Slik beskytter Finn enheten min dataene dine

Med Finn enheten min kan du finne, sikre og tømme Android-enheten din hvis du skulle miste den. I tillegg til at du kan bruke Finn enheten min til å finne enheten din når den er på nettet, får du også funksjoner for å finne ting uten nett, slik at du kan finne enheten og tilbehør selv om de er uten nett.

Som standard lagrer Android-enheten din krypterte nylige posisjoner hos Google og er med i Finn enheten min-nettverket. Dette er et crowdsourcingnettverk med Android-enheter som bruker ende-til-ende-kryptert posisjonsinformasjon for å hjelpe deg og andre Android-brukere med å finne enheter som er borte.

Hvis disse funksjonene for å finne enheter uten nett er slått på for enheten din, bruker Finn enheten min den beste kilden som er tilgjengelig – enhetens nåværende posisjon hvis den er på nettet, en lagret kryptert nylig posisjon fra da enheten sist var på nettet, eller en crowdsourcet kryptert posisjon fra andre Android-enheter i Finn enheten min-nettverket – for å hjelpe deg med å finne enheten din.

Finn enheten min samler inn og behandler data for å levere, vedlikeholde og forbedre disse tjenestene, som beskrevet nedenfor. Dataene som behandles av Finn enheten min, håndteres i henhold til Googles personvernregler.

Slik finner du de enhetene dine som er på nett

Når du bruker Finn enheten min for å finne en enhet som er på nettet, kommuniserer Finn enheten min med den savnede Android-enheten og samler inn enhetens nåværende posisjon og annen informasjon, for eksempel enhetens batterinivå, wifi-nettverket den er koblet til, og styrken på wifi- og mobilsignalet. Finn enheten min viser denne informasjonen i appen for å hjelpe deg med å finne den savnede enheten.

Finn enheten min samler også inn informasjon, for eksempel tilkoblingshendelser (som når ørepluggene sist var koblet til telefonen din), for å hjelpe deg med å finne tilbehør ved å vise posisjonen til enheten som tilbehøret er koblet til.

Finn enheten min samler også inn identifikatorer som knytter Android-enhetene og -tilbehøret ditt til Google-kontoen din, samt informasjon om handlinger som er utført via Finn enheten min, for eksempel om Google-kontoen din er brukt til å låse eller tømme enheten, og om handlingen ble fullført.

Slik finner du de enhetene dine som ikke er på nett

Det er ikke sikkert at mistede enheter alltid er på nettet. For å hjelpe deg med å finne enheter uten nett kan Finn enheten min også samle inn, lagre og bruke kryptert posisjonsinformasjon som sendes av Android-enheten din og andre som deltar i Finn enheten min-nettverket.

Ved hjelp av Android-enhetene i Finn enheten min-nettverket kan du få hjelp til å finne en rekke gjenstander, deriblant Android-telefoner og -nettbrett som er uten nett, tilbehør med Rask sammenkobling (f.eks. kompatible øreplugger) og sporingstagger du kan feste på fysiske eiendeler som lommebøker, nøkler eller sykler.

Nettverket er utviklet med avanserte sikkerhetsfunksjoner, inkludert ende-til-ende-kryptering, for å ivareta personvernet til alle som deltar i nettverket.

Hvordan fungerer crowdsourcing?

Android-enheter som er med i Finn enheten min-nettverket, bruker Bluetooth til å søke etter gjenstander i nærheten. Hvis de finner en gjenstand, sender de posisjonen der de oppdaget den, til Finn enheten min på en sikker måte. Android-enheten din gjør det samme for å hjelpe andre med å finne savnede gjenstander når den oppdager dem i nærheten.

Ende-til-ende-kryptering

Finn enheten min-nettverket krypterer posisjonene til elementene dine ved hjelp av en unik nøkkel som bare du har tilgang til ved å legge inn PIN-koden, mønsteret eller passordet for Android-enheten din.

Denne ende-til-ende-krypteringen, som er bygget på den samme teknologien som brukes for å sikre passordene i Google Passordlagring, sørger for at posisjonene til gjenstandene dine ikke deles med Google. De er bare synlige for deg og dem du deler gjenstandene med i Finn enheten min.

Viktig: Hvis du ikke har angitt PIN-kode, mønster eller passord på Android-enheten din, må du gjøre dette før du kan bruke Finn enheten min-nettverket.

Data som behandles av nettverket

I tillegg til ende-til-ende-krypterte posisjoner behandler Finn enheten min-nettverket data som midlertidige enhetsidentifikatorer, tidsstempler når enheten din registrerer gjenstander, og når du ber om å se gjenstander du har mistet, samt informasjon om tilbehør du har koblet til enheten din via Rask sammenkobling, eller som du har delt med andre. Finn enheten min-nettverket bruker disse dataene til formål som å implementere funksjoner, levere posisjonsinformasjon til riktig person når en gjenstand blir borte, og til tiltak knyttet til personvern og beskyttelse mot uriktig bruk, for eksempel aggregeringsfunksjonen som er beskrevet nedenfor. Det er viktig å være klar over at Google ikke kan identifisere deg når Android-enheten din deler posisjonen til registrerte gjenstander.

De som bruker Finn enheten min-nettverket til å finne gjenstander de har mistet, får ingen annen informasjon fra nettverket enn stedet hvor gjenstandene deres ble registrert, samt omtrent når gjenstandene sist ble sett.

