Ta en skärmbild på en Pixel-telefon eller Pixel-surfplatta

Du kan ta en bild (skärmbild) av Pixel-telefonens eller Pixel-surfplattans skärm. Sedan kan du titta på, redigera och dela bilden eller videon. Läs mer om hur du tar en skärmbild steg för steg i vår guide.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 11 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Så här tar du en skärmbild på en Pixel-telefon eller Pixel-surfplatta

1. Öppna skärmen som du vill ta en bild av.
  2. Tryck på av/på-knappen och knappen för att sänka volymen samtidigt.
  3. En bild av skärmen sparas på enheten.
  4. Du hittar en förhandsgranskning av skärmbilden längst ned till vänster.

Tips! Du kan även säga ”Hey Google, ta en skärmbild” för att ta en bild av skärmen.

Ta en scrollande skärmbild

Obs! Dessa steg fungerar på enheter med Android 12 eller senare på de flesta skärmar där du kan scrolla.
  1. Öppna skärmen som du vill spela in.
  2. Tryck på av/på-knappen och knappen för att sänka volymen samtidigt.
  3. Tryck på Fånga mer längst ned.
  4. Använd beskärningslinjerna för att välja hur stor bilden ska vara.

Ta en skärmbild utan att använda knapparna

Beroende på vilket navigeringsalternativ du har valt kan du ta en skärmbild utan att använda knapparna.

• Navigering med rörelser: Svep uppåt från skärmens nederkant och håll kvar fingret. Välj en öppen app som du vill ta en skärmbild av. Tryck på Skärmbild .

• Navigering med tre knappar: Tryck på Översikt Översikt. Välj en öppen app som du vill ta en skärmbild av. Tryck på Skärmbild .

Så här hittar du, delar och redigerar skärmbilder

Om du vill se en skärmbild som du precis tagit trycker du på förhandsgranskningen.

Så här hittar du alla skärmdumpar

1. Öppna appen Foto Foto.
  2. Tryck på Bibliotek Följt av Skärmbilder.
    • Dela en skärmbild genom att trycka på Dela Dela.
    • Redigera en skärmbild genom att trycka på Redigera Redigera.

Så här delar du en skärmdump

Om du vill dela en skärmdump öppnar du den och trycker på Dela Dela.

Så här redigerar du en skärmdump

1. Leta reda på skärmbilden i appen Foto Foto
  2. Tryck på Redigera Redigera.

Så här får du skärmbilden översatt (Pixel 3 och senare, inklusive Fold och Pixel Tablet)

Obs! Det går bara att översätta skärmdumpar på följande språk:

• kinesiska
  • franska
  • tyska
  • hebreiska
  • hindi
  • italienska
  • japanska
  • koreanska
  • portugisiska
  • spanska
  1. Besök webbplatsen eller appen som du vill översätta på enheten.
  2. Ta en skärmbild.
  3. Öppna Google Foto-appen Foto.
  4. Välj den skärmbild du vill översätta och tryck sedan på Lens följt av Översätt.