Om du behöver hjälp med Kamera på en annan telefon än Pixel besöker du hjälpcentret för Kamera från Google.

Ta foton och välj de bästa med bildväljaren

Använd bildväljaren för att ta foton och spara bildrutor från rörelsefoton. Du kan även välja din favoritbild med bildväljaren. Läs mer om hur du öppnar kameraappen.

Använda rörelseläget för att ta ett foto med rörelsepanorering eller lång exponeringstid

Obs! Rörelsepanorering är inte tillgängligt på Pixel 7a eller Pixel Fold.
  1. Öppna Kamera-appen .
  2. Scrolla till Rörelse.
  3. Välj vilken effekt för oskärpa du vill använda:
    • Rörelsepanorering: Lägg till kreativa effekter med oskärpa i bakgrunden. Håll stilla eller följ motivet med kameran om du vill få kreativa effekter med oskärpa i bakgrunden. Tryck på Ta foto Ta ett foto när fotot är som du vill ha det.
    • Lång exponering: Lägg till kreativa effekter med oskärpa till ett motiv som rör sig. Håll stilla eller följ motivet med kameran för att lägga till kreativa effekter med oskärpa till motivet. Tryck på Ta foto Ta ett foto när fotot är som du vill ha det.
Tillgänglighet för rörelsepanorering eller lång exponering
Enhet Rörelsepanorering Lång exponering
Pixel 5a (5G) och tidigare Nej Nej
Pixel 6 Ja Ja
Pixel 6 Pro Ja Ja
Pixel 6a Nej Nej
Pixel 7 Ja Ja
Pixel 7 Pro Ja Ja
Pixel 7a Nej Ja
Pixel Fold Nej Ja
Tips för att ta ett foto med rörelsepanorering

Rörelsepanorering fungerar bäst när följande stämmer:

• Motivet är en person med ett synligt ansikte.
  • Motivet rör sig. I foton med orörliga eller mycket långsamma motiv kan effekten bli ingen eller liten.
  • Det finns ett tydligt huvudmotiv. Placera huvudmotivet i förgrunden och framför andra personer i fotot.
  • Motivet är en stor del av fotot och har varit i sökaren i mer än en sekund innan du trycker på Ta foto.
Tips för att ta foton med lång exponeringstid

Lång exponering fungerar bäst när du håller enheten stilla. Lång exponering börjar när du trycker på Ta foto.

Exponeringens längd anpassas efter rörelsen i bild och utifrån storleken och hastigheten på objektet i fokus.

Använda bildväljaren för att spara enskilda bilder från ett rörelsefoto eller en video

När du tar ett foto eller spelar in en kort video kan du få rekommendationer om bilder med högre kvalitet från fotot eller videon.

Obs! Dessa funktioner är endast tillgängliga på Pixel 3 eller senare, inklusive Pixel Fold.

Aktivera bildväljaren

1. Öppna Kamera-appen på enheten.
  2. Tryck på Inställningar nere till vänster.
  3. Ställ in bildväljaren på Automatisk Automatisk rörelse eller På Rörelse på.
Tip: To get help, activate Google Assistant on your Pixel 8 and Pixel 8 Pro and ask, "How do I take motion photos?" Learn more about Pixel support on Assistant.

Välja det bästa fotot

Ta rörelsefoton på ett rörligt motiv och välj sedan en favoritbild från rörelsefotot eller videon med hjälp av bildväljaren.
Tips! Rekommenderade bilder sparas med högre upplösning och i HDR.
Om du vill spara rörelsefotot som en video trycker du på Mer Mer och sedan Exportera och sedan Video och sedan Exportera.

Aktivera eller inaktivera Bekanta ansikten

Du kan få kameran i Pixel 4 eller senare, inklusive Fold, att identifiera bättre foton av de ansikten du fotograferar eller spelar in mest och rekommendera dessa bilder.

När kameran hittar och rekommenderar andra bilder i foton och korta videor identifieras bilder där ansikten som du ofta fotograferar eller spelar in finns med. Kameran rekommenderar sedan bättre foton av de ansiktena.

När du aktiverar Bekanta ansikten sparar kameran data om de ansikten du fotograferar eller spelar in. All ansiktsdata sparas på enheten och skickas inte till Google. Din data raderas om du inaktiverar Bekanta ansikten.

Så här aktiverar du Bekanta ansikten:

1. Öppna Kamera-appen Google Kamera.
  2. Tryck på Inställningar nere till vänster följt av Fler inställningar.
  3. Tryck på Bekanta ansikten.
  4. Aktivera Bekanta ansikten.

Tips! På Pixel 6 och senare, inklusive Pixel Fold, kan Bekanta ansikten även förbättra kamerans återgivning av hudtoner.