Sovellusten, pikakuvakkeiden ja widgetien lisääminen aloitusnäytöille

Voit muokata aloitusnäyttöjä niin, että lempisisällön käyttäminen on nopeaa. Voit lisätä ja järjestää

• sovelluksia
  • pikakuvakkeita sovellusten sisäiseen sisältöön
  • widgetejä, jotka näyttävät tietoja ilman sovelluksen avaamista.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Kohteiden lisääminen aloitusnäytöille

Sovelluksen lisääminen
  1. Pyyhkäise näytön alareunasta ylöspäin. Lue lisää sovellusten avaamisesta
  2. Kosketa ja vedä sovellusta. Näet kuvan jokaisesta aloitusnäytöstäsi.
  3. Liu'uta sovellus haluamaasi paikkaan. Nosta sormi näytöltä.
Pikakuvakkeen lisääminen
  1. Kosketa sovellusta pitkään ja päästä se sitten irti. Jos sovellus tarjoaa pikakuvakkeita, näet luettelon niistä.
  2. Kosketa pikakuvaketta pitkään.
  3. Liu'uta pikakuvake haluamaasi sijaintiin. Nosta sormi näytöltä.

Vinkki: Avaa pikakuvake lisäämättä sitä aloitusnäytölle koskettamalla sitä.

Widgetin lisääminen tai koon muuttaminen

Widgetin lisääminen

1. Kosketa pitkään tyhjää kohtaa aloitusnäytöllä.
  2. Valitse Widgetit Widgetit.
  3. Etsi sovellus, jossa on haluamasi widget.
  4. Napauta sovellusta, niin näet siihen saatavilla olevat widgetit.
  5. Kosketa widgetiä pitkään. Näet kuvat aloitusnäytöistäsi.
  6. Vedä widget haluamaasi sijaintiin. Nosta sormi näytöltä.

Vinkki: Jotkin sovellukset sisältävät widgetejä. Kosketa sovellusta pitkään. Valitse sitten Widgetit Widgetit.

Widgetin koon muuttaminen

1. Kosketa aloitusnäytöllä olevaa widgetiä pitkään.
  2. Nosta sormi näytöltä. Jos widgetin kokoa voi muuttaa, näet sen ympärillä pisteistä koostuvat ääriviivat.
  3. Muuta widgetin kokoa vetämällä pisteitä.
  4. Kun olet valmis, kosketa näyttöä widgetin ulkopuolelta.

Aloitusnäyttöjen järjestely

Kansion (ryhmän) luominen
  1. Kosketa sovellusta tai pikakuvaketta pitkään.
  2. Vedä sovellus tai pikakuvake toisen sovelluksen tai pikakuvakkeen päälle. Nosta sormi näytöltä.
    • Voit halutessasi vetää ryhmään lisää sovelluksia tai pikakuvakkeita.
    • Jos haluat nimetä ryhmän, valitse ryhmä ja valitse sitten ehdotettu kansion nimi. Voit myös valita näppäimistön yläreunasta jonkin ehdotetuista nimistä tai kirjoittaa haluamasi nimen.
Sovelluksen, pikakuvakkeen, widgetin tai ryhmän siirtäminen
  1. Kosketa ja vedä kohdetta Näet kuvat aloitusnäytöistäsi.
  2. Liu'uta kohde haluamaasi kohtaan.
  3. Nosta sormi näytöltä.

Huom. Et voi siirtää Pixel-puhelinten yläreunassa olevia Pikanäkymä-tietoja. Lue lisää näytettävien tietojen valitsemisesta.

Sovelluksen, pikakuvakkeen, widgetin tai ryhmän poistaminen
  1. Kosketa kohdetta pitkään.
  2. Vedä kohde ylös kohtaan Poista Poista.
  3. Nosta sormi näytöltä.

Saatat nähdä kaksi erilaista poistotoimintoa. "Poista" poistaa sovelluksen vain aloitusnäytöltä, kun taas "Poista asennus" poistaa sovelluksen kokonaan laitteeltasi.

Huom. Et voi siirtää Pixel-puhelinten yläreunassa olevia Pikanäkymä-tietoja. Lue lisää näytettävien tietojen valitsemisesta.

