Encriptar les dades

L'encriptació emmagatzema les dades en un format que només es pot llegir quan el telèfon o la tauleta estan desbloquejats. En desbloquejar un dispositiu encriptat, les dades es desencripten. Aquest procés t'ofereix més protecció en cas que et robin el dispositiu.

• De manera predeterminada, tots els telèfons Pixel estan encriptats. També ho estan els dispositius Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 6 i Nexus 9.
  • Pots encriptar els dispositius Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 i Nexus 10.

Per obtenir una protecció òptima per a les dades del teu dispositiu encriptat, configura'l perquè sol·liciti sempre el PIN, el patró o la contrasenya per desbloquejar-lo quan s'iniciï. Obtén informació sobre com pots definir un bloqueig de pantalla.

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 8.0 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

Entendre quines dades s'encripten

En un dispositiu encriptat, totes les dades personals s'encripten. Això inclou el correu electrònic, els missatges de text, els contactes, les dades del Compte de Google, les dades d'aplicacions, les fotos, el contingut multimèdia i les baixades, entre d'altres. Algunes dades no personals, com ara la mida dels fitxers, no s'encripten.

Desencriptar les dades mitjançant funcions d'accessibilitat

Per ajudar-te a introduir el PIN, el patró o la contrasenya per desencriptar el telèfon Pixel en iniciar-lo, pots utilitzar TalkBack, l'accés amb interruptors i altres serveis d'accessibilitat actualitzats. Els telèfons Pixel no poden fer servir dispositius d'accessibilitat vinculats per Bluetooth fins que no els desencriptes.

A les tauletes i als telèfons Nexus encriptats, si has optat perquè sol·licitin un PIN, un patró o una contrasenya en iniciar-los, hauràs d'introduir-lo sense l'ajuda de cap servei d'accessibilitat ni de cap dispositiu d'accessibilitat vinculat per Bluetooth.

Encriptar dispositius Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 o Nexus 10

A diferència de tots els dispositius Pixel i dels últims Nexus, els dispositius Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 i Nexus 10 no estan encriptats de manera predeterminada. Per encriptar un dispositiu Nexus que encara no està encriptat, segueix aquests passos:

Posar a punt el dispositiu Nexus

L'encriptació del dispositiu Nexus pot durar una hora o més, i pot ser que el dispositiu es reiniciï diverses vegades. Si el procés s'interromp, és possible que perdis la informació que conté. Et recomanem seguir aquests passos abans de començar:

1. Reserva't, com a mínim, una hora.
  2. Endolla el dispositiu per carregar-lo.
  3. Consulta quina versió d'Android té el teu dispositiu. Obtén informació sobre com pots consultar-ho.
Encriptar un dispositiu Nexus amb Android 5.0-6.0
  1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Seguretat o Seguretat i ubicació A continuació, Bloqueig de pantalla.
  3. Per triar el bloqueig de pantalla, toca Patró, PIN o Contrasenya.
  4. Se't demanarà si vols que se sol·liciti el PIN, el patró o la contrasenya quan s'iniciï el dispositiu per millorar-ne la protecció. El primer cop que triïs aquesta opció de configuració, s'encriptarà el dispositiu.
    1. Selecciona Sol·licita per iniciar el dispositiu.
    2. Toca Continua.
  5. Configura un PIN, un patró o una contrasenya. Segueix els passos en pantalla.

Pots triar si vols que se sol·liciti el PIN, el patró o la contrasenya quan el dispositiu s'iniciï. Obtén informació sobre com pots definir un bloqueig de pantalla. Si fas servir un servei d'accessibilitat, com ara TalkBack, o un dispositiu vinculat per Bluetooth, tingues en compte que hauràs d'introduir el PIN, el patró o la contrasenya quan s'iniciï sense l'ajuda del servei o dispositiu.

Encriptar un dispositiu amb Android 4.4 o versions anteriors
  1. Si encara no ho has fet, configura un PIN, un patró o una contrasenya de bloqueig de pantalla. Obtén informació.
  2. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  3. Toca Seguretat i ubicació.
  4. A "Encriptació", toca Encripta el telèfon o Encripta la tauleta. Si la bateria no està carregada o el dispositiu no està endollat, no podràs tocar aquesta opció.
  5. Llegeix amb atenció la informació que es mostra. És important saber el següent:
    • Un cop el dispositiu estigui encriptat, només podràs desactivar-ne l'encriptació restablint les dades de fàbrica, cosa que n'esborrarà totes les dades.
    • Si fas servir un servei d'accessibilitat, com ara TalkBack, o un dispositiu vinculat per Bluetooth, sempre hauràs d'introduir el PIN, el patró o la contrasenya quan s'iniciï sense l'ajuda del servei o dispositiu.
    • Si canvies d'opinió i no vols encriptar el dispositiu, pots tocar Enrere Enrere.
  6. Toca Encripta el telèfon o Encripta la tauleta.
  7. Introdueix el PIN, el patró o la contrasenya de bloqueig de pantalla. Toca Continua.
  8. Torna a tocar Encripta el telèfon o Encripta la tauleta.

Un cop encriptat, sempre hauràs d'introduir el PIN, el patró o la contrasenya quan el dispositiu s'iniciï.