Streama appar från Pixel-telefonen till en Chromebook med Phone Hub

Du kan använda funktioner på Pixel-telefonen från Chromebook-skärmen med Phone Hub. Du kan till exempel läsa aviseringar från telefonen, se öppna flikar och streama appar från mobilwebbläsaren Chrome på din Chromebook.

Telefonen är i viloläge under appstreaming, vilket minskar batteriförbrukningen.

När du använder Pixel Phone Hub skyddar Chromebook din integritet genom att förhindra streaming av appar som kräver användarens identitet, till exempel bankappar och medicinska appar.

Detta behövs

Tillåta åtkomst till Pixel-appar på Chromebook

Du måste bevilja nödvändiga behörigheter innan du kan streama appar.

1. Klicka på Telefon nere till höger på Chromebook.
  2. Välj Anslutna enheter.
  3. Välj telefonen under Anslutna enheter.
  4. Under Aktiverat väljer du Konfigurera bredvid Nya bilder, aviseringar och meddelandeappar.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.
  6. Klicka på Klar.

Obs! Se först till att Bluetooth är aktiverat. Välj klockan nere till höger på skärmen och aktivera Bluetooth .

7. På telefonen tillåter du åtkomst till

• aviseringar
  • foton och media
  • appar.

8. När konfigurationen är klar aktiverar du Aviseringar och Appar under Anslutna enheter på din Chromebook.

Starta en appstream

Obs!

• Pixel-telefonen och Chromebook måste vara anslutna till samma wifi-nätverk. I annat fall kan du aktivera telefonens surfzon i Phone Hub för att appstreaming ska fungera.
  • Telefonen och Chromebook-enheten måste vara nära varandra.
  • Vissa offentliga eller privata wifi-nätverk kanske inte stöds.

Du kan starta appstreaming på tre sätt:

• Aviseringar från meddelandeappar:
  1. Phone Hub visar ett meddelande från din meddelandeapp.
  2. Klicka på meddelandet för att öppna appstreamen.
  3. Appens streamingfönster öppnas.
  4. Appikonen öppnas bredvid Phone Hub-ikonen.
  5. Välj appen som du vill streama.
  • Listan Senaste apparna i Phone Hub:
  1. Öppna en app som du vill streama på Android-telefonen. När appen har öppnats läggs den till i listan Senaste apparna i Phone Hub.
  2. Välj Senaste apparna på Chromebook.
  3. Välj appen som du vill streama.
  • Alla appar, vilket du kan komma åt via listan Senaste apparna i Phone Hub:
  1. Öppna en app som du vill streama på Android-telefonen. När appen har öppnats läggs den till i Alla appar i Phone Hub.
  2. Välj Senaste apparna på Chromebook följt av Alla appar.
  3. Välj appen som du vill streama.

Välj appen som du vill streama.

Tips!

• Använd styrplattan på Chromebook för att zooma in eller ut på en app på samma sätt som med pekskärmen på telefonen.
  • Om din Chromebook har stöd för tryck kan du använda skärmen för att interagera med den streamade appen.

Avsluta en appstream

På din Pixel-telefon:

1. Svep nedåt på telefonen för att öppna aviseringarna.
    • Aviseringen Streamas till din Chromebook visas.
  2. Tryck på Avsluta stream för att stoppa streamingen.

Tips!

• Du kan stoppa streamingen på din Chromebook genom att stänga streamingfönstret.
  • När en streamad app är inaktiv stoppas automatiskt streamingen på din Chromebook.
  • Du kan behöva ställa in en låsskärm på Pixel för att använda den här funktionen, beroende på dina Chromebook-inställningar.

Phone Hub-aviseringar

Appstreaming stöds på utvalda enheter med Android 13 eller senare. När du är ansluten får du en Phone Hub-avisering när en appstream avslutas på grund av att

• appen har varit inaktiv för länge
  • telefonen är för långt ifrån Chromebook
  • ett anslutningsfel uppstod
  • du stängde appfönstret.

Tips! Du kan använda direktinternetdelning för att placera båda enheterna i samma lokala nätverk när din nuvarande nätverksmiljö inte har stöd för appstreaming. Läs mer om direktinternetdelning.