Hvis du har brug for hjælp med et kamera på en anden enhed end en Pixel-telefon, kan du gå til Hjælp til Kamera fra Google

Skjul dine følsomme billeder og videoer

Du kan gemme følsomme billeder og videoer i en mappe, der er beskyttet af enhedens skærmlås, i Google Fotos-appen. Elementer i Låst mappe vises ikke i Fotos-gitteret, minder, søgning eller album, og de er ikke tilgængelige for andre apps på din enhed, der kan tilgå dine billeder og videoer.

Låst mappe er beskyttet af Google Fotos-standardkrypteringsmetoder. Få flere oplysninger om, hvordan Google Fotos beskytter dine data og holder dem private.

Vigtigt!

• Låst mappe er kun tilgængelig på enheder med Android-version 6 eller nyere.
  • Brugere, der kender enhedens skærmlås, kan låse Låst mappe op.

Konfigurer Låst mappe

Vigtigt! Første gang du prøver at flytte billeder og videoer til Låst mappe, bliver du bedt om at konfigurere det.
  1. Åbn appen Google Fotos Fotos.
  2. Gå til Samling efterfulgt af Værktøjer efterfulgt af Låst mappe .
  3. Tryk på Konfigurer Låst mappe.
    • Her kan du også vælge at aktivere sikkerhedskopiering for Låst mappe.
  4. Følg vejledningen på skærmen for at låse din enhed op. Hvis din mappe er tom, kan du se "Der er ikke noget indhold endnu".

Sikkerhedskopiér din låste mappe

Du kan aktivere automatisk sikkerhedskopiering af din låste mappe.

Når du aktiverer sikkerhedskopiering af Låst mappe, kan du få adgang til din låste mappe fra andre enheder, når du er logget ind med din Google-konto.

Vigtigt!

• Hvis du automatisk vil sikkerhedskopiere din låste mappe for resten af dine billeder og videoer, skal du først aktivere sikkerhedskopiering.
  • Du kan lade sikkerhedskopiering til Låst mappe forblive deaktiveret, men stadig sikkerhedskopiere elementer manuelt i Låst mappe.
  • Elementer i Låst mappe, som du ikke sikkerhedskopierer, gemmes kun på den pågældende enhed. Du kan ikke se disse elementer fra andre enheder, du er logget ind på, med Låst mappe. Du mister elementer i Låst mappe, som du ikke har sikkerhedskopieret, hvis:
    • Du afinstallerer Fotos-appen
    • Du rydder dine Fotos-appdata
    • Din enhed er beskadiget eller blevet væk

Aktivér eller deaktiver sikkerhedskopiering for Låst mappe

1. Åbn appen Google Fotos Fotos på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Log ind på din Google-konto.
  3. Tryk på dit profilbillede eller forbogstav øverst på skærmen.
  4. Tryk på Indstillinger for Fotos Indstillinger efterfulgt af Sikkerhedskopiering efterfulgt af Sikkerhedskopiér Låst Mappe.
  5. Åbn Låst mappe.
  6. Brug skærmlåsen på din enhed, når du bliver bedt om det.
  7. Aktivér eller deaktiver Sikkerhedskopiér Låst mappe.

Tip! Få flere oplysninger om fordelene ved sikkerhedskopiering.

Sikkerhedskopiér din låste mappe manuelt

Du kan vælge at sikkerhedskopiere individuelle billeder og videoer manuelt i Låst mappe.

1. Åbn appen Google Fotos Fotos på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Log ind på din Google-konto.
  3. Gå til Samling efterfulgt af Værktøjer efterfulgt af Låst mappe .
  4. Brug skærmlåsen på din enhed, når du bliver bedt om det.
  5. Vælg med et langt tryk de billeder eller videoer, du vil sikkerhedskopiere.
  6. Vælg Sikkerhedskopiér forneden.

Gem direkte fra Pixel-kamera til Låst mappe

Vigtigt! Denne funktion fungerer kun på Pixel 3-enheder og nyere.
  1. Åbn Pixel-kameraappen.
  2. Tryk på Gallery forneden.
  3. Hold fingeren på det sidste billede i Gallery.
  4. Hvis du vil gemme dit billede, skal du vælge Billedgalleri eller Låst mappe .
  5. Tag et billede. Billeder, du tager med Låst mappe aktiveret, gemmes automatisk i Låst mappe.

På Pixel 7 og nyere, bl.a. Pixel Fold:

1. Ud for lukkerknappen Lukker skal du holde fingeren på cirklen, der viser det seneste billede, du har taget.
  2. Tryk på Låst mappe i pop op-vinduet.

Flyt billeder eller videoer til Låst mappe

Vigtigt!

