Identifiera problemappar genom att starta om i säkert läge

Det kan hända att du får problem med telefonen om du laddar ned vissa appar. Testa stegen nedan om något av följande problem uppstår på telefonen:
  • Telefonen startar om av sig själv.
  • Telefonen låser sig.
  • Telefonen kraschar.
  • Telefonen är långsam.

Starta om i säkert läge

Viktigt! Eftersom vissa widgetar försvinner från startskärmen i säkert läge kan du lättare sätta tillbaka dem om du först tar en skärmdump.

Om telefonen är på
  1. Stäng av telefonen.
    • För Pixel 5a och tidigare:
      1. Håll strömbrytaren nedtryckt i några sekunder.
      2. Tryck på Stäng av Strömbrytare på skärmen.
    • Pixel 6 och senare, inklusive Fold:
      1. Håll av/på-knappen och knappen som höjer volymen nedtryckta i några sekunder.
      2. Håll av/på-knappen eller knappen Omstart nedtryckt på skärmen.
      3. Tryck på OK.
  2. När det står Säkert läge längst ned på skärmen väntar du en stund och ser om problemet försvinner.
Om telefonen är avstängd
  1. Tryck på telefonens strömbrytare.
  2. När animationerna sätter igång trycker du på och håller ned knappen Volym ned. Tryck på den tills animationerna försvinner och telefonen startar om i säkert läge.
  3. Säkert läge visas längst ned på skärmen.
Tips! Flygplansläget aktiveras automatiskt när du startar säkert läge. Vi rekommenderar att du inaktiverar flygplansläget om du vill fortsätta använda funktioner som GPS och Wi-Fi och ringa telefonsamtal.

Steg 2: Se om problemet försvinner

• Använd telefonen som vanligt och se om problemet har försvunnit.
  • I så fall är det troligt att det är en nedladdad app som orsakar problemet. Gå vidare till steg 3.
  • Om problemet kvarstår är det inte en app som orsakar det. Visa en lista över felsökningsåtgärder.

Steg 3: Avsluta säkert läge

1. Starta om telefonen.
    • På Pixel 5a och tidigare: Håll av/på-knappen nedtryckt i cirka 30 sekunder eller tills telefonen startas om.
    • På Pixel 6 och senare, inklusive Fold: Håll av/på-knappen och knappen som höjer volymen nedtryckta i några sekunder.
  2. Tryck på Starta om Starta om.
Tips! När du har avslutat säkert läge kan du sätta tillbaka de widgetar som togs bort från startskärmen. Läs mer om hur du lägger till widgetar.

Steg 4: Kontrollera appar

1. Ta bort nyligen nedladdade appar en i taget. Läs mer om hur du tar bort appar.
  2. Starta om telefonen som vanligt efter varje app du tar bort. Kontrollera om problemet försvann när du tog bort appen.
  3. När du har hittat problemappen installerar du de andra borttagna apparna igen. Läs mer om att installera om appar.

Tips! Det blir enklare att felsöka om du skriver upp vilka appar du har tvångsavslutat.