Om du behöver hjälp med Kamera på en annan telefon än Pixel besöker du hjälpcentret för Kamera från Google.

Komma igång med foton på en Pixel-telefon eller -surfplatta

Du kan ta ett foto med kameran på telefonen på olika sätt. I den här artikeln kan du läsa om hur du tar foton och hittar resurser om avancerade fotoalternativ.

Obs!

Ta ett foto

1. Öppna Kamera-appen Google Kamera.
  2. Rikta kameran och vänta på att skärpan ställs in.
  3. Tryck på Ta foto Ta ett foto.

Zooma

Nyp ihop eller dra isär två fingrar på skärmen, tryck snabbt två gånger eller använd skjutreglaget längst ned.
    Tips! Om du tar ett foto på ett motiv långt borta kan du zooma in på föremålet för att få med så många detaljer som möjligt.

Välja hur du tar ett foto

Med handen
  1. Öppna Kamera-appen Google Kamera.
  2. Rikta kameran och vänta på att skärpan ställs in och ljus tas in.
  3. Tryck på Ta foto Ta ett foto.
Med rösten
  1. Säg ”Hey Google, ta en bild” eller ”Hey Google, ta en selfie”.
    Valfritt: Du kan be att kameran väntar med att ta fotot i 3–30 sekunder. Till exempel ”Hey Google, ta en bild om 12 sekunder”.
  2. Kameraappen öppnas och tar ett foto.
Med Wear OS
  1. Konfigurera klockan med telefonen. Läs mer om hur du konfigurerar klockan.
  2. Öppna Kamera-appen Google Kamera.
  3. Svep uppåt från skärmens nederkant på klockan tills fjärrkontrollskortet visas.
  4. Ta ett foto genom att trycka på slutarknappen på klockan.
    • Klockan vibrerar och blinkar.
    • En miniatyr av fotot visas på klockan.

Tips! Du kan få mer information om eller vidta åtgärder utifrån fotona. Läs mer om hur du använder Google Lens.

Ta avancerade foton

Om du vill ta avancerade foton följer du stegen i följande artiklar: