Als je support voor Camera nodig hebt op een niet-Pixel-telefoon, ga je naar het Helpcentrum van Google Camera.

Aan de slag met foto's op je Pixel-telefoon of -tablet

Je kunt op verschillende manieren een foto maken met de camera van je telefoon. In dit artikel staat hoe je foto's maakt en bronnen vindt over geavanceerde foto-opties.

Belangrijk:

Foto maken

1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Richt je camera en wacht totdat deze automatisch is scherpgesteld.
  3. Tik op Opnemen Foto maken.

Zoomen

Knijp om in en uit te zoomen op je scherm, dubbeltik op het scherm of gebruik de schuifregelaar onderaan.
    Tip: Als je een foto van veraf maakt, zoom je eerst in op je onderwerp om zo veel mogelijk details vast te leggen.

Kiezen hoe je een foto wilt maken

Met je hand
  1. Open de Camera-app Google Camera.
  2. Richt je camera en wacht totdat de scherpstelling en belichting zijn afgerond.
  3. Tik op Vastleggen Foto maken.
Met je stem
  1. Zeg 'Hey Google, maak een foto', of 'Hey Google, maak een selfie'.
    Optioneel: Je kunt de camera vragen 3 tot 30 seconden te wachten voordat de foto wordt gemaakt. Bijvoorbeeld 'Hey Google, maak over 12 seconden een foto'.
  2. De Camera-app wordt geopend en er wordt een foto gemaakt.
Met Wear OS
  1. Stel je smartwatch in met je telefoon. Meer informatie over hoe je je smartwatch instelt
  2. Open de Camera-app Google Camera.
  3. Swipe op je smartwatch omhoog vanaf de onderkant van het scherm totdat je de kaart Afstandsbediening ziet.
  4. Als je een foto wilt maken, tik je op de sluiterknop van je smartwatch.
    • Je smartwatch trilt en knippert.
    • Je krijgt een thumbnail van de foto op je smartwatch.

Tip: Je kunt meer informatie opvragen of actie ondernemen op basis van je foto's. Meer informatie over hoe je Google Lens gebruikt

Geavanceerde foto's maken

Volg de stappen in deze artikelen om geavanceerde foto's te maken: