Jos tarvitset tukea muun kuin Pixel-puhelimen kameran kanssa, siirry Google Kameran ohjekeskukseen

Kuvan tai videon muokkaaminen Pixel-puhelimella tai ‑tabletilla

Pixel-laitteella voit muokata kuvaa tai muuttaa sen tyyliä. Voit myös muokata vanhempia kuvia ja muilla laitteilla otettuja kuvia Google Kuvien tallennustilassa. Lue lisää Kamera-sovelluksen avaamisesta Pixel-puhelimella.

Edit your photos and videos

Kuvamuodon muuttaminen (RAW + JPEG)

Kamera tallentaa kuvatiedostot JPEG + RAW ‐muodossa, kun otat RAW/JPEG-vaihtoehdon käyttöön kameran asetuksista. Kuvan yläosassa näkyvä RAW-kuvake kertoo, onko kyseessä RAW- vai JPEG-kuva.

Näin otat RAW + JPEG ‐tiedostot käyttöön:

1. Avaa Kamera-sovellus Google Kamera.
  2. Valitse vasemmasta alareunasta Asetukset ja sitten Lisäasetukset.
  3. Valitse Yleiset asetukset ‑kohdasta Lisäasetukset.
  4. Laita RAW/JPEG-valitsin päälle.

Vinkki: Tätä vaihetta ei tarvita Pixel 8 Prolla.

Näin laitat RAW-asetuksen päälle:

1. Napauta kuvatilan vasemmasta alareunasta Asetukset .
  2. Laita RAW + JPEG päälle.

RAW-tiedoston etsiminen, katsominen ja muokkaaminen:

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat.
  2. Galleriaruudukossa RAW-merkki tarkoittaa, että RAW + JPEG ‐kuvaparit on otettu RAW-asetuksella.
  3. Avaa RAW-tiedosto napauttamalla.
    • Näet JPEG-kuvan, mutta voit katsoa RAW-kuvan napauttamalla toista ruutua.
  4. Jos haluat muokata RAW-tiedostoa, valitse Muokkaa.
    • Kun muokkaat RAW-tiedostoja haluamassasi kuvaeditorissa, voit valita RAW-oletuseditorin suoraan Google Kuvista.

Vinkki: Jos varmuuskopiointi on käytössä Google Kuvissa, RAW-kuvat varmuuskopioidaan automaattisesti.

Näin voit käyttää RAW-tiedostoja:

1. Ota kuva Yönäkymä- tai oletustilassa.
  2. Siirry aloitusnäytölle.
    • Eleillä navigointi: Pyyhkäise ylös näytön alareunasta.
    • Navigointi kahdella tai kolmella painikkeella: Valitse aloitusnäyttö.
  3. Avaa Google Kuvat.
  4. Valitse oikeasta alareunasta Kirjasto ja sitten RAW.
Kuvan suoristaminen, säätäminen tai rajaaminen

Kuvien suoristaminen ruudukon avulla

1. Avaa Kamera-sovellus Google Kamera.
  2. Valitse vasemmasta alareunasta Asetukset .
  3. Valitse Lisäasetukset ja sitten Ruudukkotyyppi.
  4. Valitse haluamasi ruudukko.

Kuvasuhteen muuttaminen

1. Avaa Kamera-sovellus Google Kamera.
  2. Valitse vasemmasta alareunasta Asetukset .
  3. Valitse kuvasuhdevaihtoehto:
    • Laaja kuvasuhde (16:9)
    • Koko kuva (4:3)

Kuvan rajaaminen

1. Avaa Kuvat-sovelluksessa kuva, jota haluat muokata.

2. Valitse Muokkaa kuvaa Säädä äänenvoimakkuutta ja sitten Rajaa .
  3. Valitse haluamasi koko muuttamalla kuvan rajoja.
Kuvan värin, valaistuksen tai sumennuksen muuttaminen
Kuvat-sovelluksesta:
  1. Etsi kuva, jota haluat muokata.
  2. Napauta Muokkaa Säädä äänenvoimakkuutta ja sitten Työkalut.
  3. Nyt voit säätää valon määrää, värejä tai sumennusta.

Kuvantarkennus

Tärkeää: Tämä ominaisuus on käytettävissä Pixel 7:llä ja uudemmilla malleilla, myös Pixel Foldilla.

Voit parantaa sumeita kuvia kuvantarkennuksella.

1. Avaa Kuvat-sovellus Kuvat.
  2. Valitse kuva, jota haluat muokata.
  3. Valitse Muokkaa kuvaa Säädä äänenvoimakkuutta ja sitten Työkalut ja sitten Poista sumennus.

Vinkki: Voit käyttää kuvantarkennusta uusille ja vanhoille kuville kuvakirjastossasi.

Pop

Tärkeää: Tämä ominaisuus on käytettävissä Pixel 4a 5G:llä ja uudemmilla malleilla.

1. Valitse Google Kuvat ‑sovelluksessa Kuvat Muokkaa kuvaa Säädä äänenvoimakkuutta ja sitten Työkalut ja sitten Korostus.

2. Siirrä sitten liukusäädintä.

Värikorostus

Tärkeää: Tämä ominaisuus on käytettävissä Pixel 4a:lla ja vanhemmilla malleilla.

1. Valitse Google Kuvat ‑sovelluksessa Kuvat Muokkaa kuvaa Säädä äänenvoimakkuutta ja sitten Värikorostus.

2. Siirrä sitten värikorostuksen liukusäädintä.

potrettivalo

Tärkeää: Valojen lisääminen ja valon tasapainotus ovat saatavilla vain Pixel 6:lla ja uudemmilla malleilla, myös Pixel Foldilla.

Voit säätää valaistusta ihmisistä otetuissa kuvissa. Potrettivalo on käytettävissä, kun kuvassa näkyy pieni joukko ihmisiä vyötäröstä ylöspäin.

1. Valitse Google Kuvat ‑sovelluksessa Kuvat Muokkaa kuvaa Säädä äänenvoimakkuuttaja sitten Työkalut ja sitten Potrettivalo.
    • Kuvan kirkkauden lisääminen: napauta Lisää valoa.
      • Siirrä valkoinen kehä kohtaan, jonka haluat valaista paremmin.
    • Lisää tai vähennä kirkkautta manuaalisesti tai automaattisesti:
      • Voit muuttaa kirkkaustasoa itse liukusäätimellä.
      • Voit antaa puhelimen säätää valaistuksen valitsemalla Automaattinen.
    • Varjojen pehmentäminen: valitse Tasapainota valoa.

Kirkkauden ja varjojen säätäminen

Tärkeää: Tämä ominaisuus on käytettävissä Pixel 4:llä ja uudemmilla malleilla, myös Pixel Foldilla.

Säädä kirkkautta: Lisää tai vähennä kirkkautta Kirkkaus oikealla olevalla liukusäätimellä.

Säädä varjostusta: Lisää tai vähennä varjostusta Varjostus oikealla olevalla liukusäätimellä.

Häiriötekijöiden poistaminen tai minimointi Magic Eraserilla
Tärkeää: Tämä ominaisuus on käytettävissä Pixel 4a:lla ja uudemmilla malleilla.
  1. Avaa Kuvat-sovelluksessa kuva, jota haluat muokata.
  2. Valitse Muokkaa ja sitten Työkalut ja sitten Magic Eraser.
  3. Napauta ehdotusta. Voit poistaa kuvasta enemmän häiriöitä ympyrällä tai siveltimellä.
    1. Jos haluat häivyttää kuvassa olevia asioita, valitse Naamioi ja käytä sivellintä.
  4. Lopeta valitsemalla Valmis.
Ei-toivottujen äänien vähentäminen Audio Magic Eraserilla

Tärkeää: Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Pixel 8:lla ja Pixel 8 Prolla.

