Om du behöver hjälp med Kamera på en annan telefon än Pixel besöker du hjälpcentret för Kamera från Google.

Redigera foton eller videor på en Pixel-telefon eller -surfplatta

Du kan redigera ett foto eller ändra hur det ser ut på Pixel-enheten. Du kan även redigera äldre foton och foton som har tagits med andra enheter i lagringsutrymmet i Google Foto. Läs mer om hur du öppnar Kamera-appen på en Pixel-telefon.

Edit your photos and videos

Ändra bildformat (RAW och JPEG)

Kameran sparar bildfiler i JPEG- och RAW-format när du aktiverar RAW/JPEG i kamerainställningarna. Du kan se skillnad på RAW- och JPEG-foton högst upp på fotona med hjälp av RAW-ikonen .

Så här aktiverar du RAW+JPEG-filer:

1. Öppna Kamera-appen Google Kamera.
  2. Tryck på Inställningar nere till vänster följt av Fler inställningar.
  3. Tryck på Avancerat under Allmänna alternativ.
  4. Aktivera Inställning av RAW/JPEG.

Tips! Det här steget behövs inte på Pixel 8 Pro.

Så här aktiverar du RAW:

1. Tryck på Inställningar nere till vänster i fotoläget.
  2. Aktivera RAW+JPEG.

Så här hittar, visar och redigerar du en RAW-fil:

1. Öppna Google Foto-appen Foto.
  2. I galleriets rutnät indikerar märket RAW att RAW+JPEG-fotoparen har tagits med RAW-inställningen aktiverad.
  3. Tryck för att visa RAW.
    • Du kan se JPEG-bilden men du kan trycka på den andra rutan för att visa RAW-bilden.
  4. Om du vill redigera RAW trycker du på Redigera.
    • När du redigerar RAW-filer i din favoritredigerare kan du ställa in den som standardredigerare för RAW-filer direkt i Google Foto.

Tips! Om säkerhetskopiering har aktiverats i Google Foto säkerhetskopieras dina RAW-foton automatiskt.

Så här använder du RAW-filer:

1. Ta ett foto i mörkerläge eller standardläge.
  2. Öppna startskärmen.
    • Navigering med rörelser: Svep uppåt från skärmens nederkant.
    • Navigering med två eller tre knappar: Tryck på Hem.
  3. Öppna Google Foto.
  4. Tryck på Bibliotek nere till höger följt av Raw.
Räta upp eller ändra storlek på ett foto

Använda stödlinjer för att räta ut foton

1. Öppna Kamera-appen Google Kamera.
  2. Tryck på Inställningar nere till vänster.
  3. Tryck på Fler inställningar följt av Typ av rutnät.
  4. Välj vilken typ av rutnät du vill ha.

Justera bildformat

1. Öppna Kamera-appen Google Kamera.
  2. Tryck på Inställningar nere till vänster.
  3. Välj ett bildformat:
    • Brett format (16:9)
    • Hela bilden (4:3)

Beskära ett foto

1. Öppna fotot som du vill redigera i appen Foto.

2. Tryck på Redigera foto Justera volym följt av Beskär
  3. Ändra ramen till önskad storlek.
Ändra färg, ljus eller oskärpa i ett foto
I appen Foto:
  1. Leta reda på fotot som du vill redigera.
  2. Tryck på Redigera Justera volym följt av Verktyg.
  3. Här kan du justera ljus, färg eller oskärpa i fotot.

Fotoskärpa

Obs! Den här funktionen är tillgänglig på Pixel 7 och senare, inklusive Fold.

Du kan förbättra dina suddiga foton med fotoskärpa.

1. Öppna fotoappen Foto.
  2. Välj fotot som du vill redigera
  3. Tryck på Redigera foto Justera volym följt av Verktyg följt av Ta bort oskärpa.

Tips! Du kan använda fotoskärpa på nya foton eller äldre foton i fotobiblioteket.

Pop

Obs! Den här funktionen är tillgänglig på Pixel 4a 5G och senare modeller.

1. Öppna Google Foto-appen Foto tryck på Redigera foto Justera volym följt av Verktyg följt av Pop.

2. Flytta sedan skjutreglaget för skala.

Färgutsnitt

Obs! Den här funktionen är tillgänglig på Pixel 4a och tidigare modeller.

1. Öppna Google Foto-appen Foto tryck på Redigera foto Justera volym följt av Färgutsnitt.

2. Justera sedan skjutreglaget för färgutsnitt.

Porträttljus

Obs! Funktionerna för att lägga till och balansera ljus är endast tillgängliga på Pixel 6 och senare, inklusive Pixel Fold.

Du kan justera ljuset i foton på personer. Porträttljus är tillgängligt när ett foto visar små grupper av människor från midjan och upp.

1. Öppna Google Foto-appen Foto tryck på Redigera foto Justera volym följt av Verktyg följt av Porträttljus.
    • Gör fotot ljusare: Tryck på Lägg till ljus.
      • Flytta den vita ringen till det område där du vill ha mer ljus.
    • Minska eller öka ljusstyrkan manuellt eller automatiskt:
      • Flytta skjutreglaget om du vill ställa in ljusstyrkan själv.
      • Om du vill låta enheten ställa in ljusstyrkan trycker du på Automatisk.
    • Mjuka upp skuggor: Tryck på Balansera ljus.

