Finn manglende bilder og videoer

Når du slår på sikkerhetskopiering, lagres bildene dine på photos.google.com.

Viktig:

Trinn 1: Sjekk kontoen din

Når enkelte bilder ser ut til å være borte, kan det skyldes at du er logget på en annen konto.

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Klikk på profilbildet øverst.
  4. Sjekk at du er logget på kontoen du sikkerhetskopierte bildene til.

Trinn 2: Søk etter bilder du har mistet

Viktig:

• Hvis bilder plutselig ser ut til å bli borte, kan det hende at de har en annen dato enn du tror.
  • Bilder som er tatt før kl. 04:00, sorteres sammen med bilder fra dagen før.
  • Hvis du laster ned eller skanner et bilde fra en enhet med andre innstillinger for dato og klokkeslett, kan tidsstempelet være feil. Se hvordan du endrer tidsstempler på bilder.
  1. Åpne «Nylig lagt til» i Google Foto på datamaskinen.
  2. Hvis det ikke ligger der, kan du søke etter bildet og bruke riktige datoer eller søkeord. Velg Søk øverst, og skriv inn det du vil finne, for eksempel «hunder», «New York City» – eller navnet til en person, hvis du merker bildene dine.
  3. Hvis søket ikke gir noen treff, kan du prøve andre søkeord eller søke på nytt om 3–5 dager. Det kan ta litt tid før bilder blir søkbare.

Trinn 3: Sjekk om bildet er slettet

• Hvis bildet fortsatt ligger i papirkurven, kan det hende du kan gjenopprette det. Finn ut hvordan du gjenoppretter slettede bilder.
  • Hvis bildet ligger i papirkurven i over 60 dager, kan det bli slettet for godt.
  • Hvis du bruker en annen bildeapp eller et annet galleri og sletter bilder der, kan det hende du sletter bildet før Google Foto får sikkerhetskopiert det.

Prøv andre fremgangsmåter for å finne bildene dine

Sjekk om sikkerhetskopiering er slått på
  1. Sjekk at du er logget på den riktige kontoen på enheten.
  2. Øverst ser du statusen din for sikkerhetskopiering.

Hvis sikkerhetskopiering er slått på

• Det kan hende at bildet er i ferd med å bli sikkerhetskopiert. Hvis du ser et tall eller meldingen «Venter på sikkerhetskopiering» på telefonen, betyr det at enkelte bilder ikke er sikkerhetskopiert ennå.
  • Sjekk at filstørrelsene på bildene eller videoene dine oppfyller kriteriene for sikkerhetskopiering i Google Foto. Finn ut mer om filstørrelser.

Hvis sikkerhetskopiering er slått av

Viktig: Før du sletter bilder fra enheten din, må du gi Google Foto mulighet til å sikkerhetskopiere bildene. Finn ut hvordan du slår på sikkerhetskopiering.

Hvis du sletter et bilde fra enheten din, kan det hende du ikke kan gjenopprette det. Google Foto sikkerhetskopierer ikke bilder umiddelbart.

Finn bilder fra apper som Facebook eller Instagram
Hvis du ikke finner et bilde i Google Foto, kan det hende det ligger i en mappe på enheten din. Oversikten over mapper på enheten finner du kun på telefonen.
  1. Åpne Google Foto-appen Foto på enheten din.
  2. Nederst trykker du på Bibliotek etterfulgt av Album.
  3. Sjekk mappene på enheten din under «Bilder på enheten».
Hvis du sikkerhetskopierer mapper på enheten din, ser du bilder fra andre apper på photos.google.com. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer mapper på enheten.
Finn arkiverte bilder

Hvis du har problemer med å finne en skjermdump eller et bilde du ikke ser på til vanlig, kan det hende elementet ligger i arkivet. Finn ut mer om arkivet.

1. Åpne photos.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på Arkiv.