Android System Intelligence

Android System Intelligence is een systeemcomponent binnen Private Compute Core die intelligente functies op Android mogelijk maakt en je gegevens privé houdt.

Meer informatie over Android System Intelligence

Android System Intelligence biedt functies zoals:

• Live ondertiteling: Automatische ondertiteling voor media.
  • Schermaandacht: Je scherm gaat niet uit als je ernaar kijkt.
  • Slim automatisch draaien: Deze functie herkent in welke apparaatstand je de telefoon vasthoudt.
  • Verbeterd kopiëren en plakken: Hiermee kun je makkelijker tekst van de ene app naar de andere verplaatsen.
  • App-voorspellingen in de Launcher: Geeft een suggestie voor de app die je misschien als volgende nodig hebt.
  • Meldingbeheer: Hiermee worden actieknoppen aan meldingen toegevoegd. De actieknoppen kunnen bijvoorbeeld een routebeschrijving naar een plaats toevoegen, je helpen een pakket te volgen of een contact toevoegen.
  • Slimme tekstselectie in het hele systeem: Hiermee kun je makkelijker tekst selecteren en actie ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld een adres lang indrukken om het te selecteren of erop tikken om een routebeschrijving te bekijken.
  • Linkify voor tekst: Hiermee zet je tekst in apps om in links.
  • Live vertalen: Vertaalt live tekstgesprekken en video's.
  • App zoeken: Zoek een specifieke app.
  • Spraakgestuurd typen met de Assistent: Dicteer tekst met je stem via spraakgestuurd typen met de Assistent voor Gboard.
  • Now Playing: Herkenning van muziek om je heen.
  • Boardingpass met een screenshot: Je kunt een boardingpass toevoegen aan Google Pay met een screenshot.

Tip: Bepaalde functies zijn misschien alleen beschikbaar op bepaalde apparaten.

Android System Intelligence gebruikt systeemrechten om slimme voorspellingen te bieden. Als de app bijvoorbeeld toestemming heeft om je contacten te checken, kan deze je suggesties laten zien om iemand te bellen met wie je regelmatig contact hebt.

Private Compute Services

Services zoals Android System Intelligence zijn functies voor machine learning die geen rechtstreekse netwerktoegang hebben. Private Compute Services biedt een beveiligde overbrugging naar de cloud, zodat Android System Intelligence updates kan krijgen om de service te verbeteren.

Kennisgevingen over gegevens

Android System Intelligence en Private Compute Services verzamelen crashlogboeken, diagnostische gegevens en apparaat-ID's om te functioneren. Deze gegevens worden verzameld voor app-analyse. Sommige gegevens worden bijvoorbeeld gebruikt om de prestaties en kwaliteit van de app te monitoren.

Je gegevens beheren

Het verzamelen van Analytics-gegevens is optioneel. Zo stel je gegevensverzameling in:

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Privacy en dan Gebruiks- en diagnostische gegevens.

Zo wis je apparaatgegevens:

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Privacy en dan Android System Intelligence en dan Gegevens wissen.

Beveiligingsprocedures

Android System Intelligence helpt je via Private Compute Services om je privacy te beschermen met technieken zoals federated learning en analyses om de prestaties van functies te analyseren en te verbeteren.