Justera ljusstyrka eller skuggor

Obs! Den här funktionen är tillgänglig på Pixel 4 och senare, inklusive Pixel Fold.

Justera ljusstyrkan: Flytta skjutreglaget (till höger) som minskar eller ökar ljusstyrkan Ljusstyrka.

Justera skuggor: Flytta skjutreglaget (till höger) som minskar eller ökar skuggor Skuggor.

Använd det magiska suddgummit för att ta bort eller minimera störningsmoment
Obs! Den här funktionen är tillgänglig på Pixel 4a och senare modeller.
  1. Öppna fotot som du vill redigera i appen Foto.
  2. Tryck på Redigera följt av Verktyg följt av Magiskt suddgummi.
  3. Tryck på ett förslag. Du kan även använda cirkeln eller penseln för att ta bort fler störningsmoment från fotot.
    1. Om du vill att något ska smälta in i fotot trycker du på Kamouflage och använder penseln.
  4. Slutför genom att trycka på Klar.
Minska oönskade ljud med hjälp av det magiska suddgummit för ljud

Obs! Den här funktionen är endast tillgänglig på Pixel 8 och Pixel 8 Pro.

Du kan minska oönskade ljud från videor genom att använda det magiska suddgummit för ljud på Pixel-telefonen.

1. Öppna Google Foto-appen Foto.
  2. Tryck på videon du vill redigera.
  3. Längst ned trycker du på Redigera följt av Ljud följt av Magiskt suddgummi för ljud.
    • Om du vill att ljudet ska justeras automatiskt på telefonen trycker du på Automatisk.
    • Om du vill justera ljud manuellt trycker du på ett ljud och justerar reglaget.
  4. Tryck på Spara kopia nere till höger.
Ta foton i porträttläge
  1. Öppna Kamera-appen Google Kamera. Läs mer.
  2. Tryck på Porträtt följt av Ta foto Ta ett foto.
  3. Tryck på fotot nere till höger om du vill titta på den förbättrade versionen.

Tips!

• Om du vill lägga till en oskarp bakgrund när du har tagit ett foto trycker du på Redigera foto Justera volym följt av Verktyg följt av Oskärpa . Flytta sedan skjutreglaget för oskärpa.
  • På Pixel Tablet går det bara att använda porträttläget med den främre kameran.
Använd Bästa bilden för att förbättra gruppfoton

Obs! Den här funktionen är endast tillgänglig på Pixel 8 och Pixel 8 Pro.

När någon blinkar eller tittar bort i dina gruppfoton kombineras liknande foton till ett enda foto där alla ser bra ut. Du kan välja de ansiktsuttryck du gillar bäst för alla och skapa din egna bästa bild.

Så här redigerar du ett foto med Bästa bilden:

1. Öppna Google Foto-appen Foto.
  2. Öppna ett foto från en sekvens av liknande foton där en eller fler människor är med.
  3. Tryck på Redigera Justera volym längst ned följt av Verktyg följt av Bästa bilden.
  4. Tryck på en ansiktsbubbla för att välja ett annat uttryck.
  5. När du är nöjd trycker du på Klar.
Använd Magisk redigering för att göra om dina foton

Obs! Den här funktionen är endast tillgänglig på Pixel 8 och Pixel 8 Pro och för användare över 18 år. Den här funktionen är fortfarande experimentell och fungerar kanske inte alltid som förväntat.

Du kan flytta runt eller ta bort delar av ett foto och använda förinställningar med specialeffekter.

Så här använder du Magisk redigering:

1. Öppna Google Foto-appen Foto.
  2. Tryck på fotot som du vill redigera.
  3. Tryck på Redigera Justera volym följt av Magisk redigering Magic Editor.

Så här använder du förinställda effekter i Magisk redigering:

1. I läget för Magisk redigering trycker du på Förinställning Edit Fix Auto.
  2. Svep åt vänster för att bläddra igenom alternativen.
  3. Välj en förinställning.
  4. Tryck på bockmarkeringen.
  5. Upprepa steg 1–3 om du vill fortsätta redigera fotot.
  6. Tryck på Spara kopia när du är klar.

Tips! Alternativen för förinställningar beror på ditt foto. Alla alternativ är inte tillgängliga samtidigt.

Flytta, ta bort eller ändra storlek på en del av fotot i Magisk redigering:

1. I läget för Magisk redigering kan du trycka, rita en cirkel runt eller svepa för att välja en del av fotot.
    • Zooma in för ökad noggrannhet.
    • Flytta markeringen genom att trycka länge på den och dra den till önskad plats.
    • Om du vill ändra storleken på markeringen trycker du länge på den och nyper med två fingrar.
    • Om du vill ta bort ditt val trycker du på Radera.
  2. Tillämpa ändringen genom att trycka på bockmarkeringen Done.
  3. Upprepa steg 1–2 om du vill fortsätta redigera fotot.
  4. Tryck på Spara kopia när du är klar.

Tips! Det kan ta en stund att generera fotoalternativ i Magisk redigering.