Få informasjon om bildene og omgivelsene dine

Med Google Lens kan du få detaljer om eller gjøre ting med bildene dine, objekter rundt deg og bildesøk.

Merk:

• Google Lens er tilgjengelig på engelsk, fransk, italiensk, japansk, koreansk, portugisisk, spansk og tysk.
  • Lens kan oversette tekst til alle Google Oversetter-språk.
  • Shoppingresultater er tilgjengelige i Australia, Belgia, Brasil, Canada, Chile, Colombia, Danmark, De forente arabiske emirater, Filippinene, Frankrike, India, Indonesia, Irland, Italia, Japan, Malaysia, Mexico, Nederland, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Russland, Singapore, Spania, Storbritannia, Sverige, Sveits, Sør-Afrika, Sør-Korea, Tsjekkia, Tyrkia, Tyskland, USA og Østerrike.

Du kan bruke Google Lens fra

• Google Foto
  • Google-assistenten på de fleste Android-telefoner
  • Kamera-appen på enkelte Android-telefoner, for eksempel Pixel

Få flere detaljer og utfør handlinger knyttet til bildene dine

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på Android-enheten din.
  2. Velg et bilde.
  3. Trykk på Google Lens .
  4. Avhengig av bildet kan du sjekke informasjon, utføre en handling eller finne lignende produkter.

Bildetyper og hva du kan gjøre med dem:

• Klær og utstyr til hjemmet: Finn lignende produkter og steder å kjøpe dem.
  • Strekkoder: Bruk strekkoder til å finne informasjon om produkter, for eksempel hvor du kan kjøpe dem.
  • Visittkort: Lagre telefonnummeret eller adressen i en kontakt.
  • Bok: Få sammendrag og les omtaler.
  • Løpeseddel eller plakat for arrangement: Legg til arrangementet i kalenderen din.
  • Landemerke eller bygning: Se historiske fakta, åpningstider med mer.
  • Maleri i et museum: Les om kunstneren og finn ut mer.
  • Plante eller dyr: Lær om arter og raser.

Tips: For å kopiere tekst kan du trykke og velge ordene du vil kopiere.

Finn informasjon om ting rundt deg

1. Åpne Lens på Android-telefonen din.
    • Med Google-assistenten: Trykk og hold på hjemknappen eller si «Ok Google». Trykk på Google Lens  nederst til høyre.
    • På enkelte Android-telefoner, for eksempel Pixel: Åpne Google Kamera-appen Google Kamera og så Mer Mer og så Google Lens  .
    • Hvis du ikke ser Google Lens-ikonet, kan ikke Google Lens finne informasjon om gjenstander rundt deg på telefonen din.
  2. Rett kameraet mot en gjenstand.
  3. Trykk på gjenstanden på skjermen.
    • For å velge tekst kan du trykke på et ord, trykke på det igjen og dra de blå punktene.
  4. Trykk på Snakk Talesøkknapp, trykk for å snakke.
  5. Still et spørsmål, eller si en kommando, for eksempel følgende:
    • Hva er dette?
    • Hvor høyt er dette?
    • Legg til dette i Google Keep.

Finn informasjon om resultater av bildesøk

1. På en telefon eller et nettbrett går du til images.google.com og søker etter et bilde.
  2. Trykk på et bilderesultat.
  3. Trykk på Google Lens .
  4. Hvis du ser en hvit prikk, trykker du på den. Ellers kan du tegne en sirkel rundt en del av bildet med fingeren eller en pekepenn.
  5. Trykk på et bilderesultat.
  6. For å gå ut av Lens og tilbake til bildesøk trykker du på Lukk Lukk.

Merk: Google Lens i søk fungerer foreløpig bare på engelsk (USA), bare fra bildesøk, bare på stillbilder og bare i nettlesere for mobil (ikke i Google-appen). Lens fungerer ikke med støtende bilder. Finn ut hvordan du søker etter bilder.

Se og slett Google Lens-aktivitetene dine

Du kan finne og slette Google Lens-aktivitetene dine i Min aktivitet. Finn ut hvordan du styrer hva som lagres i Google-kontoen din

Hvis du ikke vil at Google Lens-aktivitetene dine, inkludert bildet, skal lagres i Google-kontoen din, kan du slå av Nett- og appaktivitet. Finn ut hvordan du ser og kontrollerer søkeaktiviteten din