Si necessites assistència per a l'aplicació Càmera en un telèfon que no sigui Pixel, visita el Centre d'ajuda de Càmera de Google.

Amagar les fotos i els vídeos sensibles

A l'aplicació Google Fotos, pots desar fotos i vídeos sensibles en una carpeta protegida amb el bloqueig de pantalla del dispositiu. Els elements de Carpeta bloquejada no es mostraran a la quadrícula, als records, a la cerca ni als àlbums de Fotos, i tampoc no estaran disponibles per a altres aplicacions del dispositiu que tenen accés a les teves fotos i als teus vídeos.

La funció Carpeta bloquejada està protegida per les pràctiques d'encriptació estàndard de Google Fotos. Obtén informació sobre com Google Fotos manté la privadesa i la seguretat de les teves dades.

Important:

• La funció Carpeta bloquejada només està disponible als dispositius amb Android 6 i versions posteriors.
  • Les persones que tenen accés al bloqueig de pantalla del dispositiu poden desbloquejar Carpeta bloquejada.

Configurar Carpeta bloquejada

Important: la primera vegada que provis de moure les fotos i els vídeos a Carpeta bloquejada, se't demanarà que la configuris.
  1. Obre l'aplicació Google Fotos Fotos.
  2. Ves a Biblioteca i, a continuació, Utilitats i, a continuació, Carpeta bloquejada .
  3. Toca Configura Carpeta bloquejada.
    • En aquest punt també pots activar la còpia de seguretat de la carpeta bloquejada.
  4. Segueix les instruccions en pantalla per desbloquejar el dispositiu. Si la carpeta és buida, veuràs "Encara no hi ha res aquí".

Crear una còpia de seguretat de la carpeta bloquejada

Pots activar la còpia de seguretat automàtica de la carpeta bloquejada.

Quan actives la còpia de seguretat de la carpeta bloquejada, pots accedir a la carpeta bloquejada des d'altres dispositius quan tens la sessió iniciada amb el teu Compte de Google.

Important:

• Per crear automàticament una còpia de seguretat de la carpeta bloquejada per a la resta de fotos i vídeos, primer has d'activar la còpia de seguretat.
  • Encara que mantinguis desactivada la còpia de seguretat de la carpeta bloquejada, pots continuar creant manualment còpies de seguretat d'elements de la carpeta bloquejada.
  • Els elements de la carpeta bloquejada dels quals no creïs una còpia de seguretat només s'emmagatzemaran en aquest dispositiu. No els podràs veure des d'altres dispositius en què tinguis la sessió iniciada amb Carpeta bloquejada. Perdràs els elements de la carpeta bloquejada dels quals no hagis creat una còpia de seguretat si:
    • Desinstal·les l'aplicació Fotos.
    • Esborres les dades de l'aplicació Fotos.
    • El dispositiu es malmet o es perd.

Activar i desactivar la còpia de seguretat de la carpeta bloquejada

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obre l'aplicació Google Fotos Fotos.
  2. Inicia la sessió al teu Compte de Google.
  3. A la part superior, toca la teva foto o inicial de perfil.
  4. Toca Configuració de Fotos Configuració i, a continuació, Còpia de seguretat i, a continuació, Crea una còpia de seguretat de Carpeta bloquejada.
  5. Obre Carpeta bloquejada.
  6. Utilitza el bloqueig de pantalla del dispositiu quan se't demani.
  7. Activa o desactiva l'opció Crea una còpia de seguretat de Carpeta bloquejada.

Consell: obtén informació sobre els avantatges de la còpia de seguretat.

Crear manualment una còpia de seguretat de la carpeta bloquejada

Pots crear manualment còpies de seguretat de fotos i vídeos concrets que hi hagi a la carpeta bloquejada.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obre l'aplicació Google Fotos Fotos.
  2. Inicia la sessió al teu Compte de Google.
  3. Ves a Biblioteca i, a continuació, Utilitats i, a continuació, Carpeta bloquejada .
  4. Utilitza el bloqueig de pantalla del dispositiu quan se't demani.
  5. Selecciona les fotos o els vídeos dels quals vols crear una còpia de seguretat. Per fer-ho, mantén-los premuts.
  6. A la part inferior, selecciona Còpia de seguretat .

Desar directament des de la càmera de Pixel a Carpeta bloquejada

Important: aquesta funció només està disponible en dispositius Pixel 3 i en models posteriors.
  1. Obre l'aplicació Càmera Pixel.
  2. A la part inferior, toca Galeria.
  3. Mantén premuda la darrera imatge de la galeria.
  4. Per desar la imatge, selecciona Galeria de fotos o Carpeta bloquejada .
  5. Fes una foto. Les fotos que facis amb la funció Carpeta bloquejada activada es desaran automàticament a Carpeta bloquejada.

En dispositius Pixel 7 i models posteriors, inclòs Pixel Fold:

1. Al costat d'Obturador Obturador, mantén premut el cercle en què es mostra la darrera foto que has fet.
  2. A la finestra emergent, toca Carpeta bloquejada.

