Pixel-puhelinten 5G-yhteensopivuus ja -roaming

5G-mobiiliverkoissa voit käyttää enemmän kaistanleveyttä kuin 4G-verkoissa. Kun kaistanleveyttä on enemmän, yhteys on nopeampi.

Jotta voit varmistaa, että sinulla on 5G:tä tukeva puhelin ja operaattori, sinun on ostettava datapaketti ja hankittava 5G-SIM samoin kuin muiden mobiilipalvelujen kanssa. 5G-yhteyden käyttö edellyttää 5G-datapaketin saamista operaattorilta ja puhelimen käyttöä tämän operaattorin 5G-verkossa. Etsi puhelimesi ominaisuudet ja arvot teknisistä tiedoista

5G-palvelu sekä sen nopeus ja laatu voivat vaihdella runsaasti esim. näiden mukaan:

• Operaattoriverkon tyyppi, ominaisuudet ja liikenne
  • Puhelinmalli
  • Sijainti: maaseudulla vai kaupungissa, lähellä tukiasemaa vai kaukana siitä
  • Esteet signaalin tiellä, kuten rakennukset, seinät ja tietyt puhelinkotelot

Kysy operaattorilta sen 5G-alueesta, yhteysnopeudesta ja puhelinmallisi tuesta. Vain jotkut operaattorit tarjoavat 5G-yhteyksiä. Niiden tarjoamat 5G-alueet voivat olla pienemmillä alueilla kuin muut palvelut.

Vinkki: Kun 5G:tä ei ole saatavilla, 5G-yhteensopivat Pixel-puhelimet siirtyvät 4G- tai alemman tason verkkoihin.

Lue lisää mobiiliverkko-ongelmien ratkaisemisesta.

5G-yhteyden tarkistaminen alueellasi

Kun puhelimesi on 5G-verkon alueella, tilapalkissa näkyy 5G-kuvake. Sama 5G-kuvake kuvaa kaikkia 5G-taajuuksia ja ‑verkkoja. Jos puhelin tukee mmWave-verkkoja, saatat nähdä operaattorikohtaisia kuvakkeita.

5G-tyypit

Operaattorit tarjoavat kahdenlaisia 5G-verkkoja:

• mmWave: Korkeataajuuksinen millimetriaalto (mmWave). Uudemmat Pixel-puhelimet, esim. Pixel 4a (5G), tukevat monien suurimpien operaattoreiden 5G-verkkoja. 5G-palvelun saatavuus ja nopeus riippuvat operaattorin tuesta, datapaketista, puhelimen mallista ja käyttäjän sijainnista. Pyydä operaattoriltasi lisätietoja saatavuudesta.
  • Sub-6: Muut 5G-verkot toimivat alle kuuden gigahertsin taajuudella, joten niitä kutsutaan nimellä Sub-6. Sub-6 on tavallisin 5G-tyyppi. “Dynamic Spectrum Sharing” (DSS) on Sub-6 5G:n tyyppi, joka jakaa tiettyjä taajuuksia 4G:n kanssa.

Jos puhelin tukee sekä mmWavea että Sub-6:ta, sen kullakin hetkellä käyttämä 5G-tyyppi määräytyy operaattorin verkon perusteella.