Strøm apper fra Pixel-telefonen din til en Chromebook med telefonstyring

Med telefonstyring kan du bruke funksjoner på Pixel-telefonen fra Chromebook-skjermen. Du kan for eksempel sjekke telefonvarsler, finne åpne faner og strømme apper fra Chrome-nettleseren på mobilen til Chromebooken.

Telefonen er fortsatt i hvilemodus mens appstrømmingen pågår, slik at batteribruken reduseres.

Når du bruker telefonstyring på Pixel, ivaretar Chromebooken personvernet ditt, og den tillater ikke at du strømmer apper som krever brukeridentitet, for eksempel bankapper eller medisinske apper.

Dette trenger du

Gi tilgang til Pixel-apper på Chromebook

Du må gi de nødvendige tillatelsene før du kan strømme apper.

1. Klikk på Telefon nederst til høyre på Chromebooken.
  2. Velg Tilkoblede enheter.
  3. Gå til «Tilkoblede enheter», og velg telefonen din.
  4. Under «Påslått», ved siden av «Nylige bilder, varsler og meldingsapper», velger du Konfigurering.
  5. Følg veiledningen på skjermen.
  6. Klikk på Ferdig.

Viktig: Først må du sørge for at Bluetooth er slått på. Velg klokkeslettet nederst til høyre på skjermen, og slå på Bluetooth .

7. På telefonen må du gi tilgang til

• varsler
  • bilder og medieinnhold
  • apper

8. Når konfigureringen er ferdig, kan du slå på Varsler og Apper under «Tilkoblede enheter» på Chromebooken.

Start en appstrøm

Viktig:

• Pixel-telefonen og Chromebooken må være koblet til samme wifi-nettverk. Alternativt kan du slå på telefonens wifi-sone via telefonstyringen, slik at appstrømming kan fungere.
  • Telefonen og Chromebooken må være i nærheten av hverandre.
  • Det er ikke sikkert at alle offentlige eller private wifi-nettverk støttes.

Du kan starte appstrømming på tre måter:

• Varsler fra meldingsappen:
  1. Telefonstyringen viser en melding fra meldingsappen.
  2. Klikk på meldingen for å åpne appstrømmen.
  3. Strømmevinduet for appen åpnes.
  4. Appikonet åpnes ved siden av ikonet for telefonstyring.
  5. Velg appen du vil strømme.
  • Listen over nylige apper i telefonstyringen:
  1. Åpne en app du vil strømme, på Android-telefonen. Når appen er åpnet, legges den til i «Nylige apper» i telefonstyringen.
  2. Velg Nylige apper på Chromebooken.
  3. Velg appen du vil strømme.
  • «Alle apper», som du kan åpne via listen over nylige apper i telefonstyringen:
  1. Åpne en app du vil strømme, på Android-telefonen. Når appen er åpnet, legges den til i «Alle apper» i telefonstyringen.
  2. På Chromebooken velger du Nylige apper og så Alle apper.
  3. Velg appen du vil strømme.

Velg appen du vil strømme.

Tips:

• Du kan bruke styreflaten på Chromebooken til å zoome inn og ut i apper på samme måte som på berøringsskjermen.
  • Hvis Chromebooken har berøringsskjerm, kan du bruke den til å kontrollere den strømmede appen.

Avslutt appstrømmer

På Pixel-telefonen:

1. Sveip ned på telefonen for å åpne varslene.
    • Varselet «Strømmer til Chromebooken» vises.
  2. For å avslutte strømmen, trykk på Avslutt strømmen.

Tips:

• Du kan stoppe strømmen på Chromebooken hvis du lukker strømmevinduet.
  • Når en app som strømmes, er inaktiv, stoppes strømmen på Chromebooken automatisk.
  • Avhengig av Chromebook-innstillingene må du kanskje konfigurere en skjermlås på Pixel for å bruke denne funksjonen.

Varsler i telefonstyring

Appstrømming støttes på utvalgte enheter med Android 13 eller nyere. Når det er opprettet en tilkobling, informerer telefonstyringen deg om appstrømmer som avsluttes på grunn av at

• appen har vært inaktiv for lenge
  • telefonen er for langt unna Chromebooken
  • det har oppstått en tilkoblingsfeil
  • du har lukket appvinduet

Tips: Du kan bruke umiddelbar internettdeling for å koble begge enhetene til det samme lokale nettverket når det aktive nettverksmiljøet ikke støtter appstrømming. Finn ut mer om umiddelbar internettdeling.