Finn bilder og videoer som mangler

Når du slår på sikkerhetskopiering, lagres bildene dine på photos.google.com.

Trinn 1: Sjekk kontoen din

Det kan hende det ser ut til at noen bilder har forsvunnet fordi du bruker en annen konto.

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på en Android-telefon eller et Android-nettbrett.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk på menyen Meny.
  4. Se øverst på siden for å sjekke at du er logget på kontoen du sikkerhetskopierte bildene i.

Trinn 2: Finn bilder fra andre apper, for eksempel Facebook eller Instagram

Det kan ligge i en av enhetsmappene.

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på Android-enheten din.
  2. Trykk på Album nederst.
  3. Sjekk enhetsmappene dine under «Bilder på enheten».

Sikkerhetskopiér enhetsmappene dine for å se bilder fra andre apper i Bilder-visningen. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer enhetsmappene.

Prøv andre fremgangsmåter for å finne bildene dine

Hvis du fortsatt ikke finner bildene og videoene dine i Google Foto-appen, er situasjonene nedenfor oppført i rekkefølge etter hvor sannsynlige de er.

Hvis du bruker et annet galleri, men har trykket på «Frigjør lagringsplass» i Google Foto

Hvis du har trykket på «Frigjør lagringsplass» i Google Foto, kan bildet eller videoen ha blitt slettet fra enheten din. Men du kan finne dem i Google Foto-appen. Finn ut hva skjer når du frigjør plass på enheten din.

Før du sletter noe fra telefonen, må du passe på at Google Foto får sikkerhetskopiert bildene dine først. Finn ut hvordan du slår på sikkerhetskopiering.

Sjekk om sikkerhetskopiering er på

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på Android-enheten din.
  2. Sjekk at du er logget på riktig konto.
  3. Øverst ser du statusen for sikkerhetskopiering.

Hvis sikkerhetskopiering er slått på

• Prosessen for sikkerhetskopiering kan fortsatt pågå. Hvis det står «Venter på å sikkerhetskopiere» eller et tall, kan det bety at bildet ditt ikke er sikkerhetskopiert ennå.
  • Det kan ha blitt hoppet over. Sjekk at filstørrelsene på bildene eller videoene dine kan sikkerhetskopieres. Finn ut mer om hvilke filstørrelser som kan sikkerhetskopieres.

Hvis sikkerhetskopiering er slått av

Hvis du har slettet et bilde fra enheten din, kan det hende at Google Foto ikke har sikkerhetskopiert det ennå. Hvis det er tilfellet, er det ikke sikkert at du kan gjenopprette det.

Sjekk at bildene og videoene dine er sikkerhetskopiert, før du sletter noe fra enheten. Finn ut hvordan du slår på sikkerhetskopiering.

Sjekk om bildet ble slettet

• Det kan hende det fortsatt ligger i papirkurven. Det kan fortsatt være mulig å hente det tilbake. Finn ut hvordan du gjenoppretter slettede bilder.
  • Det kan ha blitt slettet for godt. Hvis bildet har ligget i papirkurven i over 60 dager, kan det være borte for godt.
  • Det kan ha blitt slettet fra en annen app. Hvis du bruker et annet fotogalleri og har slettet bilder der, kan det ha blitt slettet før Google Foto hadde rukket å sikkerhetskopiere det.

Finn et arkivert bilde

Hvis du leter etter et bilde du ikke ser på til vanlig, kan det hende du har arkivert det. Finn ut mer om arkivet.

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på Android-enheten din.
  2. Sjekk at du er logget på riktig konto.
  3. Trykk på menyen Meny og så Arkiv øverst.

Søk etter bilder eller videoer

Sjekk at du bruker riktige datoer eller søkeord for å søke etter bilder eller videoer som er borte. Hvis et bilde blir skannet eller lastet ned fra en enhet med feil dato og klokkeslett, kan tidsstempelet være forskjellig. Finn ut hvordan du endrer tidsstempler på bilder

For å finne et bilde eller en video som nylig er lagt til:

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk i søkefeltet øverst.
  4. Under forskjellige typer elementer klikker du på Vis mer
  5. Trykk på Nylig lagt til

I stedet kan du søke etter en person, et sted eller en ting i bildet:

1. Åpne Google Foto-appen Bilder på Android-enheten din.
  2. Øverst på siden skriver du inn det du leter etter, for eksempel «hunder», «New York City» eller noen du har merket.

Hvis søket ditt ikke får noen treff, kan du prøve

• å søke med et annet søkeord
  • å søke på nytt om tre til fem dager (Det kan ta en stund før bilder blir søkbare.)
Sjekk at sikkerhetskopiering og synkronisering er slått på. Bare sikkerhetskopierte bilder er søkbare. Slå på sikkerhetskopiering.