Jos tarvitset tukea muun kuin Pixel-puhelimen kameran kanssa, siirry Google Kameran ohjekeskukseen

Arkaluontoisten kuvien ja videoiden piilottaminen

Voit tallentaa arkaluontoiset kuvat ja videot Google Kuvien kansioon, joka on suojattu laitteesi näytön lukituksella. Lukitun kansion kohteet eivät näy Kuvat-ruudukossa, muistoissa, hakutoiminnossa tai albumeissa, eivätkä ne ole laitteesi muiden sovellusten saatavilla, joilla on kuvien ja videoiden käyttöoikeudet.

Lukittu kansio suojataan Google Kuvien tavallisilla salauskäytännöillä. Lue lisää, miten Google Kuvat pitää datasi yksityisenä ja suojattuna.

Tärkeää:

• Lukittu kansio on käytettävissä vain laitteilla, joiden käyttöjärjestelmä on Android 6 tai uudempi.
  • Käyttäjät, jotka voivat avata laitteen näytön lukituksen, voivat avata myös lukitun kansion.

Lukitun kansion määrittäminen

Tärkeää: Kun olet siirtämässä kuvia ja videoita lukittuun kansioon ensimmäistä kertaa, sinua pyydetään määrittämään kansio.
  1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat.
  2. Avaa Kirjasto ja sitten Apuohjelmat ja sitten Lukittu kansio .
  3. Valitse Ota lukittu kansio käyttöön.
    • Tässä vaiheessa voit myös halutessasi laittaa lukitun kansion varmuuskopioinnin päälle.
  4. Avaa laitteen näytön lukitus ohjeiden mukaan. Jos kansio on tyhjä, näytöllä lukee "Ei vielä mitään".

Lukitun kansion varmuuskopiointi

Voit laittaa lukitun kansion automaattisen varmuuskopioinnin päälle.

Kun lukitun kansion varmuuskopiointi on päällä, lukitun kansion sisältö on käytettävissä muillakin laitteilla, kun olet kirjautunut sisään Google-tilille.

Tärkeää:

• Jos haluat varmuuskopioida lukitun kansion automaattisesti, sinun on ensin laitettava varmuuskopiointi päälle muille kuville ja videoille.
  • Voit halutessasi pitää lukitun kansion varmuuskopioinnin pois päältä ja varmuuskopioida sen sisältämät kohteet manuaalisesti.
  • Lukitussa kansiossa oleva sisältö, jota et varmuuskopioi, tallennetaan vain kyseiselle laitteelle. Et näe näitä kohteita lukitussa kansiossa, kun kirjaudut tilillesi muilla laitteilla. Menetät varmuuskopioimattomat lukitun kansion kohteet, jos
    • poistat Kuvat-sovelluksen
    • tyhjennät Kuvat-sovelluksen datan
    • laite on vahingoittunut tai hävinnyt.

Lukitun kansion varmuuskopioinnin laittaminen päälle ja pois päältä

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilille.
  3. Napauta yläreunasta profiilikuvaa tai nimikirjainta.
  4. Napauta Kuvien asetukset Asetukset ja sitten Varmuuskopiointi ja sitten Lukitun kansion varmuuskopiointi.
  5. Avaa lukittu kansio.
  6. Avaa laitteen näytön lukitus pyydettäessä.
  7. Laita Lukitun kansion varmuuskopiointi päälle tai pois päältä.

Vinkki: Lue lisää varmuuskopioinnin eduista.

Lukitun kansion manuaalinen varmuuskopiointi

Voit halutessasi varmuuskopioida lukitun kansion kuvia ja videoita yksitellen.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kirjaudu Google-tilille.
  3. Avaa Kirjasto ja sitten Apusovellukset ja sitten Lukittu kansio .
  4. Avaa laitteen näytön lukitus pyydettäessä.
  5. Valitse varmuuskopioitavat kuvat ja videot painamalla pitkään.
  6. Valitse alareunasta Varmuuskopioi .

Tallentaminen suoraan lukittuun kansioon Pixel-puhelimen kamerasta

Tärkeää: Tämä ominaisuus toimii vain Pixel 3:ssa ja sitä uudemmissa laitteissa.
  1. Avaa kamerasovellus Pixel-puhelimella.
  2. Valitse alareunasta Galleria.
  3. Kosketa pitkään gallerian viimeistä kuvaa.
  4. Jos haluat tallentaa kuvan, valitse Kuvagalleria tai Lukittu kansio .
  5. Ota kuva. Kuvat, jotka otat Lukittu kansio ‑toiminnon ollessa päällä, tallentuvat automaattisesti lukittuun kansioon.

Pixel 7 ja uudemmat (myös Pixel Fold):

1. Paina pitkään laukaisimen Suljin vieressä olevaa ympyrää, jossa näkyy viimeksi ottamasi kuva.
  2. Valitse ponnahdusikkunasta Lukittu kansio.