Voit vähentää videoiden ei-toivottuja ääniä Pixel-puhelimen Audio Magic Eraserilla.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat.
  2. Valitse muokattava video.
  3. Valitse alareunasta Muokkaa ja sitten Audio ja sitten Audio Eraser.
    • Jos haluat puhelimen säätävän audiota automaattisesti puolestasi, valitse Automaattinen.
    • Jos haluat säätää ääniä manuaalisesti, napauta ääntä ja siirrä liukusäädintä.
  4. Napauta oikeasta alareunasta Tallenna.
Muotokuvatyylisten kuvien ottaminen
  1. Avaa Kamera-sovellus Google Kamera. Lue lisää.
  2. Valitse Muotokuva ja sitten Tallenna Ota valokuva.
    • Näet parannellun version napauttamalla kuvaa näytön oikeassa alareunassa.

Vinkki:

• Jos haluat lisätä sumennetun taustan kuvan ottamisen jälkeen, valitse Muokkaa kuvaa Säädä äänenvoimakkuutta ja sitten Työkalut ja sitten Sumennus . Siirrä sitten sumennuksen liukusäädintä.
  • Pixel Tablet tukee muotokuvatilaa vain etukameralla.
Ryhmäkuvien parantaminen Paras otos ‑ominaisuudella

Tärkeää: Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Pixel 8:lla ja Pixel 8 Prolla.

Jos joku räpäyttää silmiään tai katsoo poispäin ryhmäkuvassa, Paras otos ‑ominaisuus yhdistää samanlaiset kuvat yhdeksi kuvaksi, jossa kaikki näyttävät hyviltä. Voit valita kaikille parhaan ilmeen ja luoda oman Parhaan otoksen.

Kuvan muokkaaminen Paras otos ‐ominaisuudella:

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat.
  2. Avaa yksi keskenään samankaltaisista kuvista, joissa on enemmän kuin yksi henkilö.
  3. Valitse alareunasta Muokkaa Säädä äänenvoimakkuutta ja sitten Työkalut ja sitten Paras otos.
  4. Napauta kasvokuplaa, niin voit valita toisen ilmeen.
  5. Kun olet tyytyväinen, valitse Valmis.
Uudenlaisia kuvia Magic Editorilla

Tärkeää: Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Pixel 8:lla ja Pixel 8 Prolla. Sitä saavat käyttää vain yli 18-vuotiaat. Ominaisuus on vielä kokeellinen, eikä se välttämättä aina toimi odotetusti.

Voit siirtyä kuvassa tai poistaa sen osia ja käyttää erikoistehosteiden esiasetuksia.

Näin käytät Magic Editoria:

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat.
  2. Napauta kuvaa, jota haluat muokata.
  3. Valitse Muokkaa Säädä äänenvoimakkuutta ja sitten Magic Editor Magic Editor.

Esiasetustehosteiden käyttäminen Magic Editorissa:

1. Kun olet Magic Editor ‐tilassa, valitse Esiasetus Edit Fix Auto.
  2. Voit selata vaihtoehtoja pyyhkäisemällä vasemmalle.
  3. Valitse esiasetus.
  4. Napauta valintamerkkiä.
  5. Jos haluat jatkaa kuvan muokkaamista, toista vaiheet 1–3.
  6. Kun olet valmis, napauta Tallenna kopio.

Vinkki: Esiasetusvaihtoehdot riippuvat kuvasta. Kaikki vaihtoehdot eivät ole käytettävissä yhtä aikaa.

Kuvan osan siirtäminen, poistaminen tai sen koon muuttaminen Magic Editorissa:

1. Kun olet Magic Editor ‐tilassa, valitse kuvan osa napauttamalla sitä, piirtämällä ympyrä sen ympärille tai pyyhkäisemällä sitä.
    • Lähennä parantaaksesi tarkkuutta.
    • Voit siirtää valintaa painamalla sitä pitkään ja vetämällä sen haluamallesi alueelle.
    • Muuta valintasi kokoa painamalla sitä pitkään ja nipistämällä sitä kahdella sormella.
    • Poista valinta napauttamalla Poista.
  2. Ota muokkaus käyttöön napauttamalla valintamerkkiä Done.
  3. Jos haluat jatkaa kuvan muokkaamista, toista vaiheet 1–2.
  4. Kun olet valmis, napauta Tallenna kopio.

Vinkki: Magic Editorilla voi mennä hetki kuvavaihtoehtojen luomiseen.