Instellingen voor volume, geluid en trillen wijzigen op je Pixel-telefoon

U kunt het volume van uw apparaat harder of zachter zetten. U kunt ook uw ringtone, geluid en instellingen voor trillen wijzigen.

Belangrijk:

Het volume harder of zachter zetten

1. Druk op een volumeknop.
  2. Tik rechts op Menu More.
  3. Schuif de volumeniveaus naar het gewenste niveau:
    • Mediavolume: Muziek, video's, games en andere media
    • Gespreksvolume: Het volume van de andere persoon tijdens een telefoongesprek
    • Ringtonevolume
    • Meldingsvolume
    • Wekkervolume

Tips:

• Als je wilt dat de Google Assistent het volume van je telefoon voor je wijzigt, zeg je of tik je op Hey Google, wijzig het volume.
  • Als je telefoon aan meerdere bluetooth-apparaten is gekoppeld, kun je wijzigen waar muziek, video's en games worden afgespeeld. Tik onder Mediavolume op Media afspelen naar.
  • Als je op een volumeknop drukt, wijzig je het volume voor waar je op dat moment mee bezig bent. Als je bijvoorbeeld een film kijkt, wordt het volume van de film gewijzigd. Als je op de volumeknoppen drukt terwijl je nergens naar luistert, wijzig je het mediavolume.

Trillen of dempen inschakelen

1. Druk op een volumeknop.
  2. Tik rechts, boven de schuifregelaar, op Ringtone Beltoonvolume.
    • Tik op Trillen Trillen als je de trilfunctie wilt aanzetten.
    • Tik op Geluid uitzetten Dempen als je het geluid wilt uitzetten.

Tips:

• Als je de ringtone of het geluid op je telefoon weer wilt aanzetten, zet je Trillen Trillen uit of zet je Bellen Beltoonvolume aan.
  • Druk op een volumeknop om de ringtone van je telefoon uit te zetten als je een gesprek krijgt.
Bepaalde geluiden en trillingen uitschakelen
U kunt alle geluiden volledig dempen of alleen bepaalde geluiden inschakelen, zoals wekkers of belangrijke binnenkomende gesprekken.
Aanpasbare meldingstrilling aanzetten (Pixel 6a en hoger, waaronder de Fold)

Je kunt de sterkte beheren van haptische feedback (trillingen) voor meldingen als je telefoon stil is en het scherm naar boven is gericht.

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Geluid en trillen en danTrillen en haptische feedback.
  3. Zet Trillen en haptische feedback gebruiken aan.

Bekijk meer informatie over hoe je je trilinstellingen wijzigt met onze stapsgewijze tutorial.

De trilstand inschakelen voor alle binnenkomende gesprekken
  1. Druk op een volumeknop.
  2. Tik rechts op Menu More.
  3. Tik zo nodig op Meer bekijken.
  4. Zet Trillen voor gesprekken aan. Of tik op Trillen en haptische feedback en dan Trillen voor gesprekken en dan zet Altijd trillen aan.
Wijzigen wat er gebeurt als je tegelijk op de aan/uit-knop en de knop Volume omhoog drukt (Pixel 5a en lager)
  1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Geluid en trillen En dan Snelkoppeling om ringtone uit te schakelen.
  3. Schakel Ringtone uitschakelen in of uit.
  4. Kies wat er gebeurt als u op de aan/uit-knop en de knop 'Volume omhoog' drukt.
    • Trillen: De telefoon gaat trillen als er gesprekken en meldingen binnenkomen
    • Dempen: Binnenkomende gesprekken en meldingen worden gedempt

Tip: Als je de trilfunctie snel wilt aanzetten, druk je op de aan/uit-knop en de knop Volume omhoog.

Ringtones wijzigen

Uw ringtone wijzigen
  1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Geluid en trillen En dan Ringtone telefoon.
  3. Kies een ringtone.
  4. Tik op Opslaan.

Bekijk meer informatie over hoe je je ringtone wijzigt met onze stapsgewijze tutorial.

Een ringtone aan iemand toewijzen
  1. Open de app Contacten Contacten-app op uw telefoon.
  2. Tik op een contact.
  3. Tik op Meer Meer En dan Ringtone instellen.
  4. Kies een ringtone.
  5. Tik op Opslaan.
Nieuwe ringtones downloaden

Ringtone-apps downloaden

Download meer ringtones via ringtone-apps in de Google Play Store Google Play.

Een ringtone overzetten vanaf een computer

1. Sluit uw telefoon met een USB-kabel aan op uw computer. Meer informatie over hoe u bestanden overzet via USB.
  2. Zoek de map 'Ringtones' in het venster dat wordt geopend. Kopieer uw muziekbestand (.mp3) naar de map 'Ringtones'.
  3. Koppel uw telefoon los van de computer.

