De draadloze verbindingen van je Android laten aanstaan in de vliegtuigmodus

Als je de vliegtuigmodus van je Android-telefoon voor het eerst aanzet, worden wifi en bluetooth uitgezet. Je kunt deze instelling wijzigen om je draadloze verbindingen aan te laten staan, zodat je verbonden blijft met apparaten zoals je smartwatch of bluetooth-oordopjes. Je kunt je draadloze verbindingen ook weer uitzetten.

De volgende keer dat je de vliegtuigmodus aanzet, onthoudt je telefoon je vorige instelling.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 11 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

De vliegtuigmodus aan- of uitzetten

Zo zet je de vliegtuigmodus aan of uit:

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet.
  3. Zet Vliegtuigmodus aan of uit.
Tip: Je kunt de vliegtuigmodus ook aan- of uitzetten door vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te swipen. Meer informatie over hoe je snel algemene instellingen kunt aanpassen
Wifi aanzetten en verbinden
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Internet.
  3. Zet Wifi aan.
  4. Tik op een netwerk in de lijst. Als het netwerk een wachtwoord vereist, zie je het hangslot Vergrendelen. Nadat je verbinding hebt gemaakt, gebeurt het volgende:
    • De netwerknaam wordt getoond onder Verbonden.
    • Het netwerk is Opgeslagen. Als je apparaat in de buurt is en wifi aanstaat, maakt je apparaat automatisch verbinding.
Tip: Je kunt ook omlaag swipen op het scherm om naar de wifi-instellingen te gaan. Meer informatie over het wijzigen van algemene instellingen
Bluetooth aan- of uitzetten via de app Instellingen
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Verbonden apparaten En dan Verbindingsvoorkeuren En dan Bluetooth.
  3. Zet Bluetooth aan of uit.