• Sikkerhedskopier i Google Fotos af disse elementer slettes, hvis sikkerhedskopiering for Låst mappe ikke er slået til.
  • Når du flytter billeder og videoer til Låst mappe, flyttes relaterede elementer ikke. Dette omfatter kopier, redigerede versioner samt delte billeder og videoer, der er gemt af andre.
  1. Tryk på Billeder i Fotos-appen.
  2. Vælg de billeder og videoer, du vil have låst i Låst mappe.
  3. Foroven skal du trykke på Mere Mere efterfulgt af Flyt til låst mappe.
  4. Tryk på Flyt.
Tip! Hvis du vil flytte billeder og videoer fra papirkurven til Låst mappe, skal du først gendanne indholdet fra papirkurven.

Få flere oplysninger om Låst mappe

Forskellen på Låst mappe og Arkiv

Elementerne i Låst mappe forbliver skjult og beskyttet af skærmlåsen på din enhed eller adgangskoden til din Google-konto. Du kan stadig få adgang til arkiverede elementer.

Elementer i Låst mappe vises ikke, når du søger i Google Fotos, mens arkiverede elementer vises.

Hvad kan du gøre med elementer i din låste mappe?

Du kan:

• Flytte dem ud af Låst mappe
  • Slette dem permanent
  • Finde dem i Låst mappe efter oplåsning

Hvad du ikke kan gøre med elementer i Låst mappe

For at undgå utilsigtet eksponering af dine følsomme billeder og videoer kan du ikke gøre følgende med dit indhold i Låst mappe:

• Føje elementer til et album eller en fotobog
  • Redigere elementer eller fortryde ændringer, der blev foretaget, inden et element blev flyttet til Låst mappe
  • Dele elementer i Google Fotos eller med andre apps som f.eks. Instagram eller Facebook
  • Flytte elementer til papirkurven
  • Se billeder eller videoer, som din enhed ikke kan vise i originalt format eller med den oprindelige opløsning

Vigtigt!

• Hvis sikkerhedskopiering er deaktiveret, overføres elementer fra Låst mappe, som er gemt lokalt på din enhed, ikke via USB til USB-enhedsoverførsler eller Cloud-dataoverførsler.
  • Hvis sikkerhedskopiering er deaktiveret, slettes elementer i Låst mappe, hvis du:
    • Gendanner fabriksindstillingerne på enheden
    • Rydder appdata
    • Sletter Fotos-appen
  • Hvis du vil beholde dine elementer i Låst mappe, skal du aktivere sikkerhedskopiering i Låst mappe eller sikkerhedskopiere elementer individuelt i Låst mappe.
Sådan tæller elementer i Låst mappe med i din kvote for lagerplads
Elementer i Låst mappe, der er sikkerhedskopieret, tæller med i din kvote for lagerplads. Få flere oplysninger om, hvordan lagerplads fungerer.
Her kan du få adgang til elementer i Låst mappe

Sådan finder du elementer, som du har flyttet til Låst mappe:

• På din computer: Klik på Låst mappe.
  • På din mobilenhed: Gå til Samling efterfulgt af Værktøjer efterfulgt af Låst mappe .

Hvor du ikke kan få adgang til elementer i Låst mappe

Hvis du vil holde dine følsomme billeder og videoer private, bliver elementer i Låst mappe:

• Ikke vist i søgeresultater, album, delte elementer eller eventuelle nye minder.
  • Fjernet fra eksisterende minder og udkast til ordrer på fototryk.
  • Ikke tilgængelige til deling via tredjepartsapps.

Vigtigt! Dine følsomme billeder og videoer vises ikke på Google-smartskærme som f.eks. Nest Hub eller via Chromecast, selvom det kan tage op til en time, før elementerne forsvinder.

Derfor kan du muligvis finde kopier af elementer i Låst mappe andre steder i Fotos
Når du flytter et billede eller en video til Låst mappe, er det kun det oprindelige element, der flyttes fra det sted, hvor det vises i Google Fotos. Når et element er flyttet til Låst mappe, forbliver nye kopier eller kopier, som du har oprettet eller redigeret tidligere, hvor de er gemt, herunder elementer i papirkurven, medmindre du også flytter eller sletter dem.
Årsager til, at den person, du deler med, muligvis stadig har adgang
Hvis et delt billede gemmes automatisk eller af den bruger, du har delt det med, gælder alt, hvad du foretager dig på din version af det delte billede, ikke for den kopi, der er gemt af den anden bruger. Dette omfatter eventuelle ændringer, sletninger eller overførsler til din låste mappe.
Få flere oplysninger om din kvalificering til Låst mappe
Låst mappe er i øjeblikket ikke tilgængeligt på komplet administrerede enheder og for visse kontotyper. Kontakt administratoren af din enhed eller konto for at få flere oplysninger.