Afegir i suprimir certificats

Si una aplicació o xarxa que vols utilitzar necessita un certificat que no tens, pots instal·lar-lo manualment.

Els certificats digitals identifiquen ordinadors, telèfons, aplicacions i altres dispositius per motius de seguretat. De la mateixa manera que utilitzes el permís de conduir per demostrar que tens autorització legal per conduir, un certificat digital identifica el teu dispositiu i confirma que pot tenir accés a un contingut determinat.

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 9 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

La bateria del telèfon Pixel aprèn contínuament els teus comportaments i s'optimitza en funció del teu ús més recent de les aplicacions. Quan configures un dispositiu nou o després de restablir les dades de fàbrica, l'optimització pot tardar unes quantes setmanes a aplicar-se completament. Per obtenir els millors resultats, mantén activades la bateria adaptativa i l'optimització de la bateria.

És normal que la bateria del telèfon Pixel s'exhaureixi una mica més del que és habitual després d'una actualització del programari. Això passa perquè el telèfon està fent tot el possible per baixar i optimitzar el programari nou, i per posar-ho tot en marxa.

Si, després d'uns quants dies, l'exhauriment de la bateria continua sent poc habitual, fes-nos-ho saber i t'ajudarem amb molt de gust.

Instal·lar un certificat

1. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Seguretat i privadesa A continuació, Més opcions de configuració de seguretati, a continuació, Encriptació i credencials.
  3. Toca Instal·la un certificat A continuació, Certificat de Wi‐Fi.
  4. Toca Menú Menú.
  5. Toca on hagis desat el certificat.
  6. Toca el fitxer.
    • Si cal, introdueix la contrasenya del magatzem de claus. Toca D'acord.
  7. Introdueix un nom per al certificat.
  8. Toca D'acord.

Consell: si encara no has definit cap PIN, patró o contrasenya per al dispositiu, se't demanarà que ho facis.

Suprimir certificats personalitzats

Important: en suprimir els certificats que has instal·lat, no se suprimiran els certificats permanents del sistema que el dispositiu necessiti per funcionar. Tanmateix, si suprimeixes un certificat que requereix una connexió Wi‑Fi determinada, és possible que el dispositiu ja no es connecti a aquesta xarxa Wi‑Fi.

1. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Seguretat i privadesa A continuació, Més opcions de configuració de seguretat i, a continuació, Encriptació i credencials.
  3. A "Emmagatzematge de credencials":

• Per esborrar tots els certificats: toca Esborra les credencials A continuació, D'acord.
    • Per suprimir certificats específics: toca Credencials d'usuari A continuació, tria les credencials que vols suprimir.

Utilitzar Wi‑Fi amb WPA de tipus Enterprise

Important: si falta informació, és possible que no puguis connectar-te a la xarxa.

Pots fer servir una configuració de WPA/WPA2/WPA3 de tipus Enterprise per a més seguretat. Per connectar-te a una xarxa d'algun d'aquests tipus:

1. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
  2. Fes clic a Xarxa i Internet A continuació, Internet A continuació, Afegeix una xarxa Add.
  3. Introdueix la informació de la xarxa que t'ha proporcionat l'administrador de la xarxa.

Canvis i correccions "No validis"

Important: per motius de seguretat, s'ha suprimit l'opció de configuració "No validis" en les configuracions EAP-PEAP, EAP-TLS i EAP-TTLS. També s'ha suprimit a la versió d'actualització de funcions d'Android 11.

No trobo l'opció "No validis"
Tant si ets una persona com si formes part d'una institució, pots utilitzar una configuració de WPA/WPA2/WPA3 de tipus Enterprise.
Consell: els administradors de la xarxa han de proporcionar determinada informació abans que puguis connectar-te a una xarxa WPA/WPA2/WPA3 de tipus Enterprise.
Corregir una configuració de xarxa ja desada
Important: si falta informació, és possible que no puguis tornar a configurar la xarxa.

Les configuracions desades de tipus Enterprise que estan configurades per desactivar la validació del certificat de servidor no es veuen afectades. Ara bé, no pots crear ni editar cap configuració desada.

Per fer que la xarxa sigui més segura, corregeix les configuracions menys segures.