Een Pixel-apparaat voor een kind instellen

Je kunt een nieuw Pixel-apparaat voor je kind instellen. Je kunt ook toezicht houden op het account van je kind en kiezen welke apps je kind mag gebruiken.

Een Pixel-apparaat voor je kind instellen

Een nieuw Pixel-apparaat voor je kind instellen

1. Tik in het welkomstscherm op Aan de slag.
    • Belangrijk: Als je wordt gevraagd gegevens van een vorig apparaat over te zetten, tik je op Overslaan.
  2. Maak verbinding met wifi.
  3. Als wordt gevraagd voor wie je het apparaat instelt, selecteer je Voor mijn kind.
  4. Tik op Volgende.
  5. Log in met je account.
  6. Stel het account van je kind in.
    • Als je geen kinderaccount hebt: Als je een Google-account voor je kind wilt maken, tik je op Aan de slag.
    • Als je al een kinderaccount hebt: Selecteer het account van je kind.
    • Als je nog een kind aan je account wilt toevoegen: Tik op Account voor kind maken.
  7. Volg de instructies op het scherm om het account van je kind in te stellen.

Ouderlijk toezicht beheren

Ga naar Aan de slag met Family Link om het account van je kind op je apparaat te beheren.

Ouderlijk toezicht instellen
  1. Tik in het scherm Ouderlijk toezicht instellen op Aan de slag.
  2. Check de toezichtinstellingen voor de Google Play-, Google Chrome- en Google Zoeken-filters op het apparaat van je kind.
    • Tip: Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om instellingen uit te vouwen en te kiezen.
  3. Als je klaar bent met de instellingenfilters, tik je op Volgende.
  4. Als je apps op het apparaat van je kind wilt beheren, vink je de apps uit die je kind niet mag gebruiken.
  5. Tik op Volgende.
Schermtijd beheren
  1. Tik in het scherm Tijdslimieten instellen op Instellenen dan Doorgaan.
  2. Stel op het scherm Daglimieten instellen in hoeveel tijd je kind dagelijks op het apparaat mag besteden.
  3. Tik op Volgende.
  4. Stel op het scherm Time-out instellen de tijd in waarop het apparaat van je kind wordt vergrendeld.
  5. Tik op Volgende.
De apparaatinstellingen van je kind beheren met Family Link
  1. Tik in de Google Family Link-app op Installeren en dan Volgende.
  2. Als je wilt doorgaan met het instellen van toezicht voor het apparaat van je kind, tik je op Je kunt het.
  3. Tik op Meer om functies voor Google-services in te stellen.
  4. Maak verbinding met een mobiel netwerk.
    • Tip: Plaats je simkaart of download een e-simkaart voor het apparaat van je kind.
  5. Check de details op het scherm Aanvullende juridische voorwaarden en tik op Ik ga akkoord.
  6. Als je de Google Assistent wilt instellen op het apparaat van je kind, tik je op Meer.
  7. Tik op Aan de slag om de instellingen af te ronden.

Tips:

• Vink het selectievakje onder Blijf op de hoogte aan om het laatste nieuws en productupdates van Google te krijgen en je feedback te delen.
  • Je kunt een voorbeeld van het apparaat van je kind weergeven. Tik op Proberen om te navigeren.

Je Pixel-apparaat aanpassen met Gedeelte voor het gezin

Het apparaat wordt geleverd met een standaardachtergrond en vooraf ingestelde widgets die je kind kan gebruiken.

Een momentopname toevoegen aan je widget
  1. Swipe naar rechts op het startscherm.
  2. Tik in de widget Momentopname op Camera .
  3. Maak een foto.
    • Je foto bevestigen: Tik op Klaar .
    • Opnieuw een foto maken: Tik op Ongedaan maken .
    • Je foto checken: Tik op de ingelijste foto.
Een contact aan je widget toevoegen
  1. Swipe naar rechts op het startscherm.
  2. Tik in de widget Contact op Chat .
  3. Wanneer het dialoogvenster Telefoonnummer toevoegen wordt getoond, tik je op Toevoegen.
  4. Voeg je contactgegevens toe om een contact te maken.
  5. Tik rechtsboven op Opslaan.
Nog een contact aan je widget toevoegen
  1. Swipe naar rechts op het startscherm.
  2. Tik rechtsonder op Contact kiezen.
  3. Voeg je contactgegevens toe.