Beveiligings- en privacyinstellingen beheren op je Pixel-telefoon

Je kunt je telefoon beschermen door je beveiligings- en privacyinstellingen te updaten. Kom meer te weten over hoe je je beveiligingsstatus checkt en beheert met onze stapsgewijze tutorial.

Belangrijk:

Uw beveiligingsinstellingen beheren

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Beveiliging.
  3. Bovenaan zie je de beveiligingsstatus van je apparaat en Google-account. Als je belangrijke acties moet uitvoeren om je apparaat of accounts te beveiligen, zie je een waarschuwingsbericht.

Inzicht krijgen in je beveiligingsstatus

Geen problemen gevonden: Er zijn geen beveiligingsproblemen gevonden op je apparaat of in je Google-account.

Beveiliging kan worden verbeterd: Je hebt beveiligingsaanbevelingen.

Beveiliging loopt misschien gevaar: Bekijk de beveiligingsaanbevelingen en onderneem actie om je account of apparaat te beveiligen.

De beveiliging loopt risico: Er zijn kritieke beveiligingsproblemen die je aandacht vereisen. Bekijk de beveiligingsaanbevelingen en onderneem actie om je account of apparaat te beveiligen.

Beveiligingsinstellingen die je kunt beheren

• App-beveiliging:
    Play Protect checkt je apps en apparaten regelmatig op schadelijk gedrag. Je krijgt een melding als er beveiligingsrisico's worden gevonden.
  • Vind mijn apparaat
    Zorg ervoor dat u uw telefoon kunt terugvinden als u deze kwijtraakt. Zorg dat u klaar bent om een kwijtgeraakte telefoon te zoeken.
  • Schermvergrendeling
    Vergrendel uw telefoon met een pincode, patroon of wachtwoord. Meer informatie over het instellen van schermvergrendeling.
  • Ontgrendelen via gezichtsherkenning en met vingerafdruk
    Gebruik je vingerafdruk of gezicht om je telefoon te ontgrendelen en aankopen te autoriseren. Bekijk meer informatie over hoe je vingerafdrukken of ontgrendelen via gezichtsherkenning instelt.
  • Beveiligingscheck van Google
    Bekijk ingelogde apparaten, opgeslagen wachtwoorden, recente activiteit en meer items die aan je Google-account zijn gerelateerd.
  • Google Play-systeemupdate
    Check of er updates zijn voor je Android-besturingssysteem.

Geavanceerde beveiligingsinstellingen

Beveiliging voor werkprofiel

Als je een werkprofiel op je apparaat gebruikt, kun je ook deze instellingen beheren:

• Eén vergrendeling gebruiken: Gebruik dezelfde apparaatschermvergrendeling als je persoonlijke account op dit apparaat.
  • Werkprofielvergrendeling: Stel een andere schermvergrendeling in dan je persoonlijke account op dit apparaat.
  • Ontgrendelen via gezichtsherkenning en met vingerafdruk voor werk: Krijg alleen toegang tot je werkprofiel door je apparaat te ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk.

Je privacyinstellingen beheren

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Privacy.

Privacyinstellingen die je kunt beheren

• Privacydashboard
    Toon welke apps onlangs rechten hebben gebruikt.
  • Rechtenbeheer
    Beheer de toegang van apps tot je gegevens.
  • Cameratoegang
    Beheer de toegang tot de camera voor alle apps en services.
  • Microfoontoegang
    Beheer de toegang tot de microfoon voor alle apps en services.
  • Wachtwoorden weergeven
    Als u ziet wat u invoert, kunt u eenvoudiger wachtwoorden invoeren die complexer en veiliger zijn.
  • Meldingen op vergrendelscherm
    Bepaal welke meldingen worden getoond op het vergrendelscherm.
  • Private Compute Core
    Krijg suggesties op basis van de mensen, apps en content waarmee je interactie hebt. Meer informatie over apparaatleren
  • Personaliseren met app-gegevens
    Sta toe dat apps content naar het Android-systeem sturen.
  • Toegang tot klembord tonen
    Toon een bericht als apps toegang hebben tot tekst, afbeeldingen of andere content die je hebt gekopieerd.
  • Google-service voor automatisch invullen
    Beheer opgeslagen wachtwoorden, creditcards en adressen.
  • Locatiegeschiedenis van Google
    Sla op waar je met je apparaat naartoe gaat.
  • Activiteitsopties
    Kies de activiteiten en informatie die Google mag opslaan.
  • Advertenties
    Personaliseer advertenties en beheer je advertentie-ID.
  • Gebruiks- en diagnostische gegevens
    Deel gegevens om Android te verbeteren.