Ontbrekende foto's en video's vinden

Als je back-ups inschakelt, worden je foto's opgeslagen op photos.google.com.

Stap 1: Controleer je account

Het lijkt misschien alsof sommige foto's zijn verdwenen als je momenteel een ander account gebruikt.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik op Menu Menu.
  4. Controleer bovenaan of je bent ingelogd op het account waarmee je een back-up van de foto's hebt gemaakt.

Stap 2: Foto's zoeken van andere apps, zoals Facebook of Instagram

Mogelijk staan ze in je apparaatmappen.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Albums.
  3. Controleer de apparaatmappen bij 'Foto's op apparaat'.

Maak een back-up van je apparaatmappen om foto's van andere apps te bekijken in de weergave van Foto's. Meer informatie over hoe je een back-up maakt van je apparaatmappen.

Je foto's op een andere manier zoeken

Hieronder vind je in volgorde van waarschijnlijkheid de mogelijke oorzaken wanneer er nog steeds foto's of video's ontbreken in de Google Foto's-app.

Als je een andere galerij gebruikt maar op 'Ruimte vrijmaken' hebt getikt in Google Foto's

Als je op 'Ruimte vrijmaken' hebt getikt in Google Foto's, zijn de foto's of video's mogelijk verwijderd van je apparaat. Deze zijn echter te vinden in de Google Foto's-app. Meer informatie over wat er gebeurt als je ruimte vrijmaakt op je apparaat.

Voordat je iets van je telefoon verwijdert, moet je Google Foto's eerst een back-up van je foto's laten maken. Meer informatie over hoe je het maken van back-ups kunt inschakelen.

Controleren of het maken van back-ups is ingeschakeld

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zorg ervoor dat je bent ingelogd op het juiste account.
  3. Bovenaan zie je de back-upstatus.

Als het maken van back-ups is ingeschakeld

• Mogelijk is het proces van de back-up nog niet voltooid. Als er 'Wachten op back-up' of een getal staat, betekent dit mogelijk dat er nog niet van alle foto's een back-up is gemaakt.
  • De foto's zijn mogelijk overgeslagen. Zorg ervoor dat je foto- of videobestanden niet te groot zijn voor een back-up. Meer informatie over bestandsgroottes die geschikt zijn voor een back-up.

Als het maken van back-ups is uitgeschakeld

Als je een foto van je apparaat hebt verwijderd, heeft Google Foto's er mogelijk nog geen back-up van gemaakt. Als dit het geval is, kun je deze mogelijk niet meer herstellen.

Zorg ervoor dat er een back-up is gemaakt van je foto's en video's voordat je deze verwijdert van je apparaat. Meer informatie over hoe je het maken van back-ups kunt inschakelen.

Controleren of de foto's zijn verwijderd

• Mogelijk zijn de foto's nog te vinden in de Prullenbak. Misschien kun je deze nog herstellen. Meer informatie over hoe je een verwijderde foto kunt herstellen.
  • Mogelijk zijn de foto's definitief verwijderd. Als een foto meer dan 60 dagen geleden naar de Prullenbak is verplaatst, is de foto waarschijnlijk weg.
  • Mogelijk zijn de foto's verwijderd vanuit een andere app. Als je een andere fotogalerij gebruikt en de foto's daar hebt verwijderd, zijn deze mogelijk verwijderd voordat Google Foto's er een back-up van kon maken.

Gearchiveerde foto's zoeken

Als je een foto zoekt waar je gewoonlijk niet naar kijkt, is deze mogelijk al gearchiveerd. Meer informatie over je archief.

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zorg ervoor dat je bent ingelogd op het juiste account.
  3. Tik bovenaan op Menu Menu en dan Archief.

Een foto of video zoeken

Controleer of je de juiste datums of zoekwoorden gebruikt om verloren foto's of video's te zoeken. Als een foto is gescand of gedownload vanaf een apparaat met verkeerde instellingen voor datum en tijd, kan de tijdstempel afwijken. Meer informatie over hoe je tijdstempels op foto's kunt wijzigen

Een onlangs toegevoegde foto of video zoeken:

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik bovenaan op de zoekbalk.
  4. Tik onder de verschillende itemtypen op Meer weergeven
  5. Tik op Onlangs toegevoegd

In plaats daarvan kun je zoeken naar een persoon, plaats of ding op de foto:

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Typ bovenaan wat je wilt vinden, bijvoorbeeld 'honden', 'New York' of iemand die je hebt gelabeld.

Als je zoekopdracht geen resultaten oplevert, probeer je het volgende:

• Zoek met een ander zoekwoord.
  • Zoek na drie tot vijf dagen opnieuw. Het kan even duren voordat foto's zoekbaar zijn.
Zorg ervoor dat 'Back-up en synchronisatie' is ingeschakeld. Alleen foto's waarvan een back-up is gemaakt, kunnen worden gezocht. Back-ups inschakelen.