Tip: Voor wekkers en ringtones worden verschillende mappen gebruikt. Meer informatie over hoe u ringtones voor wekkers toevoegt

Andere geluiden en trillingen wijzigen

Meldingsgeluiden en trillingen wijzigen

Uw meldingsgeluiden wijzigen

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Geluid en trillen En dan Standaard meldingsgeluid.
  3. Kies een geluid.
  4. Tik op Opslaan.

Tip: U kunt verschillende meldingsgeluiden voor verschillende apps kiezen. Gebruik het menu 'Instellingen' in elke app. Bijvoorbeeld: meer informatie over hoe u Gmail-meldingen wijzigt.

Uw telefoon laten trillen bij meldingen

Bij sommige apps kunt u kiezen of uw telefoon moet trillen bij app-meldingen. Meer informatie over hoe u meldingen voor bepaalde apps kunt wijzigen.

Geluiden en trillingen kiezen voor het toetsenbord

Als u geluiden en trillen voor typen met het toetsenbord wilt wijzigen, moet u mogelijk uw toetsenbordinstellingen wijzigen. Als u bijvoorbeeld de geluiden voor Gboard wilt wijzigen, gaat u als volgt te werk:

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Systeem En dan Talen en invoer.
  3. Tik op Virtueel toetsenbord En dan Gboard.
  4. Tik op Voorkeuren.
  5. Schakel het volgende in of uit:
    • Geluid bij toetsaanslag
    • Haptische feedback bij toetsaanslag
      Opmerking: Als 'Haptische feedback bij toetsaanslag' niet wordt weergegeven, tikt u op Trillen bij toetsaanslag.

Tip: Als u 'Haptische feedback bij toetsaanslag' heeft ingeschakeld voor Gboard, zorgt u ervoor dat 'Aanraaktrilling' ook is ingeschakeld. Meer informatie over hoe u 'Aanraaktrilling' inschakelt

Instellingen voor noodberichten wijzigen

Je kunt meldingstypen aan- of uitzetten, eerdere meldingen bekijken en de instellingen voor geluid en trillen beheren.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Meldingen en dan Noodmeldingen.
  3. Kies hoe vaak je meldingen wilt krijgen en welke instellingen je wilt aanzetten.
Andere geluiden en trillingen kiezen (tikken, opladen, schermvergrendeling en meer)
  1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Geluid en trillen En dan Geavanceerd.
  3. Schakel een geluid of de trilfunctie in of uit.
Geluiden van uw werkprofiel wijzigen
  1. Stel een werkprofiel in.
  2. Open de app Instellingen op de telefoon.
  3. Tik op Geluid en trillen En dan Geavanceerd.
  4. Scroll naar 'Geluiden voor werkprofiel'.
  5. Kies uw ringtones en geluiden.
Adaptief geluid aanzetten (Pixel 4a (5G) en hoger, waaronder de Fold)

Belangrijk: Als je Adaptief geluid wilt gebruiken, ga je na of je de nieuwste Android-software hebt. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt. Check daarna in de Play Store of je de meest recent versie gebruikt van de app voor personalisatieservices voor het apparaat.

Met Adaptief geluid wordt het volume op een subtiele manier en automatisch geoptimaliseerd voor het geluidsniveau in je omgeving.

Adaptief geluid werkt alleen op je Pixel-telefoon. De functie werkt niet met geluid dat wordt afgespeeld via externe speakers of hoofdtelefoons. Adaptief geluid staat standaard aan op Pixel 7-telefoons.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Geluid en trillen en dan Adaptief geluid.
  3. Zet Adaptief geluid aan of uit.
Helder gespreksgeluid aanzetten (Pixel 7 en hoger, waaronder de Fold)

Belangrijk: Deze functie is afhankelijk van de gespreksbandbreedte en is misschien niet voor alle gesprekken beschikbaar.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Geluid en trillen en dan Helder gespreksgeluid.
  3. Zet Helder gespreksgeluid gebruiken aan of uit.

Je geluidsinstellingen laten aanpassen aan je routine

Belangrijk: Als je wilt dat instellingen automatisch worden gewijzigd als je je op een bepaalde plaats bevindt of met een bepaald wifi-netwerk bent verbonden, stel je een regel in.

Een voorgestelde regel instellen
  1. Je Pixel-telefoon kan regels voorstellen op basis van je routine. Als je een voorgestelde regel wilt instellen, tik je in de melding 'Suggesties voor instellingen' op Een regel instellen.
  2. Tik onder 'Regel toevoegen' op de regel die je wilt toevoegen:
    • Belsoftware instellen op normaal
    • Telefoon dempen
    • Niet storen aanzetten
  3. Tik op Toevoegen.
Een aangepaste regel maken
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Systeem en dan Regels en dan Regel toevoegen en dan Wifi-netwerk of locatie toevoegen.
  3. Tik onder Regel toevoegen op de regel die je wilt toevoegen:
    • Niet storen aanzetten
    • Telefoon instellen op stil
    • Telefoon instellen op trillen
    • Telefoon instellen op overgaan
  4. Tik op Toevoegen.