Om du behöver hjälp med Kamera på en annan telefon än Pixel besöker du hjälpcentret för Kamera från Google.

Kom igång med dykfodralkontakten

Om din Pixel har ett skal som stöds kan du använda funktioner som Mörkerläge och Porträttläge under vatten med hjälp av Dive Case Connector.1 Vissa av Pixel-kamerans funktioner är inte tillgängliga när telefonen är i ett dykskal.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast när Pixel har

• Android 11 eller senare
  • de senaste versionerna av Kamera-appen och Google Foto.

Läs mer om hur du kontrollerar vilken Android-version du har och hur du uppdaterar Android-appar.

1 Fungerar med Pixel 2-telefoner och senare. Kräver Android R, kamerauppdatering 8.1 (november 2020), Dive Case Connector-appen för Kamera-appen, KRH04 eller KRH03 Kraken Sports Universal Smart Phone Housing (säljs separat). Google ansvarar inte för användningen av Kraken Sports-produkterna eller huruvida de följer tillämpliga säkerhetskrav eller andra krav. Kraken Sports är ett registrerat varumärke som tillhör Kraken Sports Ontario i Kanada.

Dykfodral som fungerar med dykfodralkontakten

• Kraken Sports KRH04 Universal Smart Phone Housing
  • Kraken Sports KRH03 Universal Smart Phone Housing Pro med djup-/temperatursensor
  • Kraken Sports KRH02 Smart Housing
  • Kraken Sports KRH01 Smart Housing Pro med djup-/temperatursensor

Parkoppla och använda ett dykfodral med din Pixel-telefon

Ansluta ett dykfodral till Pixel-telefonen
Obs! Läs tillverkarens anvisningar för dykfodralet innan du ansluter det till din telefon. Google ansvarar inte för användningen av Kraken Sports-produkterna eller huruvida de följer tillämpliga säkerhetskrav eller andra krav. Kraken Sports är ett registrerat varumärke som tillhör Kraken Sports Ontario i Kanada.

På din Pixel-telefon:

1. Aktivera Bluetooth.
  2. Ladda ned Dive Case Connector-appen.
    • Justera inställningarna i Dive Case Connector-appen innan du ansluter till dykfodralet.
  3. Håll Pixel-telefonen nära dykfodralet.
  4. Tryck på Connect case (anslut fodral) i Dive Case Connector-appen.
  5. Vänta tills dykfodralet visas på Pixel-telefonens skärm. Välj dykfodralet på skärmen.
  6. Följ tillverkarens anvisningar för dykfodralet för att
    • kontrollera om dykfodralet är anslutet till telefonen
    • slutföra andra åtgärder som behövs för att placera Pixel-telefonen i fodralet och kunna dyka med den.
Ändra inställningarna i Dive Case Connector-appen och få information om dykning

Obs! Djupet under vattenytan samt vattentemperaturen är endast tillgängliga på vissa dykfodral som har inbyggda djup- och temperatursensorer.

1. Om Pixel-telefonen är ansluten till dykfodralet kopplar du från den.
  2. Öppna Dive Case Connector-appen.
  3. Välj de önskade inställningarna:
    • Tryck på Water Type om du vill välja mellan saltvatten eller sötvatten.
    • Aktivera Dataöverlägg om du vill visa det aktuella djupet under vattenytan samt den aktuella vattentemperaturen när Kamera-appen är aktiv.
      • Obs! Om du vill att Dataöverlägg ska visa rätt djup under vattenytan i kameran måste du ställa in en vattentyp.
    • Tryck på Enheter för att välja mellan brittiska måttenheter eller metersystemet för djupet och temperaturen i Dataöverlägg.
  4. Anslut Pixel-telefonen till dykfodralet.
  5. Öppna Pixels kameraapp genom att trycka på slutarknappen eller spaken på dykfodralet.
    • Tips! Detta fungerar även om telefonens skärm är avstängd och låst.
    • Dataöverlägg visar batteritiden för både dykfodralet och Pixel-telefonen. På enheter som stöds visas även djupet under vattenytan samt vattentemperaturen.
Ta foton och spela in videor med dykfodralet
Obs! Det går inte att använda selfieläget (varken för foton eller videor) när Pixel-telefonen är i ett dykfodral.

Ta ett foto med dykfodralet

1. Öppna Pixels kameraapp genom att trycka på slutarknappen eller spaken på dykfodralet.
    • Tips! Detta fungerar även om telefonens skärm är avstängd och låst.
  2. Ta ett foto genom att trycka på slutarknappen eller spaken på dykfodralet.

Spela in en video, ta ett stående foto eller använda mörkerläge

1. Tryck på Läge för att välja mellan olika lägen i kameran. Tryck på Läge flera gånger för att bläddra igenom alla alternativ. Då kan du välja Kamera, Video, Mörkerläge eller Porträttläge.
    • Obs! Kamera, Video, Mörkerläge och Porträttläge är de enda kameralägen som du kan använda med ett dykfodral.
  2. När du har valt ett läge trycker du på slutarknappen eller spaken för att ta ett foto eller spela in en video.
    • När du använder videoläget och vill sluta spela in trycker du på slutarknappen eller spaken igen.

Välja vad som är i fokus

Pixel fokuserar automatiskt på objektet som är i mitten av skärmen. Om du vill kan du välja vad som ska vara i fokus.

1. När Kamera-appen är aktiv riktar du Pixel-telefonen så att objektet är i mitten av skärmen.
  2. Du fokuserar på objektet genom att trycka på MF/AF-knappen på dykfodralet.
  3. Rikta sedan Pixel-telefonen så att objektet är där du vill i bilden. Objektet är fortfarande i fokus även om det inte längre är i mitten av skärmen.

Zooma in och ut

• Om du vill zooma in trycker du på knappen Zooma ▲ på dykfodralet.
  • Om du vill zooma ut trycker du på knappen Filtrera ▼ på dykfodralet.
Visa foton och videor

Om Kamera-appen är aktiv eller om Pixel är upplåst kan du se dina senaste foton och videor.

1. Tryck på knappen meny/OK för att se det senaste fotot.
  2. Växla mellan foton och videor genom att trycka på knappen Zooma ▲ och knappen Filtrera ▼.
  3. När du är klar öppnar du kameran igen genom att trycka på slutarknappen eller spaken.