Bruk reparasjonsmodusen for reparasjonsservice

Når du sender inn Pixel-telefonen din til reparasjon, kan du slå på reparasjonsmodusen for å forenkle prosessen. Når du bruker reparasjonsmodusen, trenger du kanskje ikke å viske ut og gjenopprette data før og etter reparasjonen. I tillegg kan det bli enklere for teknikere å kjøre diagnostikk.

Finn ut hvordan reparasjonsmodusen fungerer

Viktig:

• Reparasjonsmodusen er bare tilgjengelig på bestemte enheter. Kvalifiserte enheter er blant annet Pixel-telefoner som kjører Android 14 med oppdateringen fra desember 2023 eller nyere, og som har minst 2 GB ledig plass på telefonen. Finn ut mer om Android-versjonen du har.
  • Du kan bruke reparasjonsmodusen eller tilbakestille enheten til fabrikkstandard for reparasjon både på reparasjonssenter og via innsending. Hvis du bruker reparasjonsmodusen, avgjør Googles reparasjonspartnere om det er nødvendig å tilbakestille dataene eller ikke, når de mottar telefonen og vurderer hvilke reparasjoner som er nødvendige.
  • Vi anbefaler at du alltid sikkerhetskopierer dataene dine før hver reparasjonsservice – selv om du velger å bruke reparasjonsmodusen. Hvis reparasjonsservicen må bytte ut deler som berører lagringsplassen, må teknikeren viske ut dataene på telefonen selv om du har slått på reparasjonsmodusen. Hvis du har en sikkerhetskopi, kan du fortsatt gjenopprette dataene på den reparerte telefonen. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer eller gjenoppretter data på Pixel-telefonen din. Google og reparasjonspartnerne er ikke ansvarlige for eventuelle datatap.
  • Vær oppmerksom på at endringer som gjøres i reparasjonsmodusen, ikke lagres når du avslutter modusen.
  • For å sikre at teknikeren feilsøker på det nyeste systemet, må du utføre systemoppdateringer før reparasjonsmodusen startes.

Når du slår på reparasjonsmodusen, starter telefonen en ren versjon av Android OS på en dedikert og sikker partisjon med begrensede funksjoner. Dermed kan teknikerne diagnostisere og reparere enheter uten at data går tapt som følge av at enheten tilbakestilles til fabrikkstandard. Under reparasjonsservicen kan reparasjonsmodusen beskytte de personlige dataene dine og informasjonen din mot uautorisert tilgang.

Tips: Ta ut SIM-kortet og oppbevar det hos deg, før du sender telefonen til reparasjonsservice.

Start reparasjonsmodusen

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System og så Reparasjonsmodus.
  3. Følg veiledningen på skjermen for å slå på reparasjonsmodusen.
  4. Legg inn telefonens personlige sikkerhetskode, passord eller mønster (samme kode som på låseskjermen).
    • Ikke del sikkerhetskoden, passordet eller mønsteret med teknikeren.
    • Hvis du ikke har konfigurert noe av dette, blir du bedt om å gjøre det og bekrefte metoden du velger.
  5. La systemet starte på nytt.
    • Etter omstarten er telefonen i reparasjonsmodusen.

Avslutt reparasjonsmodusen

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System og så Reparasjonsmodus for å starte avslutningsprosessen.
    • Mens reparasjonsmodusen er aktiv, kan du også trykke på varselet for å avslutte den.
  3. For å bekrefte, legg inn sikkerhetskoden din, passordet ditt eller mønsteret ditt.
  4. La systemet starte på nytt.

Tips: Du kan også avslutte reparasjonsmodusen ved å gå til rullegardinmenyen for varsler øverst på skjermen. Fortsett deretter med trinn 3.

Finn ut mer om reparasjonsmodusen

• Noen programvarefunksjoner er satt på pause som standard, men kan aktiveres manuelt.
    • Pixel-tips
    • Google Play
    • Meldinger
    • Bakgrunn
    • Google Søk-appen
    • Tekst-til-tale
  • For feilsøkingsformål kan noen standardapper fra førstepart fortsatt brukes i reparasjonsmodus. Eventuelle endringer du eller reparasjonsservicen gjør, eller informasjon du genererer, for eksempel bilder eller filer, fjernes fra enheten når du avslutter reparasjonsmodusen.
  • Enkelte andre apper som bare er tilgjengelige i reparasjonsmodusen, er laget for at teknikere skal kunne diagnostisere og utføre service på enheten, og disse appene kan ikke bruke dataene dine.