Moure fotos o vídeos a Carpeta bloquejada

Important:

• Les còpies de seguretat de Google Fotos d'aquests elements se suprimiran si la còpia de seguretat de la carpeta bloquejada no està activada.
  • En moure fotos i vídeos a la carpeta bloquejada, els elements relacionats no es mouen. Això inclou les còpies, les versions editades i les fotos i els vídeos compartits que altres persones hagin desat.
  1. A l'aplicació Fotos, toca Fotos.
  2. Selecciona les fotos i els vídeos que vulguis a Carpeta bloquejada.
  3. A la part superior, toca Més Més i, a continuació, Mou a Carpeta bloquejada.
  4. Toca Mou.
Consell: per moure fotos i vídeos de la paperera a Carpeta bloquejada, primer has de restaurar-ne el contingut.

Més informació sobre Carpeta bloquejada

La diferència entre Carpeta bloquejada i Arxiu

La funció Carpeta bloquejada manté els elements amagats i protegits mitjançant el bloqueig de pantalla del dispositiu o la contrasenya del Compte de Google. Als elements arxivats s'hi pot continuar accedint.

Els elements de la carpeta bloquejada no es mostren quan fas una cerca a Google Fotos, mentre que els elements arxivats sí.

Què es pot fer amb els elements de la carpeta bloquejada

Pots fer el següent:

• Treure'ls de la carpeta bloquejada.
  • Suprimir-los permanentment.
  • Trobar-los a la carpeta bloquejada després de desbloquejar-la.

Què no es pot fer amb els elements de la carpeta bloquejada

Per evitar que els teus vídeos i les teves fotos sensibles es mostrin sense voler, no pots fer el següent amb el contingut de la carpeta bloquejada:

• Afegir elements a un àlbum o llibre de fotos.
  • Editar elements o desfer els canvis que s'hi han fet abans d'haver-los mogut a la carpeta bloquejada.
  • Compartir elements a Google Fotos o amb altres aplicacions, com ara Instagram o Facebook.
  • Moure elements a la paperera.
  • Veure fotos o vídeos que el dispositiu no pot mostrar en el format o la resolució originals.

Important:

• Si la còpia de seguretat està desactivada, els elements de Carpeta bloquejada que s'hagin desat localment al dispositiu no es mouran a les transferències de dispositiu mitjançant USB ni a les transferències de dades a través del núvol.
  • En cas que la còpia de seguretat estigui desactivada, els elements de Carpeta bloquejada se suprimiran si:
    • Restableixes les dades de fàbrica del dispositiu.
    • Esborres les dades de les aplicacions.
    • Suprimeixes l'aplicació Fotos.
  • Per conservar els elements de la carpeta bloquejada, activa la còpia de seguretat de Carpeta bloquejada o crea una còpia de seguretat individual dels elements que hi tinguis.
Com es comptabilitzen els elements de la carpeta bloquejada com a quota d'emmagatzematge
Els elements de la carpeta bloquejada dels quals s'ha creat una còpia de seguretat sí que es comptabilitzen com a quota d'emmagatzematge. Obtén més informació sobre com funciona l'emmagatzematge.
On es pot accedir als elements de la carpeta bloquejada

Per cercar elements que has mogut a Carpeta bloquejada:

• A l'ordinador: fes clic a Carpeta bloquejada.
  • Al dispositiu mòbil: ves a Biblioteca i, a continuació, Utilitats i, a continuació, Carpeta bloquejada .

On no es pot accedir als elements de Carpeta bloquejada

Per mantenir la privadesa de les teves fotos i dels teus vídeos sensibles, els elements que es desen a la carpeta bloquejada:

• No apareixeran als resultats de la cerca, als àlbums, als elements compartits ni als records nous.
  • Se suprimeixen dels records i dels esborranys de comandes d'impressió.
  • No es poden compartir a través d'aplicacions de tercers.

Important: les fotos i els vídeos sensibles no es mostraran a les pantalles intel·ligents de Google, com ara Nest Hub o Chromecast, tot i que els elements poden tardar fins a una hora a desaparèixer.

Per què és possible que hi hagi còpies d'elements de la carpeta bloquejada en altres àrees de Fotos
En moure una foto o un vídeo a la carpeta bloquejada, només es mou l'element original des del lloc on apareix a Google Fotos. Després de moure un element a la carpeta bloquejada, les còpies noves que se'n facin o les còpies que tu hagis creat o editat anteriorment es conservaran allà on s'hagin emmagatzemat, inclosos els elements que hi hagi a la paperera, tret que també les moguis o les suprimeixis.
Per què és possible que un destinatari que comparteix elements continuï tenint-hi accés
Si una foto compartida es desa automàticament o la desa l'usuari amb qui l'has compartit, res del que facis a la teva versió de la foto compartida no s'aplicarà a la còpia que l'altre usuari tingui desada. Això inclou tots els canvis, supressions o transferències a la teva carpeta bloquejada.
Informació sobre la idoneïtat per utilitzar Carpeta bloquejada
Actualment, la funció Carpeta bloquejada no està disponible en dispositius totalment gestionats o per a determinats tipus de comptes. Contacta amb l'administrador del teu dispositiu o del teu compte per obtenir més informació.