Een screenshot maken op je Pixel-telefoon of -tablet

Je kunt een foto (screenshot) maken van het scherm van je Pixel-telefoon of -tablet. Nadat je een opname van het scherm hebt gemaakt, kun je de afbeelding of video bekijken, bewerken en delen. Ontdek hoe je een screenshot maakt met onze stapsgewijze tutorial.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 11 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Een screenshot maken op je Pixel-telefoon of -tablet

1. Open het scherm dat je wilt vastleggen.
  2. Druk tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de knop Volume omlaag.
  3. Je apparaat maakt een foto van het scherm en slaat deze op.
  4. Linksonder vind je een voorbeeld van het screenshot.

Tip: Je kunt ook 'Hey Google, maak een screenshot' zeggen om je scherm vast te leggen.

Een lang screenshot maken

Belangrijk: Deze stappen werken op apparaten met Android 12 en hoger, op de meeste schermen waarop je kunt scrollen.
  1. Open het scherm dat je wilt vastleggen.
  2. Druk tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de knop Volume omlaag.
  3. Tik onderaan op Meer opnemen.
  4. Gebruik de hulplijnen voor bijsnijden om de content te selecteren die je wilt vastleggen.

Een screenshot maken zonder knoppen te gebruiken

Afhankelijk van je navigatie kun je een screenshot maken zonder knoppen te gebruiken.

• Navigatie met gebaren: Swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm en houd vast. Kies een geopende app om een screenshot te maken. Tik op Screenshot .

• Navigatie met 3 knoppen: Tik op Overzicht Overzicht. Kies een geopende app om een screenshot te maken. Tik op Screenshot .

Je screenshot vinden, delen en bewerken

Als je een screenshot wilt vinden dat je net hebt gemaakt, tik je op het voorbeeld van je screenshot.

Al uw screenshots vinden

1. Open de Foto's-app Foto's.
  2. Tik op Bibliotheek En dan Screenshots.
    • Als je een screenshot wilt delen, tik je op Delen Delen.
    • Als je een screenshot wilt bewerken, tik je op Bewerken Bewerken.

Je screenshot delen

Als u een screenshot wilt delen, geeft u het weer en tikt u op Delen Delen.

Je screenshot bewerken

1. Zoek je screenshot in de Foto's-app Foto's
  2. Tik op Bewerken Bewerken.

Je screenshot vertalen (Pixel 3 en hoger, waaronder de Fold en Pixel Tablet)

Belangrijk: Je kunt alleen screenshots in deze talen vertalen:

• Chinees
  • Frans
  • Duits
  • Hebreeuws
  • Hindi
  • Italiaans
  • Japans
  • Koreaans
  • Portugees
  • Spaans
  1. Ga op je apparaat naar de website of app die je wilt vertalen.
  2. Maak een screenshot.
  3. Open de Google Foto's-app Foto's.
  4. Selecteer het screenshot dat je wilt vertalen en tik op Lens en dan Vertalen.