Aloitusnäytön lisääminen
  1. Kosketa sovellusta, pikakuvaketta tai ryhmää pitkään.
  2. Liu'uta kohdetta oikealle, kunnes näet tyhjän aloitusnäytön.
  3. Nosta sormi näytöltä.
Aloitusnäytön poistaminen
  1. Siirrä sovellukset, pikakuvakkeet, widgetit ja ryhmät pois aloitusnäytöltä.
  2. Aloitusnäyttö poistetaan, kun siinä ei enää ole sisältöä.

Aloitusnäytön personointi

Ylhäällä näkyvien tietojen muuttaminen

Aloitusnäytön yläreunassa näet pikanäkymän. Löydät sieltä esimerkiksi nämä tiedot:

• Päivämäärä
  • Päivän sää
  • Mitä kalenterissasi on seuraavaksi
  • Nest-pakettien toimitusmuistutukset
  • Lentomatkatavaroiden noutotiedot

Näin muutat näytettäviä tietoja:

1. Kosketa kohtaa pitkään.
  2. Valitse Muokkaa ja sitten Asetukset Asetukset.
Sovelluksen vaihtaminen

Löydät näytön alaosasta suosikkisovellusten rivin.

• Poista suosikkisovellus: Kosketa pitkään suosikkisovellusta, jonka haluat poistaa. Vedä sovellus toiseen kohtaan näytöllä.
  • Lisää suosikkisovellus: Pyyhkäise näytön alareunasta ylöspäin. Kosketa sovellusta pitkään. Siirrä sovellus tyhjään kohtaan suosikkien joukossa.
Muiden aloitusnäytön asetusten muuttaminen
  1. Kosketa pitkään tyhjää kohtaa aloitusnäytöllä.
  2. Valitse Kotiasetukset.
Hakukentän animaatioiden laittaminen päälle tai pois päältä
Aloitusnäytön hakukentässä näkyy joskus animaatioita. Animaatiot ovat tilapäisiä ja liittyvät erikoistapahtumiin, kuten juhlapyhiin.
Animaatioiden asettaminen päälle tai pois päältä:
  1. Kosketa hakukenttää pitkään.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Valinnat.
  3. Laita Hakukentän tehosteet päälle tai pois päältä.

Suosikkisovellusten vaihtaminen

Näytön alareunassa on rivi suosikkisovelluksiasi. Puhelimesi ehdottaa suosikkisovelluksia äskettäin ja eniten käyttämiesi sovellusten sekä ohjelmiesi perusteella. Suosikkisovellusten kuvakkeiden ympärillä on värillinen varjo.

Kun rivissä on tyhjä kohta, näet uuden sovellusehdotuksen. Voit kiinnittää, poistaa tai estää kaikki ehdotetut sovellukset. Voit myös manuaalisesti vaihtaa sovelluksia.

Sovelluksen kiinnittäminen
  1. Kosketa ehdotettua sovellusta pitkään.
  2. Valitse valikon oikeasta yläkulmasta Kiinnitä Kiinnitä.
Suosikkisovelluksen poistaminen
  1. Kosketa ehdotettua sovellusta pitkään.
  2. Valitse valikon oikeasta yläkulmasta Kiinnitä Kiinnitä.

Voit estää sovelluksen suosittelun koskettamalla sitä ja vetämällä se Älä ehdota sovellusta ‑kohtaan.

Suosikkisovellusehdotusten poistaminen käytöstä

Tärkeää: Jos poistat ehdotukset käytöstä, et saa ehdotuksia ennen kuin laitat ominaisuuden taas päälle.

1. Kosketa pitkään tyhjää kohtaa puhelimen aloitusnäytöllä.
  2. Valitse Kotiasetukset ja sitten Ehdotukset.
  3. Laita nämä päälle tai pois päältä:
    • Ehdotukset kaikkien sovellusten joukossa
    • Ehdotukset aloitusnäytöllä
Suosikkisovelluksen lisääminen

Tärkeää: Voit lisätä suosikkisovelluksen manuaalisesti vain, jos olet laittanut sovellusehdotukset pois päältä kotiasetuksista.

1. Pyyhkäise näytön alareunasta ylöspäin.
  2. Kosketa sovellusta pitkään.
  3. Siirrä sovellus suosikkiesi vieressä olevaan tyhjään kohtaan.
  4. Nosta sormi näytöltä.​

Muita lähteitä