Få information om dina foton och omgivningar

Du kan få detaljer eller jobba med dina foton, saker omkring dig och bildsökningar med Google Lens.

Obs!

• Lens kan översätta text till alla språk i Google Översätt.
  • Shoppingresultat finns i Australien, Belgien, Brasilien, Chile, Colombia, Danmark, Filippinerna, Frankrike, Indien, Indonesien, Irland, Italien, Japan, Kanada, Malaysia, Mexiko, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Polen, Portugal, Ryssland, Schweiz, Singapore, Spanien, Storbritannien, Sverige, Sydafrika, Sydkorea, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, UAE, USA och Österrike.

Du kan använda Google Lens med

• Google Foto
  • Google Assistent på de flesta Android-telefoner
  • Google-appen på vissa Android-telefoner, t.ex. Pixel.

Få detaljer och jobba med dina foton

Viktigt! Innan du kan använda Google Lens behöver du ladda ned och installera Google Lens-appen.

1. Öppna Google Foto-appen Photos på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Välj ett foto.
  3. Tryck på Google Lens Google Lens.
  4. Beroende på vad fotot föreställer kan du få information, utföra en åtgärd eller hitta liknande produkter.

Det här kan du göra om du tar ett foto av följande:

• Kläder och hemvaror: Hitta liknande produkter och var du kan köpa dem.
  • Streckkoder: Använd en streckkod för att hitta information om en produkt, t.ex. var du kan köpa den.
  • Ett visitkort: Spara telefonnumret eller adressen för en kontakt.
  • En bok: Få en sammanfattning och läs recensioner.
  • Ett flygblad eller en reklamskylt: Lägg till eventet i din kalender.
  • Ett landmärke eller en byggnad: Se historiska fakta, öppettider med mera.
  • En målning på ett museum: Läs om konstnären och lär dig mer.
  • En växt eller ett djur: Lär dig mer om arter och raser.

Tips! Om du vill kopiera text trycker du på och markerar de ord du vill kopiera.

Hitta information om föremål i närheten

1. Öppna Lens på Android-telefonen.
    • Med Google-assistenten: Säg ”Ok Google”. Tryck på Google Lens Google Lens nere till höger.
    • På vissa Android-telefoner, t.ex. Pixel: Öppna Google Kamera-appen Camera App på enheten följt av Mer följt av Google Lens  Google Lens.
    • Om Google Lens-ikonen inte visas kan Google Lens inte hitta information om föremål i din omgivning på telefonen.
  2. Rikta kameran mot ett föremål.
  3. Tryck på föremålet på skärmen.
    • Markera text: Tryck på ett ord. Tryck på det en gång till och dra i de blå punkterna.
  4. Tryck på Tala Knappen Tryck och tala för röstsökning.
  5. Ställ en fråga eller ge ett röstkommando:
    • Vad är det här?
    • Hur högt är det här?
    • Lägg till det här i Google Keep.

Hitta information om resultat i bildsökning

1. Öppna images.google.com på en telefon eller surfplatta och sök efter en bild.
    • Google Lens fungerar bara med bildresultat som är stillbilder i Sök.
    • Det fungerar inte med stötande bilder.
  2. Tryck på ett bildresultat.
  3. Tryck på Google Lens Google Lens.
  4. Tryck på en vit punkt om en sådan finns. Ringa annars in en del av bilden med fingret eller en e-penna.
  5. Tryck på ett bildresultat.
  6. Om du vill lämna Lens och återgå till bildsökning trycker du på Stäng Remove.

Se och ta bort din Google Lens-aktivitet

Hitta och ta bort din Google Lens-aktivitet genom att gå till sidan Lens i Min aktivitet. Läs om hur du styr vad som sparas på ditt Google-konto

Om du inte vill att din Google Lens-aktivitet sparas i ditt Google-konto inaktiverar du Webb- och appaktivitet. Läs om hur du ser och styr din webb- och appaktivitet.