Slik kontrollerer du hvordan enheten din deltar i nettverket

Du kan når som helst kontrollere hvordan Android-enheten din deltar i nettverket, ved å gå til «Finn enheter som er uten nett» i Finn enheten min-innstillingene og velge mellom disse alternativene:

This image shows Find my device screen on your deviceThis images shows the options when you tap the find your offline devices page on your device

«Av»

Hvis du ikke vil delta i Finn enheten min-nettverket eller ha muligheten til å finne dine egne ting når de er uten nett, ved å lagre krypterte nylige posisjoner hos Google, kan du slå av disse funksjonene for å finne gjenstander uten nett.

Selv om du slår av funksjonen for å finne gjenstander uten nett, kan du bruke Finn enheten min til å finne, sikre og tømme enheten eller tilkoblet tilbehør med Rask sammenkobling når de er på nettet. Hvis du ikke vil bruke Finn enheten min i det hele tatt, kan du gå til Innstillinger og så Google og så Alle tjenester (hvis det finnes faner der) og så Finn enheten min og så slå av «Bruk Finn enheten min».

«Uten nettverk»

Hvis du ikke vil delta i Finn enheten min-nettverket, kan du likevel finne noen av gjenstandene dine når de er uten nett, deriblant Android-enheten din og tilbehør som er koblet til den med Rask sammenkobling, for eksempel øreplugger, ved å lagre de krypterte nylige posisjonene deres hos Google.

Med dette alternativet kan du ikke bruke sporingstagger til å finne ting som lommebøker, nøkler eller sykler, og du kan ikke bruke det store nettverket av Android-enheter for å hjelpe deg med å finne tingene dine. Android-enheten din sender med jevne mellomrom en kryptert posisjon for seg selv og tilkoblet tilbehør til Finn enheten min. Bare den siste krypterte posisjonen for enheten eller tilbehøret lagres.

Viktig:

• Hvis du har angitt en PIN-kode, et mønster eller et passord på Android-enheten din, krypteres den nylige posisjonsinformasjonen med en unik nøkkel som bare du har tilgang til, ved å legge inn PIN-koden, mønsteret eller passordet for Android-enheten din.
  • Du kan likevel bruke denne funksjonen hvis du ikke har angitt PIN-kode, mønster eller passord på Android-enheten din. Informasjonen om nylig posisjon er kryptert med en unik nøkkel som bare du har tilgang til, ved å oppgi passordet for Google-kontoen din.
  • Hvis enheten kjører Android 8.0 eller eldre, kan den ikke delta i det større crowdsource-baserte Finn enheten min-nettverket, men enheten lagrer fortsatt krypterte nylige posisjoner for seg selv og eventuelt tilkoblet tilbehør hos Google. Hvis du lagrer en kryptert, nylig posisjon, kan Finn enheten min hjelpe deg med å finne ting du har mistet, selv om de er uten nett når du søker etter dem. På Android 8.0 og eldre kan du justere denne innstillingen i Innstillinger og så Google og så Alle tjenester (hvis det finnes faner der) og så Finn enheten min og så Lagre nylig posisjon.

«Bare med nettverk i områder med mye trafikk»

Som standard hjelper Android-enheten din andre med å finne tingene sine i områder med mye trafikk. Du får også hjelp med å finne dine ting i områder med mye trafikk.

Når eieren av en mistet gjenstand ber om gjenstandens posisjon, kombinerer Finn enheten min-nettverket som standard posisjonen som sendes fra enheten din, med posisjoner som er sendt fra flere andre Android-enheter som også har registrert den mistede gjenstanden.

Hva er aggregering?

Med aggregering venter Finn enheten min-nettverket til flere Android-enheter har registrert en mistet gjenstand. Finn enheten min viser deretter eieren av den mistede gjenstanden et midtpunkt som er beregnet fra de ulike posisjonsrapportene.

Dermed blir det enklere for folk (inkludert deg) å finne gjenstander i områder med mye trafikk hvor gjenstander ofte blir borte, for eksempel på flyplasser eller travle gangveier – samtidig som personvernet ivaretas for alle med Android-enheter som deler posisjonsinformasjon med nettverket.

Viktig: Når du deltar i nettverket, lagrer Android-enheten din også krypterte nylige posisjoner for seg selv og tilkoblet tilbehør hos Google. Du kan lese mer om denne funksjonen under Uten nettverk. Finn enheten min bruker den beste tilgjengelige posisjonen – enten den kommer fra din egen enhet eller den er crowdsourcet fra nettverket som helhet – for å hjelpe deg med å finne gjenstanden din.

«Med nettverk i alle områder»

Hvis du vil at Finn enheten min-nettverket skal hjelpe deg med å finne ting du har mistet i områder med lite trafikk, kan du velge å dele posisjonsinformasjon via nettverket for å hjelpe andre med å finne ting de har mistet, når om enheten din er den eneste som har registrert og delt en posisjon for gjenstanden. Brukere som slår på dette alternativet, hjelper hverandre med å finne ting i områder med både mye og lite trafikk. Med dette alternativet kan det bli raskere å finne ting du har mistet.

Viktig: Når du deltar i nettverket, lagrer Android-enheten din også krypterte nylige posisjoner for seg selv og tilkoblet tilbehør hos Google. Du kan lese mer om denne funksjonen under Uten nettverk. Finn enheten min bruker den beste tilgjengelige posisjonen – enten den kommer fra din egen enhet eller den er crowdsourcet fra nettverket som helhet – for å hjelpe deg med å finne gjenstanden din.

Tips: Du kan når som helst slette alle enheter og posisjonene deres via Finn enheten min-appen.