgende doen:

• Langzaam functioneren.
  • Langzaam opladen.
  • De flitser van de camera uitzetten.
  • De camera uitzetten.
  • Je mobiele data of wifi (waaronder 5G) gedeeltelijk of volledig uitzetten.

Houd je telefoon uit direct zonlicht om te voorkomen dat deze te heet wordt. Als de temperatuur van je telefoon blijft stijgen, kun je een waarschuwing te zien krijgen en kan de telefoon worden uitgezet om jou en je telefoon te beschermen. Als je telefoon uitgaat, laat je deze afkoelen en start je daarna opnieuw op.

Als je telefoon nog steeds uitgaat, neem je contact op met Pixel-support.

Ervoor zorgen dat je telefoon niet te warm wordt

Je telefoon kan oververhit raken vanwege problemen waardoor ook de batterij leegraakt. Meer informatie over hoe je je apps kunt beperken en de batterij kunt sparen

Tip: Bekijk meer informatie over hoe je overmatig veel batterijverbruik kunt oplossen om terugkerende problemen met oververhitting op te lossen.

Zo voorkom je dat je telefoon te heet wordt:

• Stop functies of apps die veel resources van je telefoon gebruiken. Je kunt ze opnieuw opstarten als je telefoon is afgekoeld. Je telefoon kan oververhit raken als je het volgende doet:
    • Videogesprekken voeren.
    • Opnemen met de Camera-app.
    • Media afspelen, zoals series streamen via wifi of 5G, of gedownloade video's afspelen.
    • Navigatie-apps langere tijd gebruiken.
    • Functies of apps gebruiken die veel resources gebruiken terwijl je de telefoon oplaadt.
  • Houd je telefoon uit de buurt van overmatige warmte, zoals in een heet voertuig of in direct zonlicht.
  • Bewaar je telefoon niet in een afgesloten of slecht geventileerde ruimte.
  • Verlaag de schermhelderheid van je telefoon. Open de app Instellingen op je telefoon. Tik op Scherm en dan Helderheidsniveau.
  • Gebruik alleen cases of covers die zijn gemaakt voor je specifieke telefoon.
  • Gebruik zo mogelijk wifi in plaats van mobiele data.

Wat te doen als je telefoon te warm wordt

Als je telefoon te warm wordt, koppel je deze los van de voedingsbron als je telefoon is aangesloten op een stopcontact. Verplaats de telefoon naar een koelere plaats en gebruik deze pas weer nadat de telefoon is afgekoeld. Je kunt ook contact opnemen met het Pixel-supportteam.