Kuvien ja videoiden siirtäminen lukittuun kansioon

Tärkeää:

• Näiden kohteiden varmuuskopiot poistetaan Google Kuvista, jos lukitun kansion varmuuskopiointi ei ole päällä.
  • Kun siirrät kuvia ja videoita lukittuun kansioon, niihin liittyvät kohteet eivät siirry. Tämä koskee kopioita, muokattuja versioita sekä muiden tallentamia kuvia ja videoita.
  1. Valitse Kuvat-sovelluksesta Kuvat.
  2. Valitse kuvat ja videot, jotka haluat siirtää lukittuun kansioon.
  3. Napauta ylhäältä Lisää Lisää ja sitten Siirrä lukittuun kansioon.
  4. Napauta Siirrä.
Vinkki: Jos haluat siirtää kuvia ja videoita roskakorista lukittuun kansioon, palauta sisältö ensin roskakorista.

Lisätietoja lukitusta kansiosta

Mitä eroa on lukitulla kansiolla ja arkistolla?

Lukittu kansio pitää kohteet piilotettuina ja suojattuina laitteen näytön lukituksen tai Google-tilin salasanan avulla. Arkistoidut kohteet ovat edelleen käytettävissä.

Lukittujen kansioiden kohteet eivät näy, kun teet hakuja Google Kuvissa. Arkistoidut kohteet näkyvät hakujen yhteydessä.

Mitä lukitussa kansiossa olevilla kohteilla voi tehdä?

Voit

• siirtää ne pois lukitusta kansiosta
  • poistaa ne pysyvästi
  • käyttää niitä lukitusta kansiosta lukituksen avaamisen jälkeen.

Mitä lukitun kansion kohteilla ei voi tehdä?

Jos haluat estää arkaluontoisten kuvien ja videoiden näkymisen vahingossa, et voi tehdä seuraavia toimintoja lukitun kansion sisällölle:

• Et voi lisätä kohteita albumiin tai valokuvakirjaan.
  • Et voi muokata kohteita tai palauttaa muutoksia, jotka on tehty ennen kohteen siirtämistä lukittuun kansioon.
  • Et voi jakaa kohteita Google Kuvissa tai muissa sovelluksissa, kuten Instagramissa tai Facebookissa.
  • Et voi siirtää kohteita roskakoriin.
  • Et voi katsella kuvia tai videoita, joita laitteesi ei pysty näyttämään alkuperäisessä muodossa tai alkuperäisellä resoluutiolla.

Tärkeää:

• Jos varmuuskopiointi ei ole päällä, laitteelle paikallisesti tallennettuja lukittujen kansioiden kohteita ei siirretä USB–USB-laitesiirroilla tai Cloud-datansiirroilla.
  • Jos varmuuskopiointi ei ole päällä, lukittujen kansioiden kohteet poistetaan, jos
    • palautat laitteen tehdasasetukset
    • tyhjennät sovellusdatan
    • poistat Kuvat-sovelluksen.
  • Jos haluat säilyttää lukitun kansion kohteet, laita lukitun kansion varmuuskopiointi päälle tai varmuuskopioi lukitun kansion kohteet yksitellen.
Miten lukitun kansion kohteet huomioidaan tallennuskiintiössä?
Varmuuskopioidut lukitun kansion kohteet eivät vaikuta tallennuskiintiöön. Lue lisää tallennustilasta.
Missä lukitun kansion kohteet näkyvät?

Näin löydät lukittuun kansioon siirretyt kohteet:

• Tietokoneella: Klikkaa Lukittu kansio.
  • Mobiililaitteella: Valitse Kirjasto ja sitten Apusovellukset ja sitten Lukittu kansio .

Missä lukitun kansion kohteet eivät näy?

Jotta lukitun kansion arkaluontoiset kuvat ja videot pysyvät yksityisinä,

• ne eivät näy hakutuloksissa, albumeissa, jaetuissa kohteissa tai uusissa muistoissa
  • ne poistetaan nykyisistä muistoista ja tulostetilausten luonnoksista
  • niitä ei voi jakaa kolmannen osapuolen sovelluksissa.

Tärkeää: Arkaluontoisia kuvia ja videoita ei näytetä Google Smart Display ‑laitteilla, kuten Nest Hubissa tai Chromecastin kautta. Kohteiden poistuminen näkyvistä saattaa kuitenkin kestää enimmillään tunnin.

Miksi lukittujen kansioiden kohteita voi näkyä muualla Kuvissa kopioina?
Kun siirrät kuvan tai videon lukittuun kansioon, vain alkuperäinen kohde siirretään Google Kuvien sijainnista. Kun kohde on siirretty lukittuun kansioon, kaikki sen uudet kopiot tai aiemmin luodut tai muokatut kopiot (mukaan lukien roskakorin sisältö) pysyvät tallennuspaikoillaan, jos et siirrä tai poista myös niitä.
Miksi kohde voi näkyä edelleen henkilölle, jolle olen sen aiemmin jakanut?
Jos jaat kuvan toiselle käyttäjälle ja se tallennetaan automaattisesti tai käyttäjä tallentaa sen erikseen, mitkään jaetun kuvan muokkaukset eivät vaikuta toisella käyttäjällä olevaan kopioon kuvasta. Tämä koskee kaikkia kuvaan tehtyjä muutoksia, kuvan poistamista tai sen siirtämistä lukittuun kansioon.
Lue lisää lukitun kansion ehdoista
Lukittu kansio ei ole tällä hetkellä käytettävissä täysin hallinnoiduilla laitteilla ja tietyntyyppisillä tileillä. Kysy lisätietoja laitteesi tai tilisi järjestelmänvalvojalta.