Bruk Pixel-telefonen din til å måle gjenstanders temperatur

Du kan bruke Pixel-telefonen din til å måle gjenstanders overflatetemperatur.

Viktig: Temperatursensoren er plassert ved siden av kameraet, øverst til høyre på baksiden av telefonen. Gjenstanden skal ikke være i kontakt med telefonen.

Slik bruker du Pixel-telefonen til å måle gjenstanders temperatur:

1. Åpne Termometer-appen Thermometer på Pixel-telefonen.
  2. Trykk på Temperatur på gjenstander.
  3. Velg materialet gjenstanden du vil måle temperaturen til, er laget av.
  4. Trykk på Ferdig.
  5. Hold Pixel-telefonen maks. 5 cm unna gjenstanden.
  6. Trykk for å måle temperaturen.
  7. For å måle temperaturen på nytt, trykk på Gjenta Gjenta.

Tips:

• Vær forsiktig når du måler temperaturen til gjenstander som er varme eller kalde.
  • For å få nøyaktige resultater bør du plassere sensoren 5 cm fra gjenstanden. For mindre gjenstander bør du plassere den enda nærmere.
  • Nøyaktigheten kan variere og avhenger av
    • hvor nær temperaturen er til ytterpunktene av temperaturområdet
    • valg av materiale
    • gjenstandens størrelse
    • temperaturforskjellen mellom sensoren og gjenstanden
  • For gjenstander med varm damp bør du måle temperaturen på deler av gjenstanden som ikke er dekket av damp. Alternativt kan du vente til dampen har forsvunnet.

Fiks feil

Gjør dette hvis du får feilmeldingen «Temperatursensoren er utilgjengelig»: Du får feilmeldingen «Ikke tilgjengelig» for temperaturavlesningen.
  • Resultater som er utenfor det støttede området (fra -20 °C til 200 °C), vises som «Ikke tilgjengelig».
  • Resultater som vises som «Ikke tilgjengelig», er feil som oppstår når temperaturen er utenfor området, og disse kan skyldes at materialvalget
    • har lav strålingsevne
    • gir en høyere eller lavere temperaturavlesning enn sensoren støtter

Om strålingsevne

Temperaturavlesninger avhenger av gjenstandenes strålingsevne. Strålingsevnen beskriver hvor mye energi som utstråles fra en gjenstand, og går fra null til én.

Materialet du velger, gjør det enklere å velge gjenstandens strålingsevne og få mer nøyaktige resultater.