Finn manglende bilder og videoer

Når du slår på sikkerhetskopiering, lagres bildene dine på photos.google.com.

Viktig: Hvis Google Foto-kontoen din er inaktiv i to år eller du overskrider lagringsgrensen, kan det påvirke innholdet ditt. Finn ut hvordan Google-lagringsplassen din fungerer.

Trinn 1: Sjekk kontoen din

Når enkelte bilder ser ut til å være borte, kan det skyldes at du er logget på en annen konto.

1. Åpne Google Foto-appen Foto på en Android-enhet.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Se øverst på siden for å sjekke at du er logget på kontoen du har sikkerhetskopiert bilder til.

Trinn 2: Finn bilder fra apper som Facebook eller Instagram

Det kan ligge i en av mappene på enheten din.
  1. Åpne Google Foto-appen Foto på en Android-enhet.
  2. Trykk på Bibliotek nederst.
  3. Sjekk mappene på enheten din under «Bilder på enheten».
Sikkerhetskopiér mappene på enheten din for å se bilder fra andre apper i Bilder-visningen. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer mappene på enheten din.

Trinn 3: Sjekk om bildet er slettet

• Hvis bildet fortsatt ligger i papirkurven, kan det hende du kan gjenopprette det. Finn ut hvordan du gjenoppretter slettede bilder.
  • Hvis bildet ligger i papirkurven i over 60 dager, kan det bli slettet for godt.
  • Hvis du bruker en annen bildeapp eller et annet galleri og sletter bilder der, kan det hende du sletter bildet før Google Foto får sikkerhetskopiert det.

Prøv andre fremgangsmåter for å finne bildene dine

Hvis du bruker et annet galleri, men har trykket på «Frigjør lagringsplass» i Google Foto
Viktig: Før du sletter bilder fra enheten din, må du gi Google Foto mulighet til å sikkerhetskopiere bildene. Finn ut hvordan du slår på sikkerhetskopiering.
Hvis du trykker på «Frigjør plass» i Google Foto, kan bildet eller videoen bli slettet fra enheten din. Det kan hende du likevel kan finne bildet eller videoen i Google Foto-appen. Finn ut hva som skjer når du frigjør plass på enheten.
Sjekk om sikkerhetskopiering er på
  1. Åpne Google Foto-appen Foto på en Android-enhet.
  2. Sjekk at du er logget på riktig konto.
  3. Trykk på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din for å finne statusen for sikkerhetskopiering.

Hvis sikkerhetskopiering er slått på

• Det kan hende at bildet er i ferd med å bli sikkerhetskopiert. Hvis du ser et tall eller meldingen «Venter på Wi-Fi» på enheten, kan det bety at bildet ikke er sikkerhetskopiert ennå.
  • Sjekk at filstørrelsene på bildene eller videoene oppfyller kriteriene for sikkerhetskopiering. Finn ut mer om hvilke filstørrelser som kan sikkerhetskopieres.

Hvis sikkerhetskopiering er slått av

Viktig: Før du sletter bilder fra enheten din, må du gi Google Foto mulighet til å sikkerhetskopiere bildene. Finn ut hvordan du slår på sikkerhetskopiering.
Hvis du sletter et bilde fra enheten din, kan det hende du ikke kan gjenopprette det. Google Foto sikkerhetskopierer ikke bilder umiddelbart.
Finn arkiverte bilder
Hvis du har problemer med å finne et bilde du ikke ser på til vanlig, kan det hende det ligger i arkivet. Finn ut mer om arkivet.
  1. Åpne Google Foto-appen Foto på en Android-enhet.
  2. Sjekk at du er logget på riktig konto.
  3. Nederst trykker du på Bibliotek og deretter Arkiv.
Søk etter bilder eller videoer

Viktig: Sørg for at sikkerhetskopiering er slått på. Du kan bare søke etter sikkerhetskopierte bilder. Finn ut hvordan du slår på sikkerhetskopiering.

Søk etter bilder eller videoer

Søk etter relevante datoer eller søkeord for å finne manglende bilder eller videoer. Hvis du skanner eller laster ned et bilde fra en enhet med feil dato og klokkeslett, blir tidsstempelet ulikt. Finn ut hvordan du endrer tidsstempler på bilder.

Slik finner du et bilde eller en video som er lagt til nylig:

1. Åpne Google Foto-appen Foto på en Android-enhet.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk på Søk nederst.
  4. Skriv inn Nylig lagt til
  5. Bla gjennom elementer som er lagt til nylig.
Hvis elementet ikke ligger i «Nylig lagt til», kan du søke etter personer, steder eller gjenstander i bildet:
  1. Åpne Google Foto-appen Foto på en Android-enhet.
  2. Trykk på Søk nederst, og skriv inn det du vil finne, for eksempel «hunder», «New York City» – eller navnet til en person, hvis du merker bildene dine.
Hvis du ikke finner bilder via søk, kan du prøve
  • å søke med et annet søkeord
  • å søke på nytt om fra tre til fem dager (Det kan ta en stund før bilder blir søkbare.)