Få information om dina foton och omgivningar

Du kan få detaljer eller jobba med dina foton, saker omkring dig och bildsökningar med Google Lens.

Obs!

• Lens kan översätta text till alla språk i Google Översätt.
  • Shoppingresultat finns i Australien, Belgien, Brasilien, Chile, Colombia, Danmark, Filippinerna, Frankrike, Indien, Indonesien, Irland, Italien, Japan, Kanada, Malaysia, Mexiko, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Polen, Portugal, Ryssland, Schweiz, Singapore, Spanien, Storbritannien, Sverige, Sydafrika, Sydkorea, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, UAE, USA och Österrike.

Du kan använda Google Lens med

• Google Foto
  • Google Assistent på de flesta Android-telefoner
  • Google-appen på vissa Android-telefoner, t.ex. Pixel.

Få detaljer och jobba med dina foton

1. Öppna appen Google Foto Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Välj ett foto.
  3. Tryck på Lens .
  4. Kontrollera detaljerna, jobba med fotot eller hitta liknande produkter.

Det här kan du göra om du tar ett foto av följande:

• Kläder och hemvaror: Hitta liknande produkter och var du kan köpa dem.
  • Streckkoder: Använd en streckkod för att hitta information om en produkt, t.ex. var du kan köpa den.
  • Ett visitkort: Spara telefonnumret eller adressen för en kontakt.
  • En bok: Få en sammanfattning och läs recensioner.
  • Ett flygblad eller en reklamskylt: Lägg till eventet i din kalender.
  • Ett landmärke eller en byggnad: Se historiska fakta, öppettider med mera.
  • En målning på ett museum: Läs om konstnären och lär dig mer.
  • En växt eller ett djur: Lär dig mer om arter och raser.

Tips! Om du vill kopiera text trycker du på och markerar de ord du vill kopiera.

Översätta en skärmbild

Obs! Det går bara att översätta skärmdumpar på följande språk:

• kinesiska
  • franska
  • tyska
  • hebreiska
  • hindi
  • italienska
  • japanska
  • koreanska
  • portugisiska
  • spanska
  1. Öppna webbplatsen eller appen som du vill översätta på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Ta en skärmbild. Läs mer om hur du tar en skärmbild.
  3. Öppna Google Foto-appen Foto.
  4. Välj den skärmbild du vill översätta och tryck sedan på Lens  följt av Översätt.

Se och ta bort din Google Lens-aktivitet

Hitta och ta bort din Google Lens-aktivitet genom att gå till sidan Lens i Min aktivitet. Läs om hur du styr vad som sparas på ditt Google-konto

Om du inte vill att din Google Lens-aktivitet sparas i ditt Google-konto inaktiverar du Webb- och appaktivitet. Läs om hur du ser och styr din webb- och